Сподіваємося, що безрукавка спицями для хлопчика, представлена тут, не залишить вас байдужими! Схеми і викрійки є у кожної жилетки.

Зміст:

  • 1 Класична жилетка для садка або школи
    • 1.1 Спинка
    • 1.2 Перед
  • 2 Жилет для хлопчика з капюшоном на «блискавці»
    • 2.1 Спинка
    • 2.2 Поличка
    • 2.3 Горловина
    • 2.4 Капюшон
  • 3 Жилет для хлопчика з шалевим коміром
  • 4 Безрукавка простий в’язкої
  • 5 Жилет з малюнком жирафа
  • 6 Жилет на малюка з жакардовим візерунком
  • 7 Жакет, жилет і шапочка на малюка
  • 8 Жилет дитячий з котиком
  • 9 Картинки-схеми для в’язання дитячих жилетів

Класична жилетка для садка або школи

Якщо ви знайомі з англійською модою, то напевно знаєте, що англійці люблять добротну класику спокійних кольорів. І якщо вже ми вирішили зайнятися в’язанням жилета для дитини, то візьмемо схему з європейського журналу. Якщо ви стежите за дитячою модою, то знаєте, що в цьому році модні кольори для хлопчиків: сірий, білий, пісочний, чорний, синій, темно-зелений (пляшковий). Будемо дотримуватися модних тенденцій.

Вік дитини: 2 роки, 4-5, 6, 8, 10 років.

Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!

Для роботи знадобиться:

  • Пряжа Гумі 50 пляшкового кольору 50 гр./215 м. (75 % вовни, 25 % — поліаміду) 3-3-3-4 моточка.
  • Спиці товщиною 2 і 2,5 мм.
  • 2 гудзики діаметром 15 мм
  • Доповнить. спиця або шпилька.
  • Скорочені позначення: п. — петля, л. — лицьова, з. — виворітна, сп. — спиця.
    Пояснення до роботи:

    6 петель перехрещених направо: знімаємо 3 п. на дод. сп. за роботою, 3 наступні п. пров’язати осіб., і в кінці 3 п. з дод. сп. — лицьовими.

    6 петель перехрещених наліво: знімаємо 3 п. на дод. сп. перед роботою, 3 слід. — осіб., і в кінці 3 п. з дод. сп. — лицьовими.

    Основна в’язка — лицьова гладь на спицях 2,5 мм. і гумка 2 л. / 2. на сп. 2 мм.

    Перед тим, як зв’язати жилет для хлопчика спицями, провяжем візерунок коси, розшифруємо схему.

    Коса на 15 п., сп. 2,5 мм. Коса дорівнює 4 см в ширину. Лицьова сторона безрукавки.

    1-й і 3-й р.: 3 п. з., 9 п. л., 3 п. з.
    2-й і кожний парний р.: в’язати, як дивиться в’язка.
    5-й р.: 3 п. з., 3 п. осіб., 6 п. перехрещуються направо, 3 п. з.
    7-й р.: 3 п. з., 9 п. л., 3 п. ізн.
    9-й р.: 3. п., 6 п. перехрещуються наліво, 3 п. л., 3 п. з.
    11-й р.: 3 п. з., 9 п. л., 3 п. з.
    13-й р.: знову в’язання з 5-го р.

    Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!

    Схема коси і фантазійного візерунка.

    Зразок: “пробник” 10/10 п. осіб. гол. і фантазійного візерунка відповідає 32 п./41 р.

    Спинка

    Для того, щоб зв’язати жилетку, потрібно набрати на сп. товщиною 2 мм: 98/106/116/126/136 п. В’яжемо 2 див. (10 р.) гумкою 2/2 (2 л./2 з.), починаючи і закінчуючи:

    2 роки: 2 п. з.
    4 і 5 років: 2 п. л.
    6 років: 3 п. л.
    10: 3 п. з.

    Продовжуємо в’язання спиць. 2,5 мм.

