На думку фахівців в швейному справі, відповідь на питання, як шити на швейній машинці, потребує детального вивчення теорії і багатоденної практики. Незважаючи на, здавалося б, легку роботу з приладом, заняття це дається дуже важко. Головним правилом для починаючої швачки є повне вивчення обладнання, на якому доведеться працювати. Також, слід вивчити правила настроювання швейної машини.

Прості рекомендації для освоєння шиття на швейній машинці

как шить на швейной машинкеДля того щоб зрозуміти, як шити на машинці, знадобиться слідувати простим правилам:

  • Заздалегідь підготуйте елементи крою. Також, слід переконатися в їх поєднанні один з одним. Перевірити місця з’єднання допоможуть шпильки або намітка шва.
  • Розташування матеріалу. Основна частина створюваного вироби завжди повинна бути розташована ліворуч від голки швейної машинки.
  • Припуски, які виділяються на створення швів, повинні бути однаковими по всій ширині. Зрізи окремих частин повинні щільно поєднуватися.
  • Рядки, створювані на приладі, повинні залишатися рівними. Необхідно стежити за припущеннями, які передбачає невелике відхилення рядки.
  • Якщо використовуються деталі різних розмірів, то сточування їх необхідно проводити з тієї сторони, яка більше.
  • Це далеко не всі секрети швейної справи, але дотримуючись їх можна з легкістю вивчити нові тонкощі роботи з тканиною.

    Вчимося правильно шити

    Для того щоб зрозуміти як навчитися правильно шити на швейній машинці, знадобитися попередньо підготувати прилад до використання. Для виконання цього процесу знадобиться підготувати диск і встановити техніку на здійснення робочого ходу. Далі здійснюється підйом голки, і в неї протягується нитка. Далі, підготовлена тканина для роботи поміщається під лапку машинки і притискається нею. Перед безпосереднім зажимом матеріалу потрібно попередньо проколоти тканина в місці здійснення першого стібка.

    Під час проведення швейно роботи лінія, яка є дороговказом створення рядки, повинна бути розташована між розгалуженням лапки. Ні в якому разі не допускається несильне проштовхування тканини або її витягування з-під голки.

    По закінченню роботи проводиться підйом лапки. Обрізка нитки здійснюється гострими ножицями. Фахівці рекомендують не залишати «вусиків», так як вони можуть в подальшому стати причиною псування шва.

    Ці загальні рекомендації допоможуть налаштуватися на роботу і виконати її максимально грамотно.