Скажіть, а чи часто ви замислюєтеся про властивості одягу, білизни та текстилю, якими користуєтеся щодня?

А чи вірите ви в чарівні “антизастудні” властивості вовняного шарфа, пов’язаного бабусею?

А чи отримуєте ви задоволення від дотику до натурального льону?

Наша інтуїція не підводить нас, коли ми вибираємо натуральні матеріали. Справа в тому, що всі вони несуть по відношенню до людини позитивний заряд. Хочете дізнатися подробиці?

Мене зацікавила інформація про дивовижні властивості одягу з натуральних матеріалів. Вважається, що початкова найбільш сильна енергетика знаходиться в речах, отриманих у спадок, а також просто дуже старих; і в речах, виконаних з натуральних матеріалів.

Не всі мають можливість отримати у спадок речі з позитивною енергетикою, але кожен може отримати енергетичну підзарядку від предметів одягу з натуральних матеріалів.

Натуральні волокна діляться на волокна тваринного походження — це вовна (овеча, альпака, лама, вікунья, верблюжа, кашемір, ангора, мохер) і шовк; і натуральні рослинні волокна — бавовну, льон, коноплі (пенька), рамі (кропива) і так далі.

Речі, зшиті з натуральних тканин, і, особливо, пов’язані з натуральної пряжі, несуть в собі позитивну енергетику та потужний емоційний заряд для свого господаря. З давніх пір в’язання вважалося справжнім магічним мистецтвом, яке розвивалося одночасно у різних народів.

Вовна

WO — Lana/Wool(sheep’s wool)/Woole/Lane/Laine/Wolle/овеча вовна.

Необыкновенные свойства натуральных волокон

Під терміном шерсть в текстильній промисловості розуміється овечий волосся, якщо для виробництва пряжі використана шерсть іншої тварини, то назва пряжі буде містити назву тварини.

Вовна поділяється на види, в залежності від способу одержання і якості вихідної сировини.

Необыкновенные свойства натуральных волокон

Властивості. Вироби з вовни майже не мнуться, добре зберігають тепло. Одязі досить трохи повисіти у вологому приміщенні, щоб полотно розгладилося, а запахи вивітрилися. Сохне вовна повільно. Володіє властивістю звалюватися, що потрібно враховувати при догляді за виробами, але так само це властивість можна використовувати для виготовлення більш щільних виробів.

Енергетика вовни несе в собі всі позитивні якості хутра домашніх тварин, але в більш активному вигляді. Чиста життєва сила випромінюється виробами з вовняного волокна, і в неабиякою мірою переходить в енергетику власника.У активних людей це може викликати перенасиченість енергією і, як наслідок, підвищену дратівливість. А ось для енергетично слабких людей вплив вовни більш ніж корисно. Їх постійна потреба в підживленні з боку може бути задоволена за рахунок вовняного одягу. Чим товщі і грубіше вовняне волокно, тим воно більш активно, і тим більший запас життєвої енергії воно в собі зберігає. Надто ретельна обробка може довести шерсть практично до нейтрального стану, хоча природна схильність тим не менш забезпечить хоча б мінімальний позитивний заряд. Крім того, в своєму походженні шерсть не несе ніяких слідів смерті живих істот. Це говорить тільки на її користь.

Вовняні килими та ковдри гарні для ослаблених та хворих людей.

Вовна має зігріваючими властивостями, корисна для печінки і нирок, допомагає від втоми.

Необыкновенные свойства натуральных волокон

ШОВК
SE — Seta/Silk/Seide/Soie/шовк

Необыкновенные свойства натуральных волокон

Натуральне шовкове волокно отримують з коконів тутового шовкопряда, тобто гусениць, які зустрічаються у природі чи спеціально розводяться людиною. Найбільш високоякісним сортом шовку вважається кручений шовк із довгих ниток, що добуваються з центру кокона. Довжина такої нитки може досягати навіть одного кілометра.