    2 р: 15 осіб., 15 п. коси, 28 л. п., 15 коси, 15 л.
    4 і 5 років.: 17 осіб.,15 п. коси, 42 л., 15 коси, 17 осіб.
    6 років.: 18 осіб.,15 коси, 50 осіб., 15 коси, 18 осіб.
    8 років: 21 осіб., 15 коси, 54 осіб., 15 коси, 21 осіб.
    10 років: 24 осіб.,15 коси, 58 осіб., 15 коси, 24 осіб.

    Продовжуємо в’язання таким чином, поки не доходимо до висоти 18/21/24/27/30 див. Це відповідає 76/88/100/112/124 рядів від початку в’язання.

    Пройми. Закриваємо з обох сторін у кожному другому р.:
    2 р.: 1 раз на 3 п., 2 рази по 2 п., 4 рази по 1 п.
    4 і 5 років.: 1 раз на 4 п., 2 рази по 2 п., 5 разів по 1 п.
    6 років: 1 раз на 4 п., 2 рази по 2 п., 6 разів по 1 п.
    8 років: 1 раз на 4 п., 3 рази по 2 п., 6 разів по 1 п.
    10 років: 1 раз на 4 п., 1 раз на 3 п., 2 рази по 2 п., 6 разів по 1 п.
    У нас залишилося 76-80-88-94-102 п.

    Плечі і виріз горловини.

    На висоті 134/150/166/182/198 ряду (32-36-40-44-48 см від початку в’язання)
    Починаємо убавку плечей. Закриваємо з двох сторін в кожному другому ряду:
    2 р.: 5 раз за 4 п.,
    4 і 5 років: чотири рази по 4 п., один раз на 5 п.,
    6 років: два рази по 4 п., три рази по 5 п.,
    8 років: п’ять разів по 5 п.,
    10 років: три рази по 5 п., два рази по 6 п.

    У той же самий час, разом з початком убавки плечей, закриваємо центральні 23-25-29-31-35 п., потім в’яжемо кожну сторону окремо, закриваючи з боку вирізу горловини в кожному другому ряду: 1 раз на 3 п., 1 раз по 2 п., 1 раз по 1 п.

    Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!

    Перед

    Набираємо на спиці 2 мм. 98/106/116/126/136 п. Продовжуємо в’язання спицями 10 рядів (2 див.) гумкою 2/2, початок і кінець — як на спинці.

    Далі, продовжити спицями товщиною 2,5 мм. до 12/12/14/16/18 рядів, і далі в’яжемо, враховуючи фант. візерунок:

    2 р.: 15 осіб., 15 коси за схемою, 6 осіб., 25 п. фант. візерунком, 6 осіб.,15 п. коси, 15 осіб.
    4 і 5 років: 17 осіб., 15 коси, 8 осіб., 25 п. фант. візерунком, 8 осіб.,15 п. коси, 17 осіб.
    6 років: 18 осіб., 15 п. коси, 12 осіб, 25 п. фантазійним уз, 12 осіб.,15 п. коси, 18 осіб.
    8 років: 21 осіб., 15 п. коси, 14 осіб, 25 п. фант. уз., 14 осіб., 15 п. коси, 21 п. осіб.
    10 років: 24 осіб., 15 коси, 16 осіб., 25 п. фант. уз., 16 осіб.,, 15 коси, 24 осіб.
    Пройми: закриваємо також, як на спинці.

