Органайзер з паперових трубочок тканинний, в’язаний гачком — ось тільки частина майстер-класів, скориставшись якими ви зможете зробити корисну річ для дому. Рано чи пізно, перед кожним, хто любить займатися рукоділлям (шиттям, вишиванням, в’язанням, і так далі), постає питання: куди складати нитки, залишки тканини, ножиці, і т. д. І, безумовно, нам хочеться, щоб всі швейні та інші приналежності були під рукою. Органайзер для рукодільниці — наша паличка-виручалочка.

Зміст:

  • 1 Сумка для швейних приналежностей
  • 2 Органайзер з паперових трубочок
  • 3 Органайзер, зв’язаний гачком
    • 3.1 Круглої форми
    • 3.2 Прямокутної форми
    • 3.3 Квадратної форми
  • 4 Ідеї для органайзерів

Сумка для швейних приналежностей

Органайзер для рукоділля з будь підходящої тканини можна зшити своїми руками. Така сумка-органайзер підходить для зберігання швейних приналежностей, ножиць, спиць, пряжі, і так далі. Майстер клас досить простий.

Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

Для роботи знадобиться:

  • 2 види тканини, відповідні по поєднанню.
  • Блискавку 58 см завдовжки.
  • Тканина для підкладки.
  • Відрізок поролону (можна вирізати зі старої куртки).
  • Відрізок неширокого мережива.
  • Нитки під колір виробу.
  • Ножиці, шпильки, олівець, лінійка.
  • Швейна машина.
  • Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Викрійка дана без припусків на шви.

    Нам знадобиться кілька тарілок або мисок для викрійки дна і верху сумки-органайзера. Підбираємо тарілку з діаметром 18 див Накладаємо тарілку на тканину (в нашому випадку — тканина в квіточку), обводимо олівцем. Відкладаємо ще 1 см на припуски і вирізаємо 2 такі деталі. Простіше кроїти разом з поролоном.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Потім нам потрібно зробити 1 таку ж деталь з підкладки. Далі, лінійкою відміряємо на основному матеріалі (смугастому) смужку 10/58 див. Додаємо припуск 1 см і вирізаємо. Ще потрібна смужка тканини в квіточку 5/58 див., не забудемо припуск. І останнє: малюємо відрізок 15/58 див. на підкладці і поролоні, додаємо 1 см на припуски і вирізаємо.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Потім беремо тарілку менше, накладаємо на тканину, обводимо олівцем. Це деталь денця. Аналогічно креслимо і на другий круглої деталі кришки. Складаємо шпильками 2 таких бутерброда (тканина, поролон, підкладка). Прострочуємо по наміченій лінії всі 3 деталі.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Зшиваємо основну деталь низу. Складаємо шпильками і прошиваємо всю отриману деталь разом з поролоном і підкладкою, потім робимо паралельні строчки на відстані 1 див. на деталі низу.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Роз’єднуємо блискавку. Приколюємо шпильками половину блискавки до кришки сумки. Прошиваємо на відстані від краю 1 див. Зверху накладаємо підкладку лицевою вгору і пристрочуємо, загинаючи всередину зайвий припуск.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Прикладаємо блискавку до основної деталі сумки. Прошиваємо на машинці, не доходячи до краю з однієї і з іншої сторони 1 див.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Прошиваємо бічний шов 1 див.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Приколюємо шпильками отриману деталь до дна сумки. Пришиваємо, відступивши від краю 1 див.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Прикладаємо мереживо, заколюємо шпильками. Відміряємо однакову відстань від країв кришки. Пришиваємо ручку, зроблену та прошитую кілька разів.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Верхній край підкладки загинаємо всередину і пришиваємо вручну. З’єднуємо дві частини блискавки. Пришиваємо мереживо вручну. От і все. Ми пошили сумочку-органайзер.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классыОрганайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Органайзер з паперових трубочок

    Такі красиві скриньки-органайзери з газетних або паперових трубочок можна зробити своїми руками з доступних матеріалів. Органайзер можна декорувати тканиною або зробити його з відкидною кришкою, що закривається на петельку або гачок.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Органайзер з паперових трубочок може бути квадратної, круглої, прямокутної форми. Задати потрібну форму допоможе покладена всередину коробка, упаковка від чого-небудь, або, як у нашому майстер-класі — дитячий конструктор. Плести таку скриньку краще з білої офісного паперу, в такому випадку виріб можна не фарбувати зверху фарбою. Трубочки з газетного паперу доведеться обробляти морилкою, інакше на трубочках будуть просвічувати літери.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Види плетіння з трубочок.

    Як ви напевно знаєте, види плетіння бувають різні: одиночне (а), пошарове (б), “мотузочка” (р). Наш майстер-клас виконаний плетінням “мотузочка”. Розмір дна органайзера — 21/30 см. Висота — за вашим бажанням.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Для роботи знадобиться:

  • Паперові Трубочки з офісного паперу А4.
  • Спиця для скручування трубочок.
  • Клей ПВА.
  • Лінійка, олівець.
  • Білизняні прищіпки.
  • Тканина для декору.
  • 2 шматка картону для денця вироби 19/27 див.
  • Пензлик або губка для клею.
  • Важливий момент! Кількість вертикальних “стійок” обов’язково має бути непарною!

