Как правильно шить трикотаж на швейной машинкеЯкщо чітко дотримуватися рекомендацій фахівців, то шити трикотаж на звичайній машинці можна абсолютно без проблем. Головне правило полягає в збереженні еластичності основного шва. Саме про це стверджують експерти, роз’яснюють, як шити даний матеріал і не допускати розривів рядки. Спеціально підбирати пристрої для цих цілей зовсім не обов’язково. Практика показує, що звичайний пристрій обробляє представлений матеріал навіть без мінімальних вад.

Основні види рядків:

  • пряма;
  • подвійна;
  • зигзагоподібна;
  • «стрейч».

Насправді існує ще і п’ятий варіант. Багато досвідчені фахівці уточнюють, як прошити трикотаж на машинці за допомогою подвійної голки. Головна особливість полягає в тому, що цей шов відмінно підійде для різноманітних видів відповідного матеріалу. Питання полягає в тому, як його зробити ідеально рівним. Для досягнення відповідної мети необхідно правильно заправити обидві голки, а також працювати на досить повільній швидкості.

Пряма строчка

Вище вже була отримана відповідь на питання про те, які швейні машинки шию трикотаж, адже вибирати пристрій з унікальними функціональними можливостями в даному випадку точно не потрібно. Пряма строчка цілком може бути ідеально виконана самої звичайному пристрої. Цей шов відмінно підійде виключно для полотен, який не дуже тягнуться. Для сточування певних елементів тканини ще додатково слід проводити натягування. Розібравшись в тому, як прошити трикотаж, все частіше доводиться віддавати перевагу іншим видам швів.

Зигзагоподібна рядок

Цей варіант відмінно підійде для різних типів матеріалів. Не складно зрозуміти, як зшити на машинці, адже представлений шов не здатний стягувати щільно. Показники довжини, а також ширини стібка зобов’язані знаходитися на мінімальній позначці. Потім ще легше зрозуміти, як впоратися з поставленим завданням навіть без значного досвіду у відповідній діяльності. В кінцевому підсумку рядки виходять досить вузькою і привабливою.

Подвійна строчка

Навіть новачки здатні правильно шити трикотаж на машинці за допомогою подвійної рядки. Сточується вона двома швами, описаними вище. Представлена інформація допомагає вивчити всі нюанси збереження еластичності полотна на кожному етапі робіт.