    Виріз горловини:

    Дійшли до висоти 88/100/112/124/138 ряду (21-24-27-30-33 див.), необхідно замінити п. фантазійного візерунка на особові. У нас були пов’язані тільки 5-6-7-8-9 п. фантаз. візерунка. Ділимо роботу навпіл. Закриваємо центральну п., і продовжуємо кожну поличку окремо, прибираючи зі стор. вирізу горловини за 1 осіб. від краю:

    2 р.: 7 разів по 1 п. в кожному 2-му р..,* 1 раз по 1 п. в кожному 4-му р., 1 раз по 1 п. в кожному 2-му р.* — зменшуємо 5 разів від * до *.
    4 і 5 років: 6 разів по 1 п. в кожному 2-му р..,* 1 раз по 1 п. в кожному 4-ом., 1 раз по 1 п. в кожному 2-му р.* — зменшити 6 разів від * до *.
    6 років: 8 разів за 1 п. в кожному 2 р.,* 1 раз по 1 п. в кожному 4 р., 1 раз по 1 п. в кожному 2 р.*, зменшуємо 6 разів від * до *.
    8 років: 7 разів по 1 п. в кожному 2 р.,* 1 раз по 1 п. в кожному 4 р., 1 раз по 1 п. в кожному 2 р.*, зменшуємо 7 разів від * до *.
    10 років: 11 разів за 1 п. в кожному 2 р.,* 1 раз по 1 п. в кожному 4 р., 1 раз по 1 п. в кожному 2 р.*, зменшуємо 6 разів від * до *.

    Щоб зменшити 1 п. справа за 1 п. від горловини: 1 осіб., 2 п. вм. л. і закінчити ряд.
    Щоб зменшити 1 п. зліва за 1 п. від горловини: в’язати р. і коли залишиться 3 п. на лівій спиці, в’язати 1 просту протяжку, 1 осіб.

    Плечі: оформлюємо точно також, як робили на спинці.

    Виріз горловини:

    Набираємо на спиці завтовшки 2 мм 137/151/162/173/185 п. Робимо 10 р. гумкою 2 л./2. і залишаємо п. в очікуванні. Закривати петлі можна як зазвичай, а можна зшити голкою кеттельным швом:

    Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!

    Оформлення пройм (2 рази).

    Набрати на спиці завтовшки 2 мм 105-117-125-137-147 п. В’язати 10 р. гумкою 2/2 і залишаємо п. в очікуванні. Закриваємо будь-яким із способів (гачком, спицями або голкою кеттельным швом).

    Хлястик.

    Набрати на спиці товщ. 2,5 мм. 31 п. В’яжемо 15 р. платочної в’язкою і закриваємо всі п.

    Збірка вироби.

    Збираємо плечі. Додати п. краю до п. горловини починаючи,3 з переду, закінчувати шов, щоб утворити кут.

    Додати петлі краю до краю пройм. Зібрати маленькі боку.

    Зшити бічні шви безрукавки, розмістити хлястик на відстані 8-9-10-12-13 см від низу. Пришити гудзики разом з хлястиком.

    Жилет для хлопчика з капюшоном на «блискавці»

    Перед тим, як в’язати жилет для хлопчика спицями, розберемося з викрійкою вироби. Дано: викрійка підходить дитині двох, чотирьох, шести, восьми і десяти років. Тобто букви позначають: a) 2 роки, b) 4 р. c) 6 років, d) 8 років, e) 10 років. Опис французькою мовою, але і без перекладу цілком можна все зрозуміти по викрійці.

    Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!

    Для цієї жилетки використана пряжа 60 % бавовна та 40 % акрилу. Товста Пряжа. Спиці товщиною 4 і 4,5 мм. Зразок в’язання відповідає: 10/10 див. — 17 п. / 24 р. лицьовій гладдю.

    Для того, щоб почати в’язання, зв’яжіть “пробник” 10/10 див. Так ви будете знати, скільки набирати петель. Наприклад, якщо в даній моделі в зразку в 10 див. — 17 п., тобто в 1 див. — 1,7 в., то для спинки ми набираємо: a) 33, b) 36, c) 39, d) 41, e) 44 див., тобто: a) 1,7*33=56 петель, b) 1,7*36= 61п., і так далі.

    Якщо ви пов’язали “пробник” і у вас вийшло, наприклад: 10/10 див. = 32 п./41 р.(як у попередньому мк), значить, для спинки набирати: a) 3,2*33 = 105 п.

    Спинка

    Для спинки потрібно набрати синьою пряжею: a) 57, b) 61, c) 67, d) 69, e) 75 п. Далі, в’яжеться 3 див. гумки 1/1 на спицях 4 мм., в останньому р. додаємо трохи: 1-3-1-3-8 п., виходить 58-64-68-72-76 п. Далі в’язати лицьовій гладдю на спицях 4,5 мм. Далі, читаємо, що нам потрібно провязать до пройми: 44/48/54/58/66 рядів., тобто 18/20/23/24/27см. Але нам потрібно, щоб до пройми у нас було 3 синіх смужки і 3 сірих. Виходить, що після гумки (6 р.) йде 6 р. синьою лицьовій гладдю, потім 6 р. сірої гладдю, і т. д., — 4 смуги сині і 3 сірі. Закінчуємо синьою смугою. Потім йде широка сіра смуга, і вже у верхній частині спинки чергуються смужки по 2 р.

    Убавки для пройми в кожному 2-му р.:

    а — 1 раз на 3 п., 2 рази по 2 п., 2 р. по 1 п.
    b — 1 раз на 3 п., 2 р. по 2, 3 р. по 1 п.
    c — як b.
    d — як b.
    e — 1 раз на 3 п., 3 р. по 2 п., 2 р. по 1 п.

    Залишилося зробити плече і горловину.

    Поличка

    Для полички набираємо на спиці 4 мм 27/29/32/33/35 п. і в’яжемо гумку 3 див. Далі — все, як на спинці. Доходимо до останньої синьої смуги, після смуги — 2 р. сірої пряжею і починаємо робити малюнок зірка згідно зі схемою. Після зірки — 2 р. сірим кольором, потім червоною пряжею 2 р.: 2 осіб. сірої, 2 л. червоною. Смужки на поличці повинні відповідати смужкам на спинці. Пройму оформляти так, як на спинці.

    Горловина

    Через 32/36/41/43/47 см від початку в’язання (78/86/98/104/114 рядів) робимо горловину: в кожному 2-му р.:

    a — 2 рази по 5 п.,
    b — 1 р. по 5 п., 1 р. на 6 п.,
    c — 2 р, 6 п.,
    d — 1 раз на 6, 1 р. по 7 п.
    e — 2 р. по 7 п.

    Капюшон

    Для капюшона набрати 83/87/93/97/101 п. і в’язати гумку 2 див. Після гумки 2 ряду сірої пряжею. Після 16/17/18/20/20 див. (38/40/42/48/48 р.) ділимо капюшон на 2 частини, відзначаємо центр, зменшуємо: 1 раз 1 п., потім у кожному 2-му р: 4 рази по 1 п. Через 22/23/24/26/26 див. від початку капюшона закриваємо п.

    Оформляємо пройми полички і, піднімаючи петлі з боків поличок і пров’язуючи 2-3 див, потім вшиваємо блискавку. Якщо ви вмієте шити на швейній машині — можна спробувати вшити блискавку не вручну, а на машинці. Тільки в’язання потрібно попередньо приколоти шпильками до блискавки, щоб вийшла файна рядок.

    Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!

    Жилет для хлопчика з шалевим коміром

    Цей дитячий жилет дуже просто в’яжеться, візерунок — лицьова гладь і платочная в’язка. Читаємо таблицю: ширина виробу— 34,5 + 13 + 13 + 6 + 6 = 72,5 див., висота — 40 см. Жилет відповідає 36 розміру, росту 134/138 див., вік 8-9 років.

    Спиці товщиною 3 мм “Пробник” в’язки 10/10 див. відповідає 19 п./28 р. Пряжа середньої товщини. Схема в’язання дуже проста. По таким схемам зручно вчитися працювати на спицях.

    Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!

    Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!

    У нас є детальна схема спинки і передньої планки планки. Вгорі — схема спинки і поличок. Позначення: — виворітна, порожня клітинка — лицьова.

    Спинка.

