Немає такої дівчинки, яка з дитинства мріяла бути принцесою. А у принцеси, як відомо, обов’язково повинні бути гарне волосся. І не важливо, якою вони довжини, розкішним волоссям потрібні шпильки, затискачі, бантики, корони — одним словом, всілякі аксесуари для волосся.

Розочка для волосся гачком

Тим же, хто хоче спробувати свої сили у в’язанні гачком, ми пропонуємо дуже простий і зрозумілий майстер-клас по виготовленню трояндочки з вовняної пряжі. Роза прикрашена намистиною, із зворотного боку пришита невелика резиночка.

В’яжеться квітка дуже швидко, всім своїм виглядом нагадує махрову тканину — він пухнастий і об’ємний. Пряжу можна взяти абсолютно будь — вовна, мохер, акрил, бавовна. Можна спробувати будь-які варіанти і будь-які кольори. Яскраві, різнокольорові прикраси для волосся обов’язково сподобаються дівчинці.

Детские заколки для волос

Беремо залишки будь, краще яскравою пряжі і гачок товщиною 1,75 мм

Детские заколки для волос

В’яжемо ланцюжок з 6 повітряних петель. Затягуємо нитка. Отримали кільце амігурумі. Далі, обв’язуємо кільце амігурумі 12 стовпчиками б/накиду. Потім ми будемо в’язати два ряди “пелюсток троянди”. В’яжемо верхній ряд через верхню стінку стовпчиків попереднього ряду, а нижній ряд — за нижню стінку.

Детские заколки для волос

У 1-й стовпчик попереднього ряду в’яжемо стовпчик б/накиду за верхню стінку і тягнемо петлю.

Детские заколки для волос

З цієї ж арочки оформляємо ще дві таких же петлі.

Детские заколки для волос

Потім із кожного стовпчика попереднього ряду ми будемо теж вив’язувати по три такого ж розміру петлі, намагайтеся, щоб вони були приблизно однакового розміру.

Детские заколки для волос

Для того, щоб робота швидше просувалася, знімаємо зроблені петлі, при цьому залишаючи одну на гачку, продовжуємо роботу.

Детские заколки для волос

Після того, як зробите 12 разів по три петлі, можна перейти до нижніх пелюстках (за нижню стінку стовп. основи). У результаті повинна вийти ось така трояндочка. Це лицьова сторона квітки.

Детские заколки для волос

А це виворітна сторона троянди.

Детские заколки для волос

Якщо вам здається, що роза не надто об’ємна — зробіть додаткові 12 разів по 2 п. Обрізаємо нитку, не забуваючи залишити кінець достовірніше. Втягає цю нитку в голку і пришиваємо квітка до гумці з вивороту.

Детские заколки для волос

Не забудьте вшити в центр троянди одну або кілька намистин. Намистину може замінити невелика ґудзик відповідної форми. Тепер, коли ви знаєте, як просто можна пов’язати красивий квітка гачком, можна і повторити роботу з ниток іншого кольору.

Детские заколки для волос

Схеми та майстер-клас для троянд і квітів

Детские заколки для волосДетские заколки для волосДетские заколки для волосДетские заколки для волосДетские заколки для волосДетские заколки для волосДетские заколки для волосДетские заколки для волосДетские заколки для волос

На відео — майстер-клас з в’язання гачком красивою трояндочки:

Як зв’язати ТРОЯНДОЧКУ гачком.В’язання за схемою.Урок в’язання для початківців.

Детские заколки для волос
Watch this video on YouTube

Схема в’язання:

Детские заколки для волос