Необыкновенные свойства натуральных волокон

Властивості. Одяг з шовку приємно носити в будь-яку погоду. Вона зігріває в холод і дає прохолоду в спеку. Будь-яка шовкова тканина вбирає вологу в кількості, що дорівнює майже половині власної ваги, і при цьому на дотик не здається вологою. Шовк швидко випаровує вологу з поверхні шкіри. Однак піт може стати причиною появи незмивних плям, які роблять шовк ламким. Недоліком шовку є низька світлостійкість.

Енергетика шовку не заважає натуральної енергетиці людини, тому з давніх часів з нього робили одяг, що надівалася прямо на голе тіло, наприклад, шовкову білизну або панчохи. Крім того, шовк допомагає зберегти людині його натуральне біополе. Тому в шовковому нічному білизна добре відпочивається. Піжами з шовку позбавляють від безсоння, тому що дотик цієї тканини розслабляє і заспокоює.Шовкові ковдри покращують сон, підвищують життєздатність і повертають молодість. Шовкова ковдра має здатність заспокоювати нервову систему людини і знижувати вплив на нього зовнішніх чинників. Ковдра здатне не тільки запобігати безсоння, але і повністю усувати денну втому, тому під такою ковдрою люди краще розслабляються і стають більш відпочили.
Шовк допомагає людині зберігати внутрішній, енергетичний баланс і тому дуже корисний для тих, хто має справу з людьми та зі стресовими ситуаціями. Шовк благотворно впливає на нервову систему і працездатність людини. Він допомагає кращій концентрації думок, і тому краще всього займатися творчою роботою і медитаціями в одязі з шовку.

Шовк також рекомендується носити тим людям, у яких мало енергії і які швидко втомлюються.

У натовпі, на людях, рекомендується вкривати шовком голову, груди і спину, так як шовк має натуральні захисні властивості оберігати енергетичне тіло від поганого впливу.

Пов’язки з шовку на зап’ястях і колінах знімають біль у суглобах.

Однак у енергетично активних людей шовк може спровокувати спалах ревнощів, напад почуття власництва, причому легко переводить почуття в дії.

Необыкновенные свойства натуральных волокон

Бавовна

Co — Cotone/Cotton/Baumwolle/Coton/бавовна

Необыкновенные свойства натуральных волокон

Бавовняну пряжу отримують з волокна, що покриває насіння бавовнику. Якість залежить від довжини волокна — чим воно довше, тим бавовна краще; від способу обробки. Виробляється пряжа в натуральному вибіленому і мерсеризированном вигляді.
Мерсеризована — обробка розчином їдкого натру (зазвичай при 15-18 °С.) з одночасним розтягуванням волокна. Назва дано від імені англійського винахідника Дж. Мерсера (1791-1866).

Необыкновенные свойства натуральных волокон

Властивості. Бавовняне полотно міцне, м’яке, приємне тілу, комфортне носіння, теплостійке, добре вбирає вологу (20 — 65% від власної ваги) і при цьому не здається вологим, не викликає алергії, не боїться лугів, але руйнується кислотами.
Бавовна важкий матеріал, стійкий до впливу бактерій і мікроорганізмів: гниє і пліснявіє від довгого перебування у вогкості.
Натуральний (= необроблений) бавовна забарвлюється лише в бляклі тони (такі у нього властивості).
Мерсеризовану бавовна добре фарбується в яскраві, соковиті тони, злегка блищить, тобто поліпшується зовнішній вигляд, що володіє більшою міцністю на розрив, але він менш розтягується і більш схильний до усадки після сушіння.

Ця тканина ідеально підходить практично будь-якій людині. Вона не робить ніяких відмінностей між типами особистості, основна її вплив — безтурботне, спокійне, розслаблення та свіжості. Саме бавовна чудово знімає стрес, допомагає при душевних травмах, заспокоює і розслабляє.

Надягаючи одяг з бавовни енергійні, активні люди легше виходять зі стану перевантаження, уникають надмірної перенапруги. Цьому типу людей корисно спати саме на бавовняному постільній білизні, під ватним бавовняним ковдрою. Бавовна змушує людей проявляти поблажливість, йому властиве почуття гумору.

Для енергетично пасивних людей бавовна необхідний як ідеальний засіб для зниження напруженості, для заспокійливого впливу на їх активну внутрішню життя, приховану від сторонніх.

Бавовняний одяг потрібна для відпочинку або фізичної роботи, скрізь, де не потрібно особливу розумову напругу, це одяг для психоемоційного розвантаження. Саме в ній ми відчуваємо себе найбільш комфортно, дійсно відпочиваємо душею і тілом. Тому, нам так приємно бути в бавовні коли ми хворіємо або займаємося фізичною працею, коли посилюється наша енергетична циркуляція і тіло викидає шлаки. Одяг з бавовни чудово вбирає в себе зайву негативну енергетику тіла. Носіть хоча б бавовняну нижню білизну і міняйте його частіше, відразу стираючи його в холодній воді, так як це нейтралізує те, що зібрала в себе бавовняна тканина.

Прояв властивостей бавовни також залежить від фактури волокон і попередньої обробки сировини. Але тут така залежність прямо протилежна вовни. Чим більш тонко выделан бавовна, тим краще проявляються його властивості. В процесі обробки суть впливу бавовни немов рафінується і стає ще чистішим. З кольором прояв властивостей бавовни ніяк не пов’язано — носіть будь.

Єдине, що ще важливо сказати про бавовні — він дуже цінує ваше хороше відношення. Чим більше ви прив’язані до улюбленої вами бавовняної речі, тим більше користі від неї отримаєте.

Необыкновенные свойства натуральных волокон

ЛЬОН

Li — Lino/Linen-Flax/Flachs, Linen/Lin/Льон

Необыкновенные свойства натуральных волокон

Пряжу виготовляють з волокон, які містяться в стеблі льону. Процес трудомісткий і більш дорогий, ніж виробництво бавовняної пряжі.

Властивості. Лляне полотно добре вбирає вологу, швидко висихає, тому дуже комфортне в жаркому кліматі. Теплопровідність льону вище, ніж у бавовни. Доведено, що в умовах субтропіків температура людини під одягом з льону на 3-4С нижче, ніж під одягом з бавовни
Льон не накопичує статичний заряд. Вважається, що лляне натільну білизну носити корисніше, ніж бавовняне, а на лляних подушках і простирадлах міцніше сон.
Льон володіє антибактеріальними властивостями, затримує ріст і розмноження грибків і бактерій, використання лляного одягу усуває різні види подразнень на шкірі людини.

Необыкновенные свойства натуральных волокон

Льон відомий нам з давніх часів. Вважається, що лляна тканина є найстарішою. Офіційною археології відомі знахідки з льону, яким близько 10 тисяч років.

Льон, мабуть, володіє найсильнішою енергетикою з усіх матеріалів. Він пробуджує в людині почуття спокійної зосередженості, глибокодумність і розміреність. Психотерапевти переконані, що лляні волокна оберігають людину від депресій, неврозів, психічних розладів. Тому льон актуальний саме зараз, у часи постійних стресів.

Головна властивість аури льону — спокій, зібраність, але не напруга. Він не дозволяє їм безцільно витрачати їм свою енергію, допомагає впевнено направити її в одне русло, до однієї мети, змушує зосередити зусилля на одному конкретному ділі, а не на всіх відразу. Крім того, корисна властивість льону полягає в тому, що він деякою мірою служить ізолюючим матеріалом у взаємодіях між людьми. З льону ніби все зісковзує, нічим не пошкодивши його чистоти. Це властивість захищає нас якщо не від прямого удару, то від загального енергетичного тиску цілком. Тому корисно носити льон не тільки на роботі, але і в людних місцях, льон — прекрасний одяг для перебування у натовпі.Але якщо ви зберетеся в ті місця, де стримувати емоції не потрібно — ось там льон може позбавити вас усілякого задоволення.

У сучасному житті льон є аксесуаром життя незалежних людей в спілкуванні з однодумцями. Для тривалого спілкування, при якому ви хотіли б виглядати легким і приємним співрозмовником, обов’язково скористайтеся лляної одягом.

Однак намагайтеся не відгороджуватися від близьких вам людей за допомогою льону, ви можете здатися досить байдужою людиною, що відштовхне від вас тих людей, які вам дійсно подобаються. Властивості льону теж залежать від обробки. Але якщо в шерсті важлива фактура тканини, то у льону головну роль грає забарвлення. Найбільш повно свої властивості проявляє незабарвлений льон. А ось забарвлення насичених теплих тонів може зменшити або навіть зовсім звести нанівець вплив льону. Але холодні відтінки, сині і зелені, навіть зовсім ненасичені, помітно посилюють його властивості. Білий льон повністю гармонійний і веде себе майже так само, як незабарвлений. Те ж саме можна сказати про сірувато-бежевому кольорі. Чорний колір значно підсилює властивості льону, для людей з тонкою душевною організацією він може навіть принести відчуття дискомфорту. Строкатий льон досить швидко втрачає свої початкові властивості.

Полотна льону насичені життєдайною силою Сонця, Землі і Води, тому здавна використовувалися для натільної і постільної білизни Вченими доведено, що використання лляного одягу попереджає ряд захворювань, так як льон володіє рідкісними бактеріологічними властивостями — ні бактерії, ні грибок на ньому не вживаються. Ця абсолютно чиста екологічна тканина є природним антисептиком. Льон вбиває мікроби, інфекції, пригнічує шкідливу мікрофлору, рани під лляними пов’язками заживають швидше. У льоні знаходиться кремнезем, що стримує розвиток бактерій.

Сон на лляних простирадлах відновлює імунну систему.

Необыкновенные свойства натуральных волокон

Коноплі

AB — Manila (Abaca)/Abaca (Manila hemp)/ Манільська пенька (коноплі)
CA — Canapa/Hemp/Hant/Chanvre/волокно з пеньки, конопель

Необыкновенные свойства натуральных волокон

Пряжу отримують з волокон стебла конопель. Волокна мають жовто-коричневий або коричневий колір, важко вибілюються, але при цьому добре забарвлюється в яскраві і темні кольори.

Властивості. Зовні і на дотик конопляний матеріал дуже схожий на льон, але відштовхує воду краще. Пряжа володіє високою зносостійкістю, низькими еластичними властивостями, легко мнеться.

Необыкновенные свойства натуральных волокон

Тканина, виготовлена з волокон конопель — хемп. Така тканина не втрачає вигляд при пранні, а при тривалому використанні виявляє додаткові властивості: стає більш активною і зберігає позитивні якості конопель – освіжає, прибирає токсини, блокує розвиток хвороботворних мікробів, не перешкоджає обмінних процесів шкіри. Тканина не розтягується, зберігаючи форму речі. Вона сприяє природному теплообміну тіла: взимку зберігає тепло, а влітку легко віддає. Практично не пропускає ультрафіолетове випромінювання (відображає 95%). Тканина хемп повністю знищує неприємний запах поту, як неодмінний атрибут активної життєдіяльності хвороботворних організмів.
Крім того, одяг з конопель зовсім не накопичує статичної електрики, яка негативно впливає на роботу серцево-судинної системи людини.
Жива конопляна тканина чинить на тіло людини освіжаючий і пом’якшувальну дію, тонізуючи його і благотворно впливаючи на роботу всього організму протягом дня.
При великих фізичних навантаженнях тіло отримує додаткову підтримку у відновному періоді, швидко відновлюючи енергетичні витрати.
Помічено, що вироби з конопель надає болезаспокійливий і заспокійливий вплив.

Необыкновенные свойства натуральных волокон

Кропива. Рамі
RA — Ramie/Кропива (рамі)

Необыкновенные свойства натуральных волокон

Виробляється з куща, що росте в Південно-Східній Азії, Китаї, Японії, Південній Європі. Це китайська кропива. У Росії росте пекуча і кропива дводомна, що дають після обробки ніжно-зелені волокна. Рамі (Біла кропива), на відміну від дводомної, не пече.
Властивості. Колір рамки — білий, блискуча нитка, схожа на шовк. Волокна довгі, погано тягнуться, але мають високі показники зносостійкості: в 5 разів вище, ніж у бавовни, в 2 рази вище, ніж у льону. Полотно відмінно фарбується, не втрачаючи при цьому блиск. Волокна рами, як і лляні добре вбирають вологу і швидко сохнуть, стійкі до бактерій, цвілевим грибів, але мають низьку еластичність.

Необыкновенные свойства натуральных волокон

Подібно льону й конопель, кропива — одне з найдавніших волокнистих рослин, які людина навчилася обробляти.

Тканина з кропиви здатна оберігати людину від злих чар і пристріту, а також зцілювати від різних хвороб.
Недарма з кропив’яної пряжі в’язалися шкарпетки, які носили при ревматичних болях і поясу, що застосовуються при радикуліті і мігрені.Хворі органи і частини тіла лікували накладенням кропив’яних пов’язок. Царям ткали постільна білизна з кропив’яних волокон, яке відрізнялося особливою м’якістю і фортецею.
З кропиви плели килимки для передпокою, щоб позбавити злої сили заходить в будинок гостя.
Одяг, виготовлений з кропиви, є лікувальною. Вона відновлює правильний перебіг енергії в організмі. Тому кропиву використовували при ослабленні і безпорадності.

Вироби з кропиви — це захисники, обереги. Вони захищає від зовнішньої і внутрішньої агресивної енергії.

Якщо носити кропив’яну пов’язку на голові, то може відкритися ясновидіння, яснознание та інші здібності.

Немовлятам в колиску в головах кладуть будь кропивне виріб. Це оберігає дитину від злих чар і лихого ока, а також чудодійним способом зцілює від різних хвороб.

Необыкновенные свойства натуральных волокон

Не варто думати, що синтетичні матеріали не несуть ніякої енергетичної навантаження. Ці тканини не мають власного природного заряду, ніяких первісних властивостей, так як їх волокна створені людьми. Тим не менш штучні волокна володіють не менш дивовижною здатністю до накопичення наведеного поля, як позитивного, так і негативного властивості. Тому одна і та ж тканина може бути і шкідлива, і корисна для вас. Як не дивно, але власну річ, яку ми носимо, ми не можемо зарядити самі. Для цього хтось повинен впливати зі сторони в той час, як річ буде на вас надіта. Ви самі немов ізольовані від одягненою на вас речі, але практично будь-який сторонній або близька людина може повідомити їй заряд. Перед виходом на вулицю або походом в гості попросіть кого-небудь з близьких, хто доброзичливо до вас ставиться, доторкнутися до вашої одязі, коли вона вже на вас, таким чином, зарядивши її позитивною енергією по відношенню до вас, що послужить досить гарним захистом на якийсь час. Прийнявши програму, синтетика далі сприймає тільки те, що входить в межі такої програми. І так продовжується до першого прання.

Одяг з натуральних матеріалів служить набагато довше і не змінює свого зовнішнього вигляду з часом. Вироби з “живих” волокон всесезонні. Єдиний недолік натуральних тканин — вони легко мнуться. Але в’язані речі з натуральної пряжі значно зручніший в цьому відношенні.

Оточуйте себе речами з натуральних матеріалів, заряджайтеся від них позитивною енергією сонця і землі! І, цілком можливо, саме одна з ваших “чарівних” речей буде передаватися з покоління в покоління вдячними нащадками 🙂

Всього доброго!

Спасибі за увагу!

Віра Шевченко.

У публікації використані матеріали з інтернету, автор одного з них — Наталія Корікова.