Пяльцы для вышивания, виды, как выбрать удобные пяльцы

Якщо ви є щасливим володарем вишивальної машини, то, найімовірніше, у вас вже є п’яльця в комплекті. Однак якщо ви хочете освоїти всі можливості обладнання, то вам варто поповнити арсенал свого інструментарію. Ми пропонуємо придбати додаткові п’яльці для вишивання, які розширять коло ваших можливостей, а робота стане комфортніше.

Тип кріплення

Слід розуміти, що універсальної моделі не існує. Важливо, щоб кріплення п’яльці підходив до передбаченого для цього місця. Він може бути:

  • бічний на тримачі (правий, лівий);
  • задній;
  • двосторонній.

Зверніть увагу, щоб між вставляющимися один в одного рамками не було зазору, який погіршує якість вишивки. Коли використовується одностороннє кріплення, спрощується вишивальний модуль. При двосторонньому повністю виключається можливість зазору.

Головна функція п’ялець – утримувати тканина щільно натягнутою, без перекосів і складок. За формою вони бувають прямокутні і круглі. Останні справляються зі своїм завданням краще, фіксуючи полотно по всій довжині окружності, мінімізуючи ймовірність пропуску стібків. Якщо вам потрібні прямокутні, то вибирайте модель з округленими кутами, за формою наближається до овалу. Є п’яльця, мають кліпси, чим і забезпечується рівномірна фіксація полотна. Вони, як правило, йдуть в комплекті, але можливо і окремий їх придбання. Головне, щоб вони підійшли до вашого обладнання.

Матеріал і розмір

Чим краще натягнута тканина, тим комфортніше вишивати. З цієї причини п’яльця повинні бути жорсткими. Розмір залежить від того, де проводиться вишивка. На дрібних п’яльцях вишивають комірці, кишеньки, а моделі подвійної довжини призначені для виконання декількох фрагментів однієї схеми.

Види

Для вишивки на делікатних тканин (оксамит, органза, шифон) використовують п’яльця з внутрішнім гнучким обідком, їх вставляють в гніздо столика для запялювання.

Пяльцы для вышивания, виды, как выбрать удобные пяльцы

Є спеціальні конструкції для виконання роботи на бейсболках, вони мають кріплення під козирок. Це так звані кепочные моделі. Спеціальні п’яльці для вишивання на носках допоможуть зробити малюнок маленьких розмірів, вони підійдуть і для рукавичок.

Як легко здогадатися з назви, рукавочные варіанти дозволяють робити візерунки на рукавах і штанинах.

Для вишивки скатертин і штор використовують великі моделі. Плоскі застосовують для візерунків на жакетах, куртках. Переставні дозволяють змінювати розміри по периметру. Вони бувають:

  • подвійні;
  • потрійні;
  • квадратні;
  • широкі;
  • шестигранні («восьминіг»).

На нашