Как вышивать на машинкеКоли в будинку з’являється перший швейний прилад, мимоволі починаєш задаватися питанням про те, як вишивати на машинці. Всупереч сформованій думці, створювати унікальні речі ручної роботи можна навіть на старих моделях або простих, з мінімальним набором функцій. Головною умовою вважається наявність можливості регулювання натягу ниток – верхній і нижній. Прикладом найбільш відповідного варіанту в цьому випадку є виріб з ножним приводом.

Правда про сучасну техніку

Після розгляду багатьох коментарів і відгуків професійних майстрів, складається досить специфічна картинка. Виявляється, для створення повноцінної і красивою вишивки, власнику приладу потрібно відмовитися від виробів з електричним мотором. Для того щоб дізнатися, як вишивати на швейній машинці, обов’язково потрібно скористатися приладом з ножним або ручним приводом.

Єдиним винятком з цього правила є прилад, який здатний функціонувати на малих обертах. Але і цього деколи не досить. Слід переконатися, що в такому режимі машинка не буде робити ривків, а рух голки буде дуже плавним. Також, важливо зрозуміти, що перші вироби напевно не виходити такими, як слід. Вважається, що освоїти техніку вишивання на машинці можна тільки після багатогодинної практиці. При цьому розвивається необхідна моторика рухів і взаємодія між руками і ногами швачки.

Початок робіт

При першому контакті, щоб дізнатися, чи можна вишивати на швейній машинці саме вам, доведеться виконати кілька нескладних процедур:

  • Налаштувати прилад.
  • Перевірити натяг ниток.
  • Простежити за натягом тканини на п’яльцях.
  • Відрегулювати положення важеля лапки.
  • Встановити регулятор довжини стібка в позицію 0.
  • Далі здійснюється приміщення тканини на прилад.

    Подальші процеси

    Після того, як ви зрозуміли, на якій машинці можна вишивати, слід вивчити різні техніки створення візерунків. Існує дуже багато видів різних стилів, які дозволять створити воістину незабутні вироби. Вважається, що після тривалої роботи з вишивкою у людини починає розвиватися творче мислення. Саме воно допоможе створювати химерні та незвичайні малюнки нитками на тканині. Природно, що без помилок в перший час не обійтися, але не варто зневірятися, адже при бажанні можна досягти багато чого. Вміння прийде з досвідом.