Футер – що за тканина з лайкрою: це натуральна тканина, виробництво якої ведеться на бавовяної основі. Достовірно невідомо, де був винайдений цей тканинний матеріал, але поширена думка, що це сталося в СРСР.

Свою назву матеріал отримав завдяки наявності спеціального плетіння, яке іменується футерування (технологія передбачає, що в основу вплутуються додаткові виворітні нитки). Такий підхід дозволяє отримати виріб щільне, приємне на дотик і з непоганими характеристиками міцності.

Він має гладку зовнішню поверхню і м’які ворсинки, які утворюють начісування, з внутрішньої сторони. Особливості начісування буде залежати від характеристик застосовується у виготовленні нитки.Футер - что за ткань с лайкрой?

Характеристики

Багато хто не знають, що за тканина петельчатый футер, опис і точний склад якої знайти в інтернеті непросто. За великим рахунком, цей матеріал представлений у вигляді товстої бавовняної тканини з начосом.

Вироби з футера дуже теплі, приємні тілу, м’які, комфортні у використанні, що дозволяє говорити про достатньо широкій сфері застосування. Крім цього, вона не викликає алергії у людей і тварин, має хороший рівень повітропроникності, незважаючи на відмінну теплоізоляцію.

Також серед основних характеристик виділяють стійкість форми виробів і приємний зовнішній вигляд, про що можна судити по фото тканини футер на нашому сайті. Цікаво, що найчастіше характеристики виробів будуть залежати від особливостей з виготовлення конкретної фабриці в конкретній країні.Футер - что за ткань с лайкрой?

Різновиди та сфера застосування

Прийнято виділяти три основних види даного тканинного матеріалу:

  • Однонитковий. Тонкий бавовняний матеріал. Підходить для виробництва дитячого одягу та речей для новонароджених і малюків. Ніякої шкоди людині завдати не може.
  • В дві нитки. Щільні вироби і відчувається ворсом з внутрішньої сторони. Для виготовлення найчастіше застосовується лайкра (щоб не виникало питань, що за тканина футер з лайкрою). Наявність лайкри дозволяє тканини розтягнутися, тримаючи при цьому форму, робить її міцнішою і цікавіше на вигляд. Підходить для шиття піжамної одягу, халатів, спортивних костюмів, вихідний і повсякденного одягу.
  • Футер трехнитка. Тканина дуже щільна і має густий і довгий начіс. Вироби теплі, при виготовленні додається шерсть, лайкра або поліестер. Використовується для виробництва верхнього одягу, призначеної для носіння в холодну пору року. Якщо потрібно уточнити що за тканина футер з начосом, то це тканинний матеріал, який утворюється в три нитки.
  • Про те, що таке тканина футер спів і відгуки про неї, читайте на іншій сторінці.

    Можна бачити, що сфера застосування безпосередньо залежить від особливостей виробництва тканинного матеріалу.Футер - что за ткань с лайкрой?

    Переваги і недоліки

    Про достоїнства футера вже було сказано вище: м’якість, зносостійкість, універсальність використання, простота догляду, доступні ціни на реалізовувані в магазинах вироби, різноманітність стилів і дизайну, екологічність, еластичність, теплота і багато інших.

    В описі до матеріалу футер завжди вказується, що існує ймовірність усадки виробів з нього. Тому ми рекомендуємо звернути увагу на спеціальний розділ нашого сайту, присвячений догляду за різними тканинами “Як правильно прати”.Футер - что за ткань с лайкрой?

    Футер - что за ткань с лайкрой?
    На відео можна подивитися матеріал наживо:

    Відгуки з інтернету:

    Олена: Просто чудовий матеріал, от чесно! Він такий м’який і приємний до тіла! Обожнюю його! У мене у дитини дуже багато одягу з цієї тканини! А сама без розуму від толстовок…в них так тепло і комфортно, що з них вилазити не хочеться! Стираю я ці вироби при температурі 30 градусів, не більше, при такій температурі тканина не сідає і не псується!!!

    Петро: Як-то раз я вирішив випрати свою толстовку з цього материальчика разом з іншим білизною і на стандартному режимі! З машинки я потім дістав підлітковий розмір!!! Переконливе прохання до всіх власників таких виробів, не стирайте їх при високій температурі, і буде вам щастя)