В останні роки в’язання спицями захоплюються не тільки бабусі, але і активні, працюють жінки. Дуже популярні в’язані жіночі жакети. З великого розмаїття моделей ми вибрали 2 найцікавіші. В’язання дозволяє жінці розслабитися і заспокоїтися. Робота зі спицями дарує умиротворення і приносить відчуття внутрішньої гармонії. Це чудовий спосіб впоратися зі стресом і дратівливістю.

Зміст:

  • 1 Бежевий жакет з золотими гудзиками
    • 1.1 Спинка
    • 1.2 Ліва поличка
    • 1.3 Рукава
    • 1.4 Планки поличок
    • 1.5 Комір
    • 1.6 Складання
  • 2 Коричневий жакет з регланом
    • 2.1 Починаємо роботу

Бежевий жакет з золотими гудзиками

Два женских вязанных спицами жакета

Розміри: S,M,L,XL.

Два женских вязанных спицами жакета

Для роботи знадобиться:

  • 550/600/650/700 грам бежевою пряжі (50% бавовна, 50% вовни 100 м / 50 грам)
  • спиці 3,5 мм
  • 6 золотих гудзиків
  • Щільність в’язання: 21 п / 28 р = 10 / 10 див.

    Візерунки в’язання: лицьова гладь, виворітна гладь, візерунок для планки, складний візерунок.

    Візерунок для планки. Число петель кратно 4 плюс 2 петлі.

    1,2,3 ряд — лицьовими

    4 ряд — 2 ізн., 2 осіб.

    5 і 7 ряд — в’язати по малюнку

    6 ряд — 2 осіб., 2 ізн., 2 осіб…

    8 — 11 ряд — лицьовими

    Виконується з 1 по 11 ряд.

    Лицьова гладь: на лицьовій стороні одні лицьові. Виворітна гладь: на лицьовій стороні одні виворітні петлі. Складний візерунок за схемою. Повторювати з 1 по 20 ряд.

    Спинка

    Набрати на спицях 3,5 мм. 86/94/104/114 петель і в’язати 11 рядів візерунком для планки. Потім в’язати лицьовій гладдю, починаючи з изнаночного ряду. Далі в кожному 16 ряду додаємо по 2 петлі. У нас повинно вийти до закриття пройм 94/102/112/122 петлі.

    Через 32/32/32/33 см = 90/92/92/96 р. від краю закриваємо для пройм 2/2/2/4 рази 3 петлі. На початку наступного ряду 4//4/6/6 раз 2 п. І 3 ряд — 8/10/10/8 1 п. = 72/78/84/90 п. Через 17/18/20/21 див. від початку пройми закриваємо для плеча 7/7/8/9 п., в’яжемо 17/19/20/21 п. і відкладаємо ці петлі, обидві сторони закінчуємо роздільно. Спочатку плетемо ліву частину спинки, закриваючи для горловини 24/26/28/30 п., що залишилися п. в’яжемо лицьовими. У наступному ряду закриваємо 7/7/8/9 п. і пров’язуємо ряд до кінця виворітними. Наступний ряд — закрити 3 петлі провязать до кінця лицьовими. Наступний ряд — закрити 7/8/8/9 п. і в’язати до кінця виворітнім рис. В’яжемо 1 р. просто, наступний ряд — закриваємо 7/8/9/9 п. Праву частину спинки в’яжемо симетрично.

    Два женских вязанных спицами жакета

    Ліва поличка

    Набираємо 41/45/50/55 п. і в’яжемо 11 рядів візерунком для планки, додати 1 ізн., далі за описом. 12 ряд — 4 осіб., 1 ізн. 10 осіб., вив’язати з поперечної нитки 1 осіб. скрещ., 2 ізн., вив’язати з поперечної нитки 1 осіб. скрещ., 10 осіб., 1 виворітна 5 осіб., 7/11/16/21 ізн. = 43/47/52/57 п. Далі: 7/11/16/21 п. осіб. гладдю, 36 п. складного візерунка.

    Два женских вязанных спицами жакета

    Складний візерунок.

    Через 9 див. = 28 р. від краю в’язати 2 осіб, вив’язати з поперечної нитки 1 осіб. скрещ., пров’язати ряд до кінця, як дивиться малюнок. Далі в’язати 1 ряд прямо. Додати в кожному 16 р. ще 3 рази по 1 петлі. Через 31/32/32/33 см від краю закрити для пройми з правої сторони 3 петлі провязать ряд до кінця по малюнку, далі в’язати 1 р. прямо. У слід. ряду закрити 2 петлі на початку ряду, потім 1 ряд прямо. Повторити ці 2 ряду 1/1/2/2 рази. У слід. ряду закрити 1 п., ряд до кінця по малюнку. Далі 1 ряд прямо. У слід. ряду закрити для вирізу горловини 6/7/8/9 п., до кінця ряду по малюнку. 1 ряд прямо. Повторити ці 2 ряду ще 1 раз. У слід. ряду закриваємо 1 петлю на початку ряду, ряд до кінця рис. Далі 1 ряд прямо. У наступному ряду закриваємо 7/7/8/9 п. Права поличка — симетрично.

