Меню

10 дрібних речей для комфортного шиття

Гіпертрофована практичність, лінь і перфекціонізм – ці громіздкі слова і за сумісництвом мої особисті якості дозволяють налагодити процес роботи таким чином, щоб творити можна було якісно, швидко і з комфортом. Швидше за все, багато майстрів з успіхом користуються цими та іншими предметами, спрощуючи свою роботу, але я впевнена, що знайдуться ті, для кого це буде в новинку і полегшить їх щоденна праця.

Отже:

1. Ножиці для обрізання ниток (приблизно 156р.)

10 мелких вещей для комфортного шитья

Комусь може здатися, що нитка – це така дрібна деталь, що зовсім не варто уваги і її можна обрізати будь-якими ножицями, а то й просто відкусити зубами))) Але задумайтеся, скільки ниток доводиться обрізати в процесі шиття? Скільки разів треба зробити ПОДВІЙНЕ рух ножицями – розкрити і зімкнути їх? І хочеш того чи ні, а пальці повинні лягати при цьому в колечка ручок. Загалом, спробувавши один раз працювати з цими маленькими ножичками, ви зрозумієте, наскільки комфортніше стає весь процес.

Вибираючи в магазині, обов’язково протестуйте на шматочках тканини. Якісні ножиці допоможуть вам не тільки обрізання ниток, але і в створенні надсечек на тонких і середніх тканинах.

2. Пристосування для вставки гумки (приблизно 45 р.)

10 мелких вещей для комфортного шитья

Цей чудо-девайс мені подарував коханий. Я з радістю розпрощалася з англійськими шпильками для вставки гумок і з китайськими паличками та канцелярськими лінійками для вивертання поясів та інших вузьких трубочок. Мало того, що він досить міцно тримає кінчик гумки або тканини, але навіть якщо раптом зіскочить в процесі, їм дуже легко знову зачепити неслухняний кінець і працювати далі. Гострий кінчик шпильки в цьому плані залишає нам менше шансів.

3. Голка для фильтцевания (приблизно 40р.)

10 мелких вещей для комфортного шитья

Інструмент з області валяння, але йому немає рівних у видаленні зачіпок на тканині! На цій довгій голці є насічки, достатньо один раз ткнути їй з лицьового боку в витягнуту петельку і «справа в капелюсі», ну то є петелька на вивороті.

4. Смужки з картону для рівних припусків і підгину (безкоштовно)

10 мелких вещей для комфортного шитья

Тут все зовсім просто і робиться «на коліні». З картону нарізаємо смужки, шириною припусків на шви, наприклад 0,5 див., 0,7 див., 1см., 1,5 див., 2см. і т. д., підписуємо – інструменти готові. Використовуються такі смужки для прискорення процесу розкрою. Приколюємо викрійку, беремо потрібну смужку, і, пересуваючи її вздовж краю, малюємо припуск ідеальної ширини.

Я знайшла смужкам ще одне застосування – використовую їх для рівного подгибки краю виробу. Кладу тканина (або вже річ) на прасувальну дошку виворотом вгору, на неї смужку потрібної ширини і загибаю тканина на картон, зверху припаривая праскою. Якщо потрібна подвійна подгибка, проходжу ще раз або інший смужкою, наприклад, спочатку на 1см., а потім на 2см. Якщо тканина не тягнеться і йде по прямій, без заокруглення, то можна писати без намітки, ідеально рівний край.

10 мелких вещей для комфортного шитья

5. Розпорювач (приблизно 15р.)

10 мелких вещей для комфортного шитья

Думаю, цей предмет всім знайомий і успішно використовується за призначенням. Якщо у вас його немає, і ви все ще распарываете речі манікюрними ножичками, спробуйте – не пошкодуєте. Я дуже люблю їм подпарывать шви, підчіплює і розплутувати нитки, прорізати петлі… Але так само активно використовую його, щоб вирізати талиевые виточки на паперовій викройкою.

6. Ножиці по шкірі (100-150р.)

10 мелких вещей для комфортного шитья

Вони ріжуть ВСЕ, у них дуже гострі кінці і вони дивно дешеві (близько 100-200р.) Використовую їх для різання важких тканин, для виконання надсечек (кілька шарів джинси, як по маслу ріжуть), для укорочування блискавок і для будь-якої «важкої» роботи.

7. Валик з липкою стрічкою (30-50р.+ змінні рулони 50р./2шт.)

10 мелких вещей для комфортного шитья

Щоб виріб, стіл і гладильна дошка завжди були чистими – це просто чудодійний засіб. Допомагає навіть від всюдисущої котячої шерсті, а якщо у вас немає тварин, то від ниток, що залишаються при різанні тканини.

8. Старий чайник (безкоштовно)

10 мелких вещей для комфортного шитья

Такий фарфоровий, заварний, можна навіть розбитий і склеєний))) Використовую його для заливання води в праска. Чим він краще мірного стаканчика? По-перше, у нього є кришечка і навіть якщо вода довго стоїть, в неї не потрапляє пил. По-друге, я розводжу навпіл дистильовану воду з звичайної та розчин завжди під рукою (знову ж таки при наявності кришки його гарантовано не вип’ють кішки). І, по-третє – у нього легко злити воду з праски, якщо очікується тривалу перерву в роботі, до того ж з чайника дуже зручно заливати воду в праска.

9. Відерце для сміття ( приблизно 80-160р.)

10 мелких вещей для комфортного шитья

Напевно, з появою цих штук в магазинах, все вже оцінили зручність і мають їх в кожній кімнаті, але так як ця стаття про спрощують життя речах, я просто не могла його обійти увагою.

10. Воскові крейди у коробочці (приблизно 48р.)

10 мелких вещей для комфортного шитья

Мило, крейда, різні олівці і фломастери… Чого тільки не використовують для розкрою тканини. Воскові крейди мені подобаються більшу міцність порівняно із звичайними і можливістю заточування ножем . Крейда в коробочці краще великих трикутних тому що їх відразу 4 кольори, у них цілих 4 кута, вони компактно і акуратно зберігаються, їх не зламаєш випадково і не втратиш з виду. Я їх дуже люблю)))

І раз вже мова про малювання по тканині, то згадаю смывающийся олівець. На відміну від зникає, він тримається так довго, скільки треба і в будь-який момент його можна змити водою. Незамінний при роботі на распошивалке, і у всіх випадках, коли треба креслити на лицьовій стороні тканини.

Як бачите, вартість цих речей дуже мала, зате, скільки комфорту вони додають в щоденному працю! Перелік можна було б продовжити, але я вирішила зупинитися для рівного рахунку.

А які пристосування використовуєте ви для полегшення своєї роботи?