В’язання гачком — популярний рукоділля для дорослих і дітей. Це рукоділля, прийшло до нас з глибини століть, і з кожним роком стає все популярнішим. З часом удосконалюються тільки аксесуари для в’язання: стають більш сучасними гачки, маркери, шпильки, швейні голки. Ті ж, хто давно в’яже гачком, знає, як важливо вміти підібрати зручний гачок для в’язання. Гачки підбирають по товщині пряжі, чим тонше гачок — тим щільніше виходить виріб. У нашому випадку — це яскравий Півник — символ 2017 року.

Зміст:

  • 1 Яскравий Півник гачком
    • 1.1 Тіло півника
    • 1.2 Голова
    • 1.3 Крила
    • 1.4 Гребінець
    • 1.5 Гомілки
    • 1.6 Лапа
    • 1.7 Хвіст
    • 1.8 Борідка
    • 1.9 Дзьоб
    • 1.10 Збірка
  • 2 Півники гачком на рушниках

Яскравий Півник гачком

Яскравий, красивий Півник — символ яскравого свята, обов’язково повинен бути присутнім в кожному будинку. Такого в’язаного гачком Півня не соромно подарувати дитині або дорослому. Виріб в’яжеться з будь яскравою пряжі, головна умова — пряжа не повинна бути товстою.

Как связать Петушка крючком и обвязать полотенце петухами

Для роботи знадобиться:

  • Нитки для в’язання червоного, зеленого, блакитного, жовтого, коричневого кольору.
  • Голка велика.
  • Ножиці.
  • Синтепон або вата для набивання.
  • Гачок товщиною 2 мм
  • Тіло півника

    • 1-й ряд: ниткою зеленого кольору зробити кільце, і в’язати в кільце 6 СБН.
    • 2-й ряд: пров’язуємо по 2 СБН в кожній. п. попереднього р. У нас вийде 12 стовп.
    • 3-й ряд: СБН, 2 СБН в петлю 2-го ряду, повторити 5 разів. Вийшло 18 стовп.
    • 4-й ряд: СБН, СБН, 2 СБН в петлю 3-го ряду. Повторити 5 разів. Вийшло 24 п.

    Как связать Петушка крючком и обвязать полотенце петухами

    У кожному з наступних р. додаємо 1 стовпчик — кількість петель буде зростати на 6 СБН. Ось вже ко-во п. дорівнює 48. З цього місця в’яжемо 9 рядів без надбавок. Потім в’яжемо 2 р. з уб. (у кожному р. робимо по 6 уб.). Вийшло 36 п. Потім ряд в’язати без убавл. Потім р. пов’язати з 6 убавл., три наступних ряду — прямо. Потім зменшуємо р. на 6 петель. Наступні 10 р. в’язати прямо. Далі — беремо вату або синтепон, і заповнюємо тіло півника. Заповнили тіло, потім в’яжемо, роблячи в кожному р. по 6 убавл. У нас повинно залишитися 6 п. Нитку обрізати.

    Голова

    Беремо нитки жовтого кольору. Починаємо так само, як ми починали в’язати тіло — в кільце робимо 6 СБН. Потім йдуть 4 р. з прибавл. У кожному р. робимо по 6 прибавл. Виходить 20 п. Подальші 11 р. в’яжемо прямо. Далі, збільшуємо р. на 6 п., 2 ряди в’яжемо прямо. Далі, слід. р. збільшити на 6 п., і слід. р. в’язати без прибавл.

    Как связать Петушка крючком и обвязать полотенце петухами

    Далі будемо обв’язувати низ голови, нам потрібно, щоб низ (пір’ячко) був хвилеподібний. Для цього в’яжемо 2 ССН в 1-ю петлю попередні. р., у 2-ю — 2 СС2Н, в 3-ю — 2 ССН, і т. д. Продовжувати до повної обв’язки пір’їнок. Обрізати нитку.

