Бенгалин що за тканина – це стрейчевий матеріал натурального походження. Винайдений текстиль був в Індії, в Бенгалії. Спочатку це був матеріал, який неймовірно точно імітував дорогий в минулі століття шовк. Більш того, багато майстри обов’язково додавали шовкові волокна в бенгалиновую основу. Надалі виробники стали додавати в неї і синтетику, що дозволило поліпшити властивості і характеристики тканини бенгалин.Бенгалин - что за ткань: фото и описание

Склад і характеристики тканини бенгалин

Склад може змінюватись від виробника до виробника. Він може бути на 100% натуральним, якщо виготовлення велося з вовняних, шовкових або бавовняних волокон. Крім цього, матеріал може бути і штучним, якщо для його виробництва використовувалися нейлонові або віскозні волокна.

Говорячи про те, тягнеться чи ні тканина бенгалин, потрібно спочатку уточнювати склад матеріалу. Якщо там присутній еластан, то він буде добре тягнутися. При використанні інших синтетичних добавок характеристики текстилю в цьому плані можуть бути змінені. Ціна на цю матерію коливається у межах 200-400 руб. за 1 метр. Бенгалин - что за ткань: фото и описание

Сфера використання

Склад тканини бенгалин і її непогані робочі характеристики дозволяють використовувати її при пошитті самих різних видів одягу. Насамперед, варто відзначити найпоширеніші моделі: сукні (вечірні, літні, коктейльні, рідше весільні), сарафани, блузки, брюки, спідниці, шорти і т. п.

Про те, яка характеристика тканини оксамит, ви можете прочитати в іншій статті.

На відео можна подивитися блузку з цього матеріалу:

Бенгалин - что за ткань: фото и описание

У ряді випадків текстиль використовується для створення моделей легкої верхнього одягу, тому що він є досить міцним, тому є певна впевненість у тому, що предмет гардероба зможе прослужити не один рік.

Крім цього, стійкість до зносу і міцність дозволяють використовувати бенгалиновое полотно для виробництва дитячого одягу. Це можуть бути брюки, шорти, блузки, придатні для використання в літній і осінній час. Про всіх матеріалах дивіться розділ “Тканини для одягу”.

У ряді випадків тканина знаходить своє застосування і при пошитті різноманітних аксесуарів: жабо, манжети, комірці.Бенгалин - что за ткань: фото и описание

Виробництво матеріалу

Цю тканину виробляють використовуючи перпендикулярне переплетення ниток. За рахунок цього, на тканині утворюються непомітні візерунки в рубчик. Ширина візерунка варіюється в залежності від розміру нитки основи і качка. Послідовність волокон і різні комбінації впливають на тонкість та міцність полотна. Тому легко фарбувати використовуючи різні малюнки і узори. Про те, які властивості несе вельветова тканину, ви можете прочитати за посиланням.

Бенгалин - что за ткань: фото и описание

Переваги тканини бенгалин

Уточнюючи, що за тканина бенгалин-стрейч, потрібно обов’язково описати перевага цього текстилю:

    • Повітропроникність. Вона пропускає повітря відмінно, тому при носінні одягу людині буде комфортно.
    • Зносостійкість. Якщо полотно зроблено у відповідності з усіма технологіями, то воно буде досить міцним і практичним в експлуатації.
    • Еластичність і здатність тримати форму. Говорячи про те, що за тканина турецький бенгалин, опис з фото дають деяке уявлення про те, що цей матеріал дуже еластичний – він добре тягнеться і непогано тримає форму.
    • Мінімальна теплопровідність. За рахунок даної характеристики в одязі з бенгалинового текстилю влітку буде прохолодно, а взимку тепло. Про те, що таке денім, читайте в огляді про цей матеріал.

Бенгалин - что за ткань: фото и описание

Також до переваг можна віднести те, що одяг буде відмінно сидіти по фігурі і тримати форму. Саме тому найчастіше з бенгалинового полотна роблять одяг для дівчат і жінок. Крім того, тканина бенгалин витримує безліч прань і відмінно підходить для пошиття речей зі складним кроєм.

Недоліки

  • За рахунок своїх властивостей матеріал може підкреслювати недоліки
  • Може викликати роздратування і алергію, але це трапляється дуже рідко
  • Не виключена усадка після прання

Про догляд за матеріалом докладніше можна дізнатися в нашому розділі «Догляд».

Відгуки про бенгалине

Марина: У мене ніколи не було в гардеробі речі з цього матиреальчика, але ось недавно подруга подарувала мені шматок 2 на 2. Я не довго думаючи пошила собі дуже просте, але в теж час красиву спідницю. з нього не складно шити і виріб виходить зручним та комфортним
Ксенія: Якщо у вас виникають проблеми з пошиттям виробів з цієї тканини, то швидше за все ви купили неякісний продукт – підробку, тому що справжнє полотно дуже невибаглива у крою та шиття, обов’язково перед покупой прочитайте все про його властивості та характеристики! не плутайте з підробкою.

Подивимося матеріал наживо: