Всім привіт!

Коли літні люди трішки кокетують і хочуть злегка похвалитись, що вони ще нічого, є ще порох в порохівницях, часто кажуть: «Я нитку в голку без окулярів вдеваю!»

Люди молодші, як правило, без праці втягається нитки на голки. Але і у них бувають випадки, коли нитка ні за що не хоче протягується у вушко голки….

Є кілька способів вставити нитку у вушко голки швидко і без нервових витрат. Розглянемо їх.

Голки для ручного шиття.

Нитки. Які бувають нитки, призначення яких пошиття одягу?

Як всилити нитку в голку?

Як зав’язати вузлик на кінці нитки?

Ручні рядки.

Способи всилити нитку в голку.

Варіант №1.

Правила правильного затягання нитки в голку.

Для виконання швейних робіт слід підбирати відповідні один одному нитку і голку. А разом вони повинні підходити для тканини, з якої в даний момент виконується та чи інша швейна операція.

Відрізок нитки слід вводити в вушко, тримаючи його майже біля самого кінчика. Тоді нитка не буде виляти в отвори і швидше увійде до нього.

Как вдеть нитку в иголку?

Швейні нитки бувають двох видів кручення і декількох видів складання волокон. Тому кінець відрізка нитки, навіть у разі правильного підбору пари (голка + нитка), частенько кошлатий і ні за що не хоче лізти у вушко голки. У таких випадках його злегка змочують слиною і пальцями формують новий, більш тонкий і менш рухливий кінчик.

Буває достатньо просто перевернути відрізок нитки іншим кінцем і нитка вденется у вушко голки без праці.

Как вдеть нитку в иголку?

Как вдеть нитку в иголку?

Швидко і без проблем нитки посмикуються в вушка патентних голок (голки для слабозорих). Там зовсім інший спосіб затягання нитки в голку. Він гарантовано економить час і нерви і працює з такою голкою.

Как вдеть нитку в иголку?

Варіант №2.

Як всилити нитку в голку на долоні?

Це новомодний спосіб затягання нитки в голку.

Відрізок нитки укладаємо на долоню лівої руки, на горбок у вказівного пальця. В принципі це можна робити і на будь-якому іншому виступі руки або будь-якого з пальців. Але на зазначеному горбку найзручніше.

Как вдеть нитку в иголку?

Утримуючи голку правою рукою, укладаємо її середньою частиною вушка на нитку. Вушко має лежати долілиць на долоні і покривати собою нитку.

Как вдеть нитку в иголку?

Як би стирающими щось рухами і з невеликою амплітудою рухаємо вушко голки по нитці.

Как вдеть нитку в иголку?

В якийсь момент з нитки у вушці голки починає формуватися петелька. Продовжуючи все ті ж рухи голки по нитці, нитяна петелька у вушку «виростає» до таких розмірів, що її вже можна буде розправити там в один шар.

Как вдеть нитку в иголку?

Как вдеть нитку в иголку?

Как вдеть нитку в иголку?

Как вдеть нитку в иголку?

Как вдеть нитку в иголку?

Такий спосіб відмінно працює, коли вушко голки широке, а нитка не товста.

Варіант №3.

Коли товста нитка, ні за що не хоче влазити в вушко дуже тонкої голки,

Как вдеть нитку в иголку?

можна вчинити так. Для цих цілей у своєму домашньому господарстві треба завести котушку дуже тонких ниток. Розмір 150, а краще 300. Невеликий відрізок такої нитки,

Как вдеть нитку в иголку?

навіть двома кінцями відразу, швидко просовується у вушко будь-який, навіть самої маленької голки.

Как вдеть нитку в иголку?

Нитку складену вдвічі продергиваем у вушко голки майже до протилежного кінця. А там залишаємо невелику нитяную петельку,

Как вдеть нитку в иголку?

в яку вставляємо кінець товстої нитки.

Как вдеть нитку в иголку?

Потягнувши за кінці відрізка тонкої нитки, товста нитка пролазить у вушко тонкої голки.

Как вдеть нитку в иголку?

Как вдеть нитку в иголку?

Варіант №4.

Точно таким же чином, тільки використовуючи спеціальне пристосування — нитковтягувач, можна всиляти нитку в вушко голки.

Мова йде про самих простих нитевдевателях — тоненька металева проволока, як правило, спеціально вигнута, і ручка – держатель цього дроту.

Как вдеть нитку в иголку?

Беремо голку в ліву руку (для правшів) і маємо вушко голки на подушечки вказівного пальця так, щоб вхід у вушко розташовувався вертикально і паралельно поверхні подушечки пальця.

Как вдеть нитку в иголку?

Підводимо нитковтягувач по поверхні подушечки пальця до вушка голки і вставляємо його в вушко. Він дуже точно і легко вставляється в вушко голки, якщо підводити його до вушка строго перпендикулярно.

Как вдеть нитку в иголку?

Звільнилася правою рукою протягуємо кінець нитки в металеву петельку і нитевдевателя

Как вдеть нитку в иголку?

протягуємо через рамку нитевдевателя.

Как вдеть нитку в иголку?

Простягнувши достатньо, щоб та, бува, не вискочила назад, починаємо витягати нитковтягувач назад з вушка голки.

