Хутряні брелки давно вже стали не тільки родзинкою модних дефіле, вони пішли “в народ”, і швидко завоювали серед жіночого населення особливу популярність. Хто ж відмовиться від симпатичного хутрового звіра? Адже він такий милий і пухнастий!

Брелок кролик из меха — мастер класс

Кролик-брелок з хутра своїми руками — викрійка, мк

Безумовно, простіше і швидше купити готовий хутряний брелок, але якщо ви загорілися ідеєю, і знайшли підходящий хутро і вільний час пропонуємо вам зшити своїми руками брелок у вигляді кролика з штучного хутра. Для брелока, крім хутра, бажано придбати металевий карабін. Фігурка виходить висотою 15 см Шматок хутра (вельвету, трикотажу, плюшу або флісу) має бути 35 см. у довжину і 45 см в ширину.

Брелок кролик из меха — мастер класс

Для роботи знадобиться:

  • Хутро натуральний або штучний (35/45 див.)
  • Шматочок шкіри або шкірозамінника довжиною 6 див, шириною 1 см. для петельки під карабін.
  • 2 гудзики для очей.
  • Рожеві нитки для рота.
  • Ножиці, нитки під колір хутра.
  • Синтепон або вата для набивання.
  • Брелок кролик из меха — мастер класс

    Викрійка номер 1.

    Збільшуємо викрійку. Нагадую: довжина від маківки (точка D) до задньої точки (точка O) буде приблизно 15 див. Дивимося на літери — усі літери позначають точки суміщення деталей. Тобто, наприклад, шия кролика: відрізок BG повинен бути поєднаний з відрізком BG на голові кролика.

    На викрійці номер 1 ми бачимо: голова — 2 деталі, спина — 2 деталі, вухо — 4 деталі.

    Брелок кролик из меха — мастер класс

    Викрійка номер 2.

    На викрійці номер 2: лоб фігурки — 1 деталь, нижня частина черевця — 2 деталі.

    Брелок кролик из меха — мастер класс

    Переносимо паперову викрійку на тканину: приколює кравецькі шпильками, не забуваючи додати до паперової викрійці ще 0,8-1 см на припуски. На малюнку 2 петлі розташовуються на загальній схемі, а 2 вушка — окремо — це мається на увазі, що внутрішні вушка можна зробити не з хутра, а з трикотажу, флісу, і так далі.

    Брелок кролик из меха — мастер класс

    Далі: зшиваємо виточку GHG з виворітного боку, а також виточку JIJ на чолі нашої заготовки. А також оформляємо вушка: складаємо 4 деталі вушок лицьова до лицьової і прошиваємо, залишаючи не прошитим верх вушка. Через верх будемо вухо набивати синтепоном. Набили синтепоном (злегка) і зашили вручну зріз, сховавши не прошитий край.

    Брелок кролик из меха — мастер класс

    Пришиваємо вушка зрізом (DE) на одну і іншу частину голови. Тільки потім ми зашиваємо потилицю (AB). Далі, нам потрібно пришити лоб кролика до голови. Поєднуємо всі точки лоба і голови, пришиваємо так, як показано стрілками на малюнку. Не забудьте вставити у верхню частину шматочок шкіри для петельки під карабін.

    Брелок кролик из меха — мастер класс

    Потім зашиваємо виточку на черевці кролика. Поєднуємо деталі спинки і черевця, складаємо шпильками і прошиваємо.

    Брелок кролик из меха — мастер класс

    Пришиваємо голову до тулуба, залишаючи незашитый відрізок — будемо в кінці набивати через нього весь тулуб синтепоном.

    Брелок кролик из меха — мастер класс

    Набиваємо синтепоном і зашиваємо вручну отвір потайним швом.

    Брелок кролик из меха — мастер класс

    Далі, будемо оформляти голову фігурки. Намічаємо шпильками місце для очей, пришиваємо оченята. Потім рожевою ниткою вишиваємо кролику рот. От і все. Брелок готовий. Можна пристебнути карабін.

    Якщо ваш хутро став висипатися по краях — промажте його звичайним клеєм ПВА, розведеним водою (1 частина клею/ 1 частину води).

    Брелок кролик из меха — мастер класс

    Брелок кролик из меха — мастер класс