    Рукава

    На спиці набрати 54/56/58/60 п. і в’язати 11р. візерунком для планки. Через 9 см = 28 р. від краю зв’язати 2 осіб., вив’язати з поперечної нитки 1 осіб. скрещ. Далі в’язати лицьовими, поки на лівій спиці не залишиться 2 петлі, вив’язати з поперечної нитки 1 осіб. скрещ., 2 осіб. Повторити ці додавання в кожному 16/14/12/10 ряду 5/6/5/5 раз = 66/70/76/82 п. Через 45 див. = 128 р. від краю закрити для оката рукава 2/2/2/4 рази 3 п. = 14 п. Закрити залишилися петлі.

    Планки поличок

    Зшити плечові шви. Для планки лівої полички набрати 94/98/102/106 п. Зв’язати 11 рядів візерунком для планки. Закрити петлі. Для планки правої полички на спиці набрати 94/98/102/106 п. І пов’язати 6 рядів візерунком для планки. В наступному ряді виконати отвори для гудзиків: ділимо планку на 7 рівних частин. В’яжемо 2 петлі разом з накидом — це буде отвір для гудзиків.

    Комір

    На спиці, по вирізу горловини, починаючи з правої полички, набрати 74/78/82/86 п. і в’язати візерунком для планки, при цьому повторити 1 раз з 1 по 11 ряд, потім повторити 2 рази з 4 по 7 ряд. Через 19 рядів від початку коміра в’яжемо 18 рядів лицьової гладдю і відкладаємо петлі.

    Збірка

    Складаємо комір навпіл на виворітну сторону, пришиваємо верхній край коміра до горловини. Зшиваємо бічні краї коміра. Втачіваем рукави, зшиваємо бічні шви і шви рукавів. Пришиваємо гудзики на планку лівої полички. Жакет готовий.

    Коричневий жакет з регланом

    Цей зручний жакет з рукавом реглан буде як не можна до речі восени і взимку. Добре, якщо у вашому гардеробі вже є жіночий в’язаний трикотаж. Жакет з регланом буде теплим доповненням. Жакет відмінно виглядає в коричневому кольорі. У цьому сезоні це один з найактуальніших кольорів. Схема і опис моделі дані на розмір 48-50.

    Щільність в’язання: 17п./23 ряду = 10/10 див.

    Два женских вязанных спицами жакета

    Для роботи знадобиться:

  • 350 гр пряжі (50% шерсть, 50% акрил, 100 гр./280 м.)
  • прямі спиці 4 мм
  • кругові спиці 4 мм
  • гудзики під колір пряжі
  • Починаємо роботу

    Починаємо від горловини і в’яжемо вниз цільним регланом. Набираємо на прямі спиці 60 петель. Розподіляються петлі так: 30 петель на спинку, кожен рукав по 10 петель, 8 петель на лінії реглана (по 2 петлі на кожну) + 2 кромочн. петлі.

    Сам реглан в’язати лицьовій гладдю. Основний візерунок в’яжеться за схемою 3, поступово вводячи в візерунок нові петлі.

    Два женских вязанных спицами жакета

    Праворуч і ліворуч від лінії реглана додавати в кожному особовому ряду 20 разів по 1 петлі. В цей же час, починаючи з 5 ряду, додати з обох сторін у кожному особовому ряду 15 разів по 1 петлі.

    Після закінчення надбавок зняти петлі обох рукавів на додаткові спиці. Додаємо до них по 1 з двох петель від кожної лінії реглана (52 петлі).

    З’єднати петлі спинки і поличок. Додати до них по 20-й петлі ліній реглана.

    Продовжити в’язання по узору (146 петель). Виріб у нас буде без бічних швів.

    Через 42 див. від пройми в’яжемо 8 див. гумкою і закриваємо петлі, не сильно затягуючи.

    Продовжуємо в’язати рукава за схемою 3. Через 17 див. від пройми з двох сторін закрити по 1 петлі в особовому ряду. Надалі закривати ще 3 рази в кожному 10 ряду.

    На відстані 37 см. від пройми в’яжемо 9 см гумкою і закриваємо петлі.

    Другий рукав в’яжемо так само, як перший. Виконуємо шви рукавів.

    Набрати петлі по краю поличок і вирізу горловини на кругові спиці.

    В’яжемо 3 див. гумкою.

    На правій поличці сформувати 7 отворів. Відстань від останньої гудзики до низу — 3 див. Відстань між гудзиками — 7,5 див. Петлі робляться так: намітити, де повинні бути отвори, зв’язати в особовому ряду 2 петлі разом, накид. Далі знову гумка. Закриваємо петлі. Дивіться, щоб краї не тягнуло. Пришити гудзики. Жакет готовий.

    Вязання спицями для жінок