Как вдеть нитку в иголку?

Как вдеть нитку в иголку?

Разом з рамкою нитевдевателя у вушко голки продевает і відрізок нитки.

Как вдеть нитку в иголку?

Такого роду нитевдеватели дуже різноманітні формами. Вони можуть бути з прямокутної ручкою, з круглою, квадратною, у вигляді краплі води, сердечка і навіть квіточки.

Как вдеть нитку в иголку?

Зустрічаються нитевдеватели, яких мають довгу прямокутну форму ручки і з двома металічними рамками на обох її кінцях.

Більш просунуті моделі забезпечують збільшувальними стеклами

Как вдеть нитку в иголку?

Как вдеть нитку в иголку?

або підсвічуванням.

Как вдеть нитку в иголку?

Как вдеть нитку в иголку?

Варіант №5.

Як швидко всилити нитку в голку?

Нитковтягувач з гачком.

Как вдеть нитку в иголку?

Как вдеть нитку в иголку?

Для економії сил і нервів накидаємо спочатку на долоню лівої руки (для правшів) відрізок нитки, який потрібно втягати в голку. Нитка знаходиться на вказівному пальці.

Гачок на нитевдевателе вводимо у вушко голки.

Как вдеть нитку в иголку?

Как вдеть нитку в иголку?

Как вдеть нитку в иголку?

Гачок цього нитевдевателя зовсім маленький і пролазить у вушка голок майже всіх розмірів.

Залишивши голку біля самої ручки, накидаємо нитку на гачок.

Как вдеть нитку в иголку?

І виводячи гачок з вушка голки назад, разом з ним протягуємо нитку у вушко голки.

Как вдеть нитку в иголку?

Как вдеть нитку в иголку?

Залишиться тільки розправити нитку у вушко голки в один шар.

Как вдеть нитку в иголку?

З виду «найпростіші нитевдеватели» нитковтягувач з гачком найзручніший. Він дійсно працює, швидко та надійно. А користуватися ним дуже легко і просто. З протилежного боку у нього навіть є вбудований ниткообрізач.

Как вдеть нитку в иголку?

Варіант № 6.

Автоматичні нитевдеватели.

Автоматичні нитевдеватели це найвища ступінь розвитку нитевдевателей.

Незважаючи на те, що автоматичні нитевдеватели від різних виробників можуть істотно і навіть радикально відрізнятися один від одного: обрисами, конструкцією та видами використаних для їх виготовлення матеріалів, всі вони працюють за тим же принципами, що і от такий нитковтягувач.

Как вдеть нитку в иголку?

Частина 1.

На прямокутної стороні нитевдевателя, на його бічному ребрі є отвір.

Как вдеть нитку в иголку?

У нього вставляється голка. В отвір голка вставляється вушком вперед. Вхід у вушко повинен бути паралельним верхньому ребру нитевдевателя.

Как вдеть нитку в иголку?

При правильному введенні голки, в отвір на верхньому ребрі нитевдевателя добре видно вушко голки.

Как вдеть нитку в иголку?

На нижньому ребрі нитевдевателя є клавіша.

Как вдеть нитку в иголку?

Підтискаючи її вгору

Как вдеть нитку в иголку?

ми тим самим виводимо на гачок верхнє ребро нитевдевателя. Гачок проходить і через вушко голки теж.

Как вдеть нитку в иголку?

У самого гачка накидаємо нитку на нитковтягувач.

Как вдеть нитку в иголку?

Відпускаємо клавішу всередину і опускає гачок, тягне за собою нитку.

Как вдеть нитку в иголку?

З боку вузького бічного ребра нитевдевателя, з отвору голку витягуємо. Якщо все спрацював правильно, голка виходить з просмикнути в її вушко ниткою.

Как вдеть нитку в иголку?

Как вдеть нитку в иголку?

Залишається тільки розправити нитку в вушко в одній додавання.

Как вдеть нитку в иголку?

Частина 2.

З протилежного боку нитевдевателя, на спеціальній обертається пластині є гачок.

Как вдеть нитку в иголку?

Как вдеть нитку в иголку?

В спеціальні пази на пластині вставляється голка. Вушко голки насаджується на гачок.

Как вдеть нитку в иголку?

Поверх вушка голки під самий гачок на голку навішується нитка.

Как вдеть нитку в иголку?

Как вдеть нитку в иголку?

Знімаємо голку з пластини, і залишилася на гачку нитка протягується у вушко голки.

Как вдеть нитку в иголку?

Залишається тільки зняти нитку з гачка

Как вдеть нитку в иголку?

і розправити її в один шар у вушку голки.

Как вдеть нитку в иголку?

Купуючи автоматичний нитковтягувач потрібно обов’язково звертати увагу, для роботи з якими нитками і голками він призначений. Буває, що один нитковтягувач працює тільки з одним номером голки. А інший тільки з нитками та голками для в’язання або вишивки.

Як бачите, шановні любителі шиття, набралося досить багато різних способів швидко всилити нитку в вушко голки. Так що нерви можуть спокійно жити мирним життям», а голка з ниткою ніколи не будуть в істериці закинуті в кут кімнати.

Всім удачі! З повагою !