Для того щоб зрозуміти, як в’язати на машинці, спочатку слід придбати потрібний прилад. А потім вже вчитися створювати перший ряд, адже він є тією основою, без якої подальша робота не може виконуватися зовсім.

Дії з машинкою

Как вязать на машинкеСпочатку, перед початком в’язання на машинці, необхідно підготувати її до подальшої роботи. Для цієї мети потрібно зробити кілька простих налаштувань, а саме:

  • На каретці встановлюється середнє значення петель. Зазвичай ця остання голка, яка розміщена перед регулятором. В каретці є спеціальне «вушко», в яку протягується нитка. У нього в натягнутому положенні і слід завести кінець, що надходить від останньої голки. В деяких випадках допускається встановлення значення 7-8.
  • Обнулення лічильника рядів. Це особливий прилад, який дозволяє стежити за кількістю пов’язаних рядів. Тепер не треба їх вважати самому, як це відбувається при використанні ручних спиць. Але, перед роботою, його обов’язково доведеться обнулити.
  • Важливі дії

    Перед тим як починати створювати свій перший ряд на машинці, необхідно правильно заправити нитка. Це найголовніше для того, щоб дізнатися, як в’язати на в’язальної машинці.

    Насамперед слід пам’ятати про те, що є декілька варіантів початку робочих дій. Одним з них є обмотка голок. Цей процес має обмотку ниток навколо всіх голок машинки. Саме після його застосування і потрібно виконувати всі ті настройки, які були описані вище. Процес цей потребує від швачки особливої уваги, так як під час його виконання потрібно стежити за натяг нитки і кількістю витків навколо голки.

    Також, можна використовувати і іншу методику. Для того щоб зрозуміти, як навчитися в’язати на машинці, доведеться освоїти і ще п’ять можливих варіантів. Їх так багато створено лише з однією метою – вибору найбільш підходящого для кожної швачки. Також, вони служать і для полегшення деяких прийомів, які в майбутньому стануть доступні для досвідченого майстра. До того ж їх знання необхідне для роботи з різними матеріалами – трикотажем, пряжею та ін.

    У більшості випадків налаштування машинки перед початком роботи не викликає ускладнень. До кожного приладу виробник додає інструкцію, в якій описується покрокова перевірка і встановлення потрібних параметрів.