На сьогоднішній день існує чимало моделей швейних машинок. Практика показує, що далеко не всі з них здатні виконувати різноманітні види строчок. Найголовніше зрозуміти, як навчитися рівне шити на швейній машинці, а також разораться в підборі пристрою. Принципово важливо вивчити ці питання не самим досвідченим майстрам.

Створення рівного шва

Как ровно шить на швейной машинке Дана задача досить часто виконується при декоративному шиття. Досвідчені фахівці не рекомендують малювати на тканині смуги крейдою, адже сліди від цих дій в наслідок все одно залишаються. Працювати «на око» не наважуються навіть справжні професіонали, адже підсумкової рівності в даному випадку говорити не доводиться. З метою створення рівного шва можна використовувати спеціальний клей. Завдяки йому на лицьовій, а також виворітної сторони вироби можна тимчасово розміщувати паперову смугу. Саме вони під час роботи буде виконувати функції орієнтира. Насправді тільки досвід підкаже, як рівно шити на швейній машинці без використання допоміжних засобів.

Поради новачкам:

  • працювати з самого початку необхідно на якісних пристроях;
  • шити рекомендується в спокійному і урівноваженому стані;
  • строчити необхідно поступово і рівномірно;
  • працювати з голкою слід акуратно.

Особливої уваги заслуговує саме останній пункт. Шари матеріалу не можна підштовхувати під голку під час повороту або зупинки шарів тканини, які піддаються зшивання, необхідно переконатися в тому, що голка залишається в матеріалі. Такий підхід дозволить уникнути зсуву заданої рядки.

Допоміжні засоби

Новачкам радиться використовувати пристрої, на яких розташована спеціальна шкала. По суті, мова в цій ситуації йде про лінійці, яка дозволяє направляти голку. Завдяки такій допомозі набагато легше розібратися в тому, як шити рівну строчку на швейній машинці і не допускати навіть найменших помилок. Якщо постійно під час роботи орієнтуватися на спеціальну шкалу, то можна досить швидко домогтися приголомшливих результатів у шитті.