Капитоний – що це за тканина, що таке за матеріал: склад, опис, відгуки про матеріалі, фото зблизька – у статті повна характеристика.
Багато людей не знають, склад цього матеріалу, хоча використовують речі з неї вже протягом багатьох років. Що це за тканина капитоний – це х/б матеріал, в його складі два або три шари, між якими розташовується спеціальний утеплювач невеликої товщини.

Опис

Даний текстильний матеріал представлений у вигляді натурального полотна, отриманого з бавовняної пряжі. Якщо подивитися опис, відгуки та фото тканини капитоний поблизу, то можна помітити характерні візерунки у вигляді квадратів чи ромбів. При його виготовленні використовується спеціальна технологія, за рахунок якої на поверхні формуються стібки, ніби ввязанные в матерію.Капитоний - что это за ткань, состав

Тканинний матеріал капитоний на 100% є натуральним. Він добре тримає тепло, пропускає повітря, комфортний у носінні, тому і затребуваний у багатьох країнах світу вже досить давно.

Рекомендується також ознайомитися на нашому сайті зі статтею, присвяченою тканини бостон, де ви знайдете багато цікавого.Капитоний - что это за ткань, состав

Тканина капитоний: що це таке і основні властивості

Розповідаючи про це текстильному матеріалі потрібно відразу виділити важливі властивості матеріалу:

  • Підвищена щільність (в межах 230-300 г/кв. м.).
  • М’який, комфортний у використанні, приємний на дотик текстиль.
  • Висока міцність.
  • Відсутність статичної електрики при використанні.
  • Підвищена повітропроникність.
  • Підвищена зносостійкість, навіть у випадку постійних прань і активного використання.
  • На поверхні полотна не утворюється замін і дрібних складок.

Зазвичай капитоний використовується для виготовлення дитячих речей, а також одягу і аксесуарів для новонароджених і немовлят.

Якщо ж вам хочеться вибрати гарну тканину для штор, то дізнайтеся, як правильно це зробити, з нашої нової статті.

Переглянувши на нашому сайті фото і опис тканини капитоний, можна ближче познайомитися і з найбільш затребуваними видами цього текстилю. Довідатися про те, як доглядати за нею, можна в спеціалізованому розділі «Догляд» на нашому сайті.Капитоний - что это за ткань, состав

Різновиди матеріалу

Існує кілька видів капитония, серед яких слід виділити:: спів, ринг, Open end.

  • Спів. Потрібно відзначити дорожнечу даного виду матерії, що пов’язано з складів – 100% бавовна. Це вироби преміум-класу, які можуть бути використані для різних цілей.
  • Ринг. Більш доступний за ціною варіант, але для нього характерна менш гладка поверхня, якщо порівнювати з спів. Також склад включає в себе синтетичні нитки.
  • Open End. У цьому матеріалі внутрішня сторона є поліестером, а зовнішня – бавовняною матерією, тому вироби вельми привабливі за ціною.
  • Сподіваюся, ми відповіли на питання, що за тканина капитоний. Пишіть ваші коментарі та запитання внизу сторінки. А ось що таке ефект муару, читайте за посиланням.
    Капитоний - что это за ткань, состав
    При виборі одягу та аксесуарів з цього текстилю потрібно обов’язково уточнити у продавця, з якої саме різновиди було виготовлено виріб, т. до. цей момент найчастіше є важливим (особливо при виборі одягу для маленьких дітей). Детальніше прочитати про види дитячих тканин ви можете в іншої окремої статті.

    Ви можете додати наш сайт в закладки у своєму браузері, що дозволить вам постійно бути в курсі актуальних новин в текстильній галузі.

    • Дайвінг тканина – характеристика;
    • Твіл – що за матеріал, дізнаєтеся зі статті;
    • Полікотон – склад тканини і її особливості;

    Капитоний - что это за ткань, состав

    Подивіться на матеріал наживо на відео: