Как шить на плоскошовной машинеФахівці звертають пильну увагу на те, що плоскошовные машини, призначені для домашнього використання, можуть істотно відрізнятися від промислових аналогів. Перед використанням відповідного обладнання необхідно зрозуміти, як заправити плоскошовную машину і в чому полягає її принципова відмінність.

Основні характеристики:

  • виконують особливо плоский шов;
  • відмінно обробляють трикотажні тканини;
  • використовуються для пошиття різних типів одягу;
  • підходять для використання в побуті.

Саме побутові модифікації представлених пристроїв останнім часом з’явилися на ринку. Досить швидко після цього вони здобули високий рівень популярності.

Якщо людина розуміє, як налаштувати плоскошовную машину, то він зуміє створити особливий вид шва, завдяки якому предмети одягу будуть виглядати оригінально і досить привабливо.

Плоский шов і його параметри

Головна його особливість полягає в тому, що нитки в рядку не будуть рватися навіть при досить сильному розтягуванні готового виробу. Замість цього вони поступово витягуються. Шов з’являється на основі ланцюгового стібка, який якраз і характеризується відмінними показниками розтяжності. У процесі пошиття нижня рейка вищезгаданого пристрою додатково стискає ділянку трикотажу. Розтискається він тільки після того, як була повністю виготовлена стібка. Такий підхід до процесу призводить до того, що нитки добре розтягуються в процесі експлуатації одягу.

Використання ниток

Розібравшись в тому, як шити на плоскошовной машині, слід приступити до правильного вибору ниток для організації відповідного процесу. З-за того, що представлене обладнання є досить чутливим до відповідного процесу слід підходити максимально уважно. Ступінь натяг ниток слід змінювати в залежності від вимог, яких потребує конкретна тканина. Якщо не регулювати цей показник, то з’являться помітні дефекти рядки.

Найбільш поширеною проблемою є відсутність нитки на окремих ділянках стібки.