    Крила

    В’язати крила потрібно синіми нитками. Зробити кільце, і в’язати в кільце 6 СБН. У 2-му ряду додамо 3 п., в’яжемо ще 3 ряди прямо. Обрізати нитку.

    Как связать Петушка крючком и обвязать полотенце петухами

    Для одного півнячого крила потрібно буде зробити 3 деталі. Між собою крильця з’єднуються СБН. З’єднали 3 частини крила, в’яжемо 1 р. синіми нитками, зав’язуємо синю нитку з зеленої. У кожному р. кількість петель зменшимо на 6. В’яжемо до того, як залишиться 6 п. Обрізаємо нитку. 2-е крило — все теж саме.

    Гребінець

    Для гребеня візьмемо червону нитку. Гребінь в’яжеться, як крило: в’язати 3 деталі, а потім з’єднати їх СБН. Потім 2 р. прямо, обрізати нитку.

    Как связать Петушка крючком и обвязать полотенце петухами

    Гомілки

    В’яжемо з зелених ниток. Робимо кільце, В’язати в кільце 6 СБН. У 2-му р. збільшити п. в 2 рази. Потім 3 р. В’яжемо прямо 3 ряди. У слід. р. робимо 6 п. надбавки. Потім в’язати 2 р. прямо. Обрізати нитку. Робимо 2 деталі гомілки.

    Лапа

    Взяти коричневу стрічку, зробити кільце, ввязываем в нього 6 СБН. Потім в’язати 3 р. прямо. Обрізати нитку. Таких деталей потрібно 3. З’єднуємо деталі так само, як гребінь і крила. У кожному р. зменшити на 4 п. Закінчити, і обрізати нитку. Лап повинно бути 2.

    Как связать Петушка крючком и обвязать полотенце петухами

    Хвіст

    Для хвоста беремо нитки червоного, синього і зеленого кольорів. В’яжемо 3 деталі різного кольору. Робимо кільце, в’язати в кільце 6 СБН. У кожному слід. р. робимо 3 рази по 6 прибавл. Отримуємо в підсумку 18 п. Далі, в’язати 4 р. прямо. Слід. ряд зменшуємо на 6 п. і 4 р. в’язати прямо. Потім зменшуємо р. на 3 п. і в’яжемо 4 р. прямо. Знову зменшуємо на 3 п., і ще 4 р. прямо. Нитку обрізати.

    Как связать Петушка крючком и обвязать полотенце петухами

    Борідка

    Ниткою червоного кольору робимо кільце, в’яжемо в кільце 6 СБН, потім 3 р. прямо. Робимо 3 убавл. Обрізати нитку, зробити ще 1 деталь.

    Дзьоб

    Для дзьоба візьмемо червону або коричневу нитка. Зробити кільце, ув’язати 3 СБН. У кожній. р. зробимо 2 рази по 3 прибавл., потім прямо ще 2 р. Обрізати нитку.

    Збірка

    Надягаємо на тіло півника голову, і пришиваємо. Пришиваємо інші деталі. Приклеюємо оченята. Очі можна купити, а можна зробити з непотрібної упаковки з пігулками.

    Как связать Петушка крючком и обвязать полотенце петухами

    Півники гачком на рушниках

    Такими милими півниками гачком можна обв’язати рушники або серветки. Цей красивий орнамент буде красиво виглядати на будь тканини. Схема і пояснення з фото додаються.

    Как связать Петушка крючком и обвязать полотенце петухамиКак связать Петушка крючком и обвязать полотенце петухамиКак связать Петушка крючком и обвязать полотенце петухамиКак связать Петушка крючком и обвязать полотенце петухами

    Как связать Петушка крючком и обвязать полотенце петухами

    Как связать Петушка крючком и обвязать полотенце петухами

    Как связать Петушка крючком и обвязать полотенце петухами

    Как связать Петушка крючком и обвязать полотенце петухами

    Как связать Петушка крючком и обвязать полотенце петухами

    Как связать Петушка крючком и обвязать полотенце петухами