Жаккард меблевий – що за тканина для оббивки меблів, які відгуки і характеристики цього матеріалу. Меблева тканина жаккард фото і опис в статті. Даний оббивний матеріал відомий під назвою «штучний шовк», відрізняється великою густиною і твердістю. Міцність забезпечується за рахунок перекручування петель – після затяжки не відбувається їх розпускання. Розміщені у цій статті фото меблевої тканини жаккард допоможуть познайомитися зі структурою і загальним зовнішнім виглядом матеріалу.

В описі тканини жаккард для меблів вказується, що проводиться вона на ткацьких верстатах, з використанням різних видів пряжі (бавовняна, синтетична, сумішева). Структура – переплетення між нитками, розташованими поздовжньо і поперечно. Кількість кольорів – близько десятки, зовнішня поверхня і виворіт виконуються в різному кольорі.

Всю докладний опис цього матеріалу тут.

Тканина для меблів жаккард відгуки

Про те, наскільки якісною є тканина жаккард для меблів, відгуки покупців говорять найкраще. Відзначаються такі характеристики, як міцність і зносостійкість, що особливо важливо для меблевого виробництва. Зараз жаккард меблевий на фото можна побачити всюди – це одне з найпоширеніших оббивних полотен.

В окремий підвид виділяється меблевий терможаккард, одержуваний за рахунок накладення термобумаги на вихідний матеріал.

Папір вибирається певного кольору, при підвищенні температури барвник проникає глибоко у волокна, забезпечуючи довговічну стійку забарвлення. Подивитися, що за тканина для меблів жаккард, фото її звичайної і термічної різновиди допоможуть найкраще.

Читайте також: Шеніл для дивана відгуки

Про замшу, велюр, рогожку для меблів читайте тут і порівнюйте всі мінуси і плюси до покупки.

Жаккард мебельный : фото и описание

Меблева тканина жаккард

Основні експлуатаційні переваги:

  • Практичність і довговічність, забезпечувані міцної однакової структурою.
  • М’якість і гігієнічність, особливо у матеріалу з великим вмістом натуральних компонентів. Застосовується в меблевих комплектах високої цінової категорії.
  • Наявність бавовняних волокон створює ефект природної вентиляції – це підвищує довговічність меблів.
  • Велика різноманітність дизайнерських рішень. Можна створювати різноманітні візерунки, виглядають вони незмінно яскраво і розкішно.

Читайте також: Для покривала на диван

На фото тканини для оббивки меблів жаккард які-небудь недоліки помітити практично неможливо. Це один з кращих оббивних матеріалів, і тому єдиним серйозним мінусом стає ціна – вона значно вище, ніж у більшості альтернативних видів оббивки. Для бюджетного виробництва може використовуватися тільки синтетична пряжа з штучної забарвленням.

Каталог і опис усіх змішаних матеріалів тут.

Особливості догляду

Жакардові меблеві матеріали досить незвичайні – вони гладкі, без ворсу, зі складним плетінням. Найбільш поширена структура: 60 відсотків натуральної бавовни на 40 відсотків синтетики. Візерунки і малюнки формуються за рахунок переплетень ниток, і тому є рельєфними.

Читайте також: Замша для меблів

Перед тим, як вибирати через каталог жакардові тканини меблеві, слід врахувати нюанси догляду за ними. При належному зверненні вони будуть добре зберігати свій первинний колір, дуже повільно стиратися. До температурі матеріал не чутливий, однак прання слід проводити при невеликому нагріванні води, а прасування – тільки з боку вивороту.

Жаккард мебельный : фото и описание

Так як тканина жаккард для безкаркасних меблів є одним із самих популярних рішень, питання про способи видалення забруднень широко поширений. Зазвичай для цих цілей використовують м’яку щітку і пилосос.

Якщо потрібні методи вологого очищення, слід вибирати засоби без лугів і відбілювачів.

Для серйозних забруднень доцільно використовувати складні методи сухої очистки, так як волога обробка чи не дасть належного результату, або призведе до порушення структури оббивного полотна.

Детальніше про відхід читайте в спеціальному розділі.