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Вирізаємо 2 картонки 19/27 див., намазуємо всю поверхню клеєм ПВА. Потім беремо 2 аркуша паперу А4 і накладаємо картон на папір, краї паперу підклеюємо і загортаємо.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Ось що в нас у результаті повинно вийти. Це 2 деталі денця.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Далі, будемо крутити трубочки з аркуша А4. Лист ділимо на 3 рівних частини. Виходять смужки 7/30 див. Залишилося скрутити трубочки.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Беремо металеву спицю, і, починаючи з куточка (будь-якого), починаємо крутити трубочку.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Крутимо ось таким чином, поки не сформуємо трубочки.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Хвостик трубочки промазати клеєм і зафіксувати. Ось так вам потрібно буде скрутити побільше трубочок і покласти їх на 1-2 години в бік, поки не підсох клей.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Потім беремо одну з наших картонок, кладемо папером вниз і, намазуючи кінці трубочок клеєм, накладаємо їх на картонку на однаковій відстані один від одного. Кількість трубочок має бути непарною! Якщо ви хочете зробити органайзер з кришкою, трубочки з одного боку потрібно зробити довшим (вставити одну в іншу).

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Це ми зробили стовпчики органайзера. Далі, намазуємо клеєм другий шматок картону і накладаємо його зверху. На дно потрібно покласти вантаж (наприклад, книгу) для того, щоб клей “схопився”. Залишаємо так годин на 5-10.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Нам потрібно випрямити підставки для того, щоб почати плести стінки скриньки. На фото видно, яким чином ми «піднімаємо» стійки: беремо трубочку і заводимо її за сусідню, тягнемо вгору прути.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Останню трубочку, яку ми «підняли» просовуємо в утворену петельку.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Потім перед тим, як приступити до плетіння, ми з двох трубочок робимо одну довгу (з’єднуємо їх, вставляючи один в одного). Згинаємо цю довгу трубочку навпіл, обхоплюємо 1-ю трубочку і починаємо плетіння «мотузочкою».

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Одна трубочка йде попереду, а інша позаду. Потім змінюємо. Плетемо так 2 ряду. Потім обрізаємо кінець однієї трубочки і підклеюємо його до низу. Залишається 1 трубочка.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Вставляємо всередину коробку або інший предмет. І далі плетемо стінки поодиноким плетінням (а) вже до потрібної нам висоти.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Доплели. Якщо висота вас влаштовує, тоді слід обрізати стовпчики і підклеїти їх клеєм ПВА.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Якщо стійка зовні, то загинаємо її усередину, і навпаки — якщо всередині, то загнути назовні. Намазуємо клеєм і затискаємо прищіпками — щоб добре зафіксувати. Грунтуємо всю кошик клеєм ПВА, розведеним водою 1:1, тобто, наприклад 30 гр. клею і 30 гр. води. Краще промазати 1 раз, дати висохнути, і промазати другий. Так виріб буде міцніше.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Як ще декорують кошики: фарбують будь акриловою фарбою, покривають лаком, декорують тканиною, мереживом. Акрилову фарбу можна використовувати яку можна купити недорогу в будівельному магазині, або дорожче — призначену саме для декору.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Для нашої кошики ми взяли 2 шматка тканини: один вирізали по діаметру дна, інший — довжина всіх стінок. Зшиваємо, підверніть верхні зрізи всередину і приклеюємо тканину до виробу.

    На відео — органайзер з паперових трубочок:

    Плетіння з газетних трубочок. Плетена корзинка. Органайзер своїми руками.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы
    Watch this video on YouTube

    На відео — скринька з кришкою з газетних трубочок:

    ▬► Як сплести скринька з газетних трубочок — II / How to weave paper Chest

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы
    Watch this video on YouTube

    Органайзер, зв’язаний гачком

    Як ще можна зробити пристосування для зберігання рукоділля можна пов’язати красивий органайзер гачком. В’язані органайзери можна зробити у формі кошики, сумочки, гаманця і так далі. Для того, щоб легше було в’язати, потрібно дивитися на схему. Для роботи можна взяти шнур, мотузку, джут, будь стрічкову пряжу або самостійно зробити шнур зі старих футболок.

    Круглої форми

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классыОрганайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Кошик з круглим дном. Ширина кошики-органайзера залежить від кількості пов’язаних рядів дна.

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Починаємо з 6 стовпчиків без накиду в кільце амігурумі. Стягаємо в кільце.

    2-ий ряд: петля підйому, потім в кожну петлю 2 стовпчика без накиду (у підсумку — 12 петель).
    3-й ряд: петля підйому, 1 СБН, 2 СБН, 1 СБН, 2 СБН, і так повторювати до кінця ряду. (у підсумку — 18 петель).
    4-й р.: ПП, знову 1 СБН, 2 СБН, повтор до кінця р. (у підсумку — 24 петлі). Далі, дивимося таблицю: у підсумку 11 ряду вийде 60 п.

    Далі в’яжемо СБН до потрібної висоти.

    Залишилося зв’язати ручки. Визначаємо середину кошики, відзначаємо шпилькою. Вважаємо від цього місця однакову кількість петель. В’яжемо ряд СБН, а в тому місці, де буде ручка — в’язати повітряні петлі і в’яжіть до них ще 2 ВП.

    Кошик-органайзер може бути не тільки круглої, але і прямокутної, квадратної форми.

    Прямокутної форми

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классыОрганайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы

    Квадратної форми

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классыОрганайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классыКвадратна кошик. Візерунок “галочки”

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы
    Watch this video on YouTube

    Кошик з капронового шнура гачком. Майстер клас для початківців.

    КОШИК ДЛЯ ДРІБНИЦЬ в’язання гачком МК / DIY Crochet bаsket

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы
    Watch this video on YouTube

    Ідеї для органайзерів

    Органайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классыОрганайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классыОрганайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классыОрганайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классыОрганайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классыОрганайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классыОрганайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классыОрганайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классыОрганайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классыОрганайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классыОрганайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классыОрганайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классыОрганайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классыОрганайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классыОрганайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классыОрганайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классыОрганайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классыОрганайзеры для рукоделия своими руками — мастер-классы