Поділитися в ВКПоділитися в ОКПоділитися в Twitter

Детский снуд спицами схема и фото

При настанні холодів дуже затребувані снуди. Це сучасний вигляд шарфа, виконаного в кругову з суцільного в’язаного полотна. Дитячі варіації зробити зовсім не складно, щоб дитина була в теплі і безпеці.

Колір шарфа можна підібрати під куртку або стиль одягу, а також прикрасити його плетучими косами або іншими візерунками.

До речі! Дізнайтеся, як в’яжеться шапка для хлопчика спицями.

Зміст

  • Як зв’язати дитячий снуд спицями за схемою і фото?

  • Як розрахувати розмір?

  • Матеріал та інструменти

  • Корисні поради

  • Як зв’язати дитячий снуд спицями за схемою і фото?

    Зв’язати снуд для дитини зовсім не складно. Рекомендується суворо дотримуватися процес, зазначений на схемі. На малюнку показаний більш легкий і простий варіант, з яким впорається навіть новачок. При дотриманні правил виріб вийде красивим, вишуканим та оригінальним, на ньому не буде зайвих петель, дірок і стирчать ниток. Для використання таких виворітних і лицьових петель рекомендується один за іншим виконувати кожен етап роботи:

  • Приготувати нитки (це може бути шерсть або синтетика різних кольорів), спиці звичайні і кругові, гачок, голку і звичайні нитки;

  • Набрати на спицях певну кількість петель (їх розрахунок залежить від розміру обхвату шиї дитини);

  • В’язати ряд за рядом, дотримуючись схеми;

  • В кінці роботи необхідно пров’язати останній ряд і закінчити його спицями або гачком шляхом провязывания через всі петлі нитки;

  • З допомогою голки і ниток за кольором вироби пришити одну сторону до іншої;

  • Підсумок повинен вийти як на малюнку;

  • Шарф обов’язково рекомендується випрати вручну в теплій воді з додаванням гелю для прання або порошку (краще гелю);

  • Ретельно обсушити снуд і приміряти.

  • Детский снуд спицами схема и фото

    У відповідності зі схемою слід:

  • Набрати близько 80 ниток на спиці (в залежності від розрахунків);

  • 2 ряду рекомендується чергувати лицьові і виворітні петлі;

  • Далі необхідно поміняти сторонами малюнок і в’язати 2 ряду навпаки;

  • Потім знову потрібно змінити сторону;

  • Приблизно через 24-25 сантиметрів рекомендується в’язати 8 рядів у стилі гумки;

  • Рекомендовано закрити всі петлі за правилами;

  • Залишилися нитки необхідно обрізати і сховати під в’язку;

  • Розпрямити і пропрасувати снуд для перевірки всього виробу.

  • Як розрахувати розмір?

    Для розрахунку розміру рекомендується враховувати вік малюка. Тут дотримуються наступних правил:

  • Від 4 до 6 років – знадобиться приблизно 1 моток ниток (снуд повинен бути довжиною не більше 100 сантиметрів і завширшки 15 сантиметрів);

  • Від 7 до 9 років – знадобиться 2 мотка ниток (довжина не більше 115 сантиметрів завширшки не більше 18);

  • Від 10 до 12 років – необхідно 3 мотка пряжі (довжина не більше 130 сантиметрів і завширшки не більш 22);

  • Від 12 років і старше – необхідно від 4 мотків пряжі і більше (довжина до 145-155 сантиметрів і ширина до 22-24 сантиметрів).

  • Рекомендується знімати мірки вкруговую від певної зазначеної точки на шиї. У процесі розрахунку за формулою рекомендується зробити спеціальну надбавку. До загального розміру додають кілька сантиметрів для вільного крою. Це дозволить не здавлювати матеріалом шию, не натирати, а також надавати шкірі дискомфорт.

    Матеріал та інструменти

    Для шарфа знадобиться від 1 до 4-8 мотків пряжі. Забарвлення можна брати різноманітну (однотонну або змішану). Фахівці радять використовувати тільки якісну пряжу. Вона прослужить дуже довго, вона не викликає алергії та подразнень шкіри. Найкраще для таких цілей бавовна, вовна мериноса, льон, кашемір, бамбукові волокна.

    Синтетичні матеріали краще підходять для в’язаних предметів інтер’єру: серветок; килимів. Сучасний ринок пропонує екологічно чисті і гипераллергенные нитки. Їх волокна відмінно пропускають кисень, що циркулює всередині виробу.

    Спиці для виготовлення дитячого шарфа краще брати в комплекті (5 штук). Знадобляться і кругові варіації. Вони допоможуть впоратися з великим обсягом легко і просто. Металеві кінці не повинні бути занадто гострими, щоб уникнути травм пальців. При в’язанні вони будуть постійно накалываться, а сам процес перетвориться на тортури. У продажу є також вигнуті моделі, що допомагають зберегти набрані петлі на місці. При виготовленні снуда для обробки кінців і при виникненні неприємних ситуацій (розриву нитки, освіти дірки в результаті пропуску декількох вузликів) використовують гачок довжиною не більше 15 сантиметрів. Він відмінно справляється з такими завданнями.

    Додатковими елементами в’язання є голки. Їх, як і спиць, дуже багато різновидів. При даній схемі знадобляться звичайні голки середнього розміру з великим вушком. Краще мати цілий комплект, так як в більшості випадків метал згинається навпіл і тріскається. Також підійдуть і шпильки, застосовувані для підтримки вироби.

    Для прикрас шарфа рекомендують використовувати пристосування для помпонів, гудзики, пристосування для виготовлення шнурів, кільця. Застосування в роботі лічильника рядів дозволить не витрачати час і сили на їх підрахунок. Це ефективний засіб, зручний в експлуатації. Дитячий снуд можна прикрасити бісером, люрексом або стразами.

    Детский снуд спицами схема и фото

    Корисні поради

  • При визначенні розміру рекомендується додавати по кілька петель щоб уникнути сильного облягання шарфа (це дуже незручно і неприємно, а також доставляє дискомфорт дитині);

  • В’язані речі та аксесуари рекомендується зберігати чистими папері або пакетах для зберігання (з паперу, тканини або поліетилену);

  • Прання здійснюється виключно вручну або з використанням делікатного прання в пральній машині при температурі 28-30 градусів;

  • Необхідно постійно звіряти виріб зі схемою щоб уникнути нерівностей і косих стібків;

  • Для кожного розміру і малюнка шарфа потрібні різні номери спиць і гачка (при неправильному виборі може вийти кривий снуд з порушеними параметрами);

  • Перед в’язанням рекомендується вимити руки і обсушити їх уникнути втрати зовнішнього вигляду ниток (наростання катишків, появи жовтизни).

  •