    Набрати на спиці товщиною 3 мм 65 п. (34,5 див.) і в’яжемо 10 рядів (3 див.) платочної в’язкої (одними лицьовими). Всього до пройми нам потрібно провязать крім 3 див. нижньої планки ще 70 р. Після 10 р. плат. в’язки робимо 9 р. лицьовій гладі, потім 5 р. плат. в’язки, і так далі. Працюємо, поки не дійдемо до 70 р. На схемі написано, що потрібно закрити з однієї і з іншої сторони за 7 п. На початку і кінці ряду будемо в’язати 5 п. платочної в’язкою. На початку закрити 3 п., потім ще по 1 п. р. через
    Виходить у 71 р.: 3 п. зняти, 62 п. осіб. 72 р.: 3 п. зняти, 5 ізн., 49 осіб., 5 ізн. В’яжемо до 40 р., потім шукаємо центр. п. і закриваємо 15 п. у двох р.

    Поличка (2 шт.).

    Набираємо на сп. 25 п.(13 див.) і в’яжемо 10 р. нижньої планки. Потім знову 70 р.,дивимося на схему полички. Так само, як на спинці, закриваємо п. пройм. Виріз для горловини не робимо!

    Планка для шалевого комірця.

    Набираємо на кругові сп. товщиною 3 мм 212 п. і в’яжемо 20 р. платочної в’язкою. Закриваємо п.

    Складання деталей.

    Зшиваємо спинку і полички по плечових і бічних швах. Перегинаємо планку навпіл і пришиваємо її до краю поличок. Зв’язати петельки з 20 осіб, закрити, зшити. Підібрати ві. ґудзики. Можна вшити блискавку замість гудзиків.

    Безрукавка простий в’язкої

    Дитяча безрукавка на малюка для 3 місяців/ від 6 до 9 міс./ на 1 рік (2 роки / 3-4 / 5-6 років). Пряжа Baby Merino, спиці 3 мм 24 п./48 р. відповідають 10 /10 див. Цей жилет спицями в’яжеться найпростішою платочної в’язкою. Кишені робити так: визначаємося, де буде кишеню, відзначаємо місце шпильками.

    Припустимо, це 10 п. Протягуємо через ці 10 п. товсту нитку з великою голкою, спицю висмикуємо, петлі тримаються на нитці. Набираємо ці ж 10 п. навпаки спущених і в’яжемо на них планочку кишені потрібного розміру. Закриваємо п., пришиваємо кути кишені і зашиваємо вхід в кишеню з виворітного боку, підхоплюючи спущені п.

    Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!

    Жилет з малюнком жирафа

    Ця безрукавка для хлопчика спицями коралового кольору на вік 5-6 років. Візерунки у вигляді жирафа прикрашають спину вироби.

    Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!

    Жилет на малюка з жакардовим візерунком

    Жаккард хороший тим, що він допомагає позбутися від накопичених залишків пряжі. Якщо ви любите в’язати, то займатися такою роботою — одне задоволення. Цей дитячий жилет підійде дітям від 3-х місяців до 2-х — трьох років.

    Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!

    Жакет, жилет і шапочка на малюка

    Схема і опис підходить для дитини на вік 6 міс., на 1 рік, та на 2 роки.

    Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!

    Жилет дитячий з котиком

    Такі яскраві жилети в’яже на спицях не тільки для дівчинок, але й хлопчиків. Підібрати колір, який підходить хлопчику, не складе праці, схема кота додається. Кіт виконаний з пряжі “травичка”.

    Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!

    На відео: в’язання жилетки на хлопчика з 1 року до 4 років, спиці товщиною 3 мм:

    Жилетка для хлопчика спицями частина 1

    Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!
    Watch this video on YouTubeЖилетка для хлопчика спицями частина 2

    Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!
    Watch this video on YouTubeЖилетка для хлопчика спицями частина 3

    Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!
    Watch this video on YouTube

    Картинки-схеми для в’язання дитячих жилетів

    Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом!Жилет для мальчика спицами — схемы с бесплатным переводом! Вязання спицями для дітей