Останнім часом ми настільки звикли до того, що навколо постійно відбуваються якісь зміни, що вже нікого не здивує й те, що навіть такий старовинний вид рукоділля як в’язання, теж може змінюватися.

Старі уявлення про в’язання змінюються новими. Це можна назвати навіть, в деякому роді, новим мисленням. Спробуйте позбутися від старого уявлення про те, що виріб в’яжеться в горизонтальному напрямку. Дуже креативні речі можуть вийти, якщо в’язати по вертикалі — у висоту. Робити це можна, використовуючи різнокольорові вузькі смужки. Ця техніка чимось сильно нагадує «печворк». Це — нова можливість створити щось цікаве для всіх, кому до душі сміливі експерименти.

Як і будь-яка ідея, ця ідея з’явилася в результаті того, що при в’язанні полотна нитками різних кольорів майстрині весь час стикалися з тим, що нитки відчайдушно плутаються, що сильно уповільнює весь процес.

Це, свого роду, було випробуванням для нервів.

Так і з’явився новий стиль. Можна було пов’язати окремі деталі, які за задумом повинні відрізнятися за кольором, а потім з’єднати їх в одне полотно. При такій техніці виріб виходить строкатим, не стягнутим, як це часто буває, та й економиться маса часу і нервів.

Ця техніка в’язання дозволяє втілювати найсміливіші і дуже цікаві ідеї, з’єднуючи всілякі фарби.

Ідея нового способу нескладна — необхідно замінити звичне використання ниток кількох кольорів в одному ряду, з’єднанням смуг різного кольору вертикально.

До смуги одного кольору треба просто приєднати другу. У процесі ви будете мати справу кожен раз тільки з одним кольором. Ця техніка, коли виріб в’яжеться смугами, має перевагу в тому, що ширина роботи може бути легко регульована. Кожен фасон являє собою відтепер не заздалегідь розраховане кількість необхідних петель, а лише кількість прикріплених одна до одної смуг. Попередньо зробивши викрійку, легко отримати необхідний розмір. Це позбавить від стомлюючої процедури розпускання вже готових фрагментів. Окремі ділянки в’яжуть по одному, тому поправку на розмір і колір можна зробити без праці.

Якщо через якийсь час ви помітите, що пара зайвих кг не дозволяє вам носити улюблений светр, то треба буде всього-навсього дов’язати смугу необхідної ширини. Таким же чином можна зробити і в тому випадку, якщо треба зменшити виріб в розмірі.

Ці прості базові принципи і складають абсолютно нову, зручну техніку в’язання.