Кулірка – з статті ми дізнаємося, що це за тканина, надамо її опис та фото, тягнеться кулірка чи ні, а так же склад матеріалу та його характеристики.

Фото поблизу:
Кулирка – что за ткань?

Опис

Тканина кулірка (кулірна гладь) – гладке і тонке трикотажне полотно, виробництво якого ведеться з чистої бавовни. Багато молоді мами чудово знають, що за тканина кулірка, фото якої повсюдно представлені в інтернеті і якою вони користуються практично щодня, тому що основною сферою застосування матеріалу є виготовлення дитячого одягу. Ціна за метр матеріалу приблизно від 249 рублів. Є й дешевше, але тут вже потрібно звернути увагу на якість.Кулирка – что за ткань?

Тканина кулірка – що це таке? Склад

Тканина кулірка – що це таке, підкаже нам складу цього матеріалу. Виробництво кулирной гладі ведеться на базі бавовняного волокна, що надає їй характерні для бавовни особливості експлуатації та переваги. Це самий тонкий тканинний матеріал, що виготовляється з бавовни.

Обов’язково прочитайте статтю “Опис тканини футер з лайкрою” – ми написали про її властивості і застосування.

Для дітей:
Кулирка – что за ткань?

Основні характеристики

Будь-який опис тканини кулірка містить список з перерахованими характеристиками і властивостями, які дісталися матеріалу від бавовняної основи. Цими характеристиками є:

  • Гладкість поверхні.
  • Екологічність.
  • Мала сминаемость.
  • Гіпоалергенність.

Кулирка – что за ткань?При уточненні питання, тягнеться чи ні тканина кулірка, потрібно відзначити цікавий факт, що матеріал буде добре тягнутися в ширину, але не в довжину. Також рекомендуємо прочитати статтю “Кулірна гладь з лайкрою: властивості і характеристики, в ній більш докладно дано відповідь на це питання.

Крім того, цей тканинний матеріал за рахунок використання спеціальних технологій на виробництві може бути виконаний в самих різноманітних колірних рішеннях.

Щільність даного текстилю варіюється від 125 до 140 м, що є одним з мінімально можливих показників.Кулирка – что за ткань?

Види

  • Гладкофарбована (будь-які кольори від білого до чорного);
  • Набивна (різні малюнки – квіти, тварини, дитячі постільні кольору);
  • Меланжева (меланжированное полотно з різнокольорових, відповідних за забарвленням ниток);
  • Кулирка – что за ткань?

    Трикотажна

    Тканина трикотажна кулірка – це різновиди типу плетіння, їх всього 3:

    • «Open end» (o/е) – тут використовується коротка пряжа – до 27 мм. Вона сильно мнеться. Використовують при пошитті білизни. Ціна від 139 рублів.

    Кулирка – что за ткань?

    • «Спів» – саме якісне полотно. Використовують довгі волокна – до 79 див. Кулірка–співи що за тканина: якісний матеріал, який не утворює катишків, еластичний, не дає усадки. Ціна за таку якість – від 220 рублів.

    Кулирка – что за ткань?

    • «Карде» – коли бачать таку приписку, відразу задають питання “що це за тканина?”. Це пряжа середньої довжини – до 35 мм. Вартість – від 165 р за 1 метр. “Кольоровий меланж” – означає поєднання кольорів.

    Кулирка – что за ткань?

    Сфера застосування

    Характеристики цього матеріалу визначають основну сферу його застосування – виробництво дитячого одягу (в т. ч. для новонароджених). При цьому, з кулирной гладі виготовляється:

    • нижня білизна для дорослих
    • легкі літні футболки та майки
    • сукні
    • халати
    • ночнушки

    Одяг з кулирной гладі найбільш актуальна для літнього часу та спекотної спекотної погоди. Її використання в інших сферах, крім виробництва нижньої білизни, дитячого та легкої дорослої одягу, не спостерігається. Дивіться також розділ “Тканини для одягу”.Кулирка – что за ткань?

    Порівняння з аналогами

    Дуже часто кулірну гладь порівнюють з интерлоком і футером, виробництво яких також ведеться з бавовняної основи. Але досить складно говорити про те, що краще, інтерлок або кулірка, тому що вони мають різну товщину і, як наслідок, трохи різні сфери застосування. Інтерлок значно товщі, але тонкість тканини ніяк не можна віднести до недоліків кулирной гладі.

    Кулірка, інтерлок і футер є бавовняними полотнами, але перша – це легкий і тонкий матеріал, в той час як другі – щільні, теплі полотна, мають густе плетиво.

    Кулирка – что за ткань?

    Переваги і недоліки

    Про достоїнства тканини було сказано при описі характеристик, але до переваг також можна віднести порівняно недорогу ціну, простоту догляду, привабливий зовнішній вигляд і зручність у використанні. Про те, що таке інтерлок спів читайте в іншій статті.Кулирка – что за ткань?

    Догляд

    В цьому розділі відповімо на питання “тканина кулірка – сідає після прання?”. Всі недоліки кулирки безпосередньо пов’язані з її натуральністю. Наприклад, важливим мінусом (особливо дитячого одягу з кулирной тканини) є те, що після прання речі помітно всідаються, тому для малюків рекомендується купувати одяг на розмір більше. Щоб цього не сталося, слід докладно прочитати про особливості догляду за матеріалом в спеціальному розділі нашого сайту “Догляд”.

    Правила і рекомендації:

    • Перед першим використанням новий виріб необхідно випрати;
    • Рекомендується ручне прання;
    • Дозволяється делікатне прання в машинці;
    • Використовуйте порошок або гель для делікатного прання;
    • Дотримуйтесь температурний режим 30-40 градусів;
    • Якщо на виробі є плями можна використовувати делікатний плямовивідник;
    • Якщо ви застосовуєте відбілювачі, можна завдати шкоди властивостям матеріалу;
    • Сушіть речі горизонтально (на рушник);
    • Віджимання в пральній машині дозволений на мінімальних обертах;
    • Гладити вироби на 1 температурному режимі для збереження кольору;

    Стати в нагоді:

    • Розміри дитячих шкарпеток таблиця за віком;
    • Розмір голови новонародженого таблиця;
    • Розмір одягу для дітей;

    На відео можна подивитися матеріал ще раз:

    Відгуки про матеріал

    Зрозуміти, що за тканина кулірка, допоможуть відгуки людей, які вже давно купують речі з неї.

    Марина: Шию дитині боді і різні повзунки. Все подобається! Алергії не викликає, шити з неї одне задоволення, тому що вона зовсім не щільна. Але роблю завжди на розмір більше, тому що при першій пранні вироби з неї сідають.

    Лера: Для мене кулірка асоціюється з літом і літнім відпочинком. Цього літа відпочивала на півдні і там не вилазила з шорт з цього материальчика. У них не жарко, і за рахунок того, що вони зроблені з натурального волокна шкіра дихає)

    Катя “Мені допомогли відгуки і ваша стаття зрозуміти, що таке це все-таки за полотно. Дано чіткий опис і властивості. Спасибі! Тепер я буду розбиратися, що купувати своїй дитині.”

    Пишіть свої відгуки в коментарі і ми їх опублікуємо!