Візерунки з орнаментом популярні завжди, а в останні роки особливо. Прекрасна ідея — зв’язати спицями для дівчинки-красуні красивий комплект з шапки і туніки. В’язати жаккард бажано з однакової товщини пряжі, складу, і крутки. Пряжа троїцької фабрики, як не можна краще підходить для нашої моделі.

Как связать тунику и шапку спицами девочке

Зміст:

  • 1 Техніка в’язання жаккардом
  • 2 В’яжемо туніку і шапочку на дівчинку 5-7 років
    • 2.1 Туніка. Спинка
    • 2.2 Рукава
    • 2.3 Шапка

Техніка в’язання жаккардом

Наш жакардовий візерунок виконується за звичайною панчішної в’язки, цю в’язку часто називають норвезьким жаккардом. Для такої в’язки найкраще підійде вовняна пряжа, або шерсть з акрилом. Бавовна, віскоза, льон для нашого в’язання не зовсім підходять, вони будуть ковзати.

При в’язанні такого, як у нас жаккарда всі непарні ряди провязываются лицьовими, а парні — виворітними. Нитки на виворітній стороні вироби не повинні вільно бовтатися, але і сильно затягувати їх теж не можна. Нитки протяжки на виворітній стороні тягнемо вільно, але не більше 5 петель. Якщо у нас на схемі одним кольором в’яжеться більше 5 петель, то нитка протяжки ми перехрещуємо з робочою ниткою. Це для того, щоб з вивороту, так і з особи виріб виглядав охайним, і нитки не провисали.

В’яжемо туніку і шапочку на дівчинку 5-7 років

Красиву туніку з коротким рукавом можна пов’язати на спицях своїми руками. У такому одязі дівчинці буде зручно, модно, і затишно. На додачу до туніці можна пов’язати чарівну шапочку, яка пов’язана тим же норвезьким жаккардом, а зверху має пишний помпон. Вашій маленькій принцесі обов’язково сподобається обновка. Схеми і майстер-клас на вік 5-7 років, зріст даної моделі — 115-116 див. Окружність голови для шапочки — 49-52 див. Щільність зображення — 10 см/10 см = 23 петлі і 32 ряду.

Как связать тунику и шапку спицами девочке

Для роботи знадобиться:

  • Тонка пряжа — шерсть з акрилом (50% шерсть, 50% акрил), 400 м./100 гр. Знадобиться пряжа темно-червоного і білого кольору.
  • Спиці товщиною 2 мм
  • Велика голка для зшивання деталей.
  • Туніка. Спинка

    Набираємо на спиці завтовшки 2 мм, 83 петлі пряжею темно-червоного кольору. В’яжемо спинку за схемою номер 1. За схемою номер 1 в’яжемо ряди: з першого по 54-й.

    Как связать тунику и шапку спицами девочке

    Схема низу спинки дитячої туніки.

    Низ передній частині туніки в’яжемо так само, як і низ спинки, схеми однакові!
    Потім ряди з 55 по 84 в’яжемо лицьовій гладдю, тобто з лицьового боку — лицьові петлі, з виворітного — виворітні. Далі, з 85 по 162 ряд в’яжемо за схемою номер 2.

    Как связать тунику и шапку спицами девочке

    Схема верху спинки дитячої туніки.

    Далі, за схемою номер 3 ряди в’яжемо: з 85 по 162.

    Как связать тунику и шапку спицами девочке

    Схема туніки дитячої верх переду вироби.

    Рукава

    Рукава в’яжемо за схемами номер 4 та 5. Набираємо темно-червоною пряжею 61 петлю.

    Как связать тунику и шапку спицами девочке

    Схема в’язання лівого рукава дитячої туніки.

    Как связать тунику и шапку спицами девочке

    Схема в’язання правого рукава дитячої туніки.

    Зшиваємо всі деталі туніки. З лицьового боку піднімаємо 90 петель для горловини, в’яжемо 6 рядів гумкою 1 осіб./1 ізн. Закриваємо петлі горловини.

    Шапка

    Шапочка з жаккардом в’яжеться або на 2-х спицях, а потім зшивається, або на 4-х — у такому разі зшивати не треба. Виріб (шапочка) в’яжеться знизу вгору. На спиці завтовшки 2 мм набрати 120 петель і в’язати за схемою номер 6. Довязали до кінця схеми, і стягаємо залишилися 16 петель тугіше, зав’язуємо вузлик. Якщо працювали на двох спицях, то зшиваємо роботу на потилиці, на виворітній стороні. Робимо помпон, і пришиваємо до верху шапочки.

    Как связать тунику и шапку спицами девочке

    Схема в’язання шапочки з жаккардом для дівчинки.

    Вязання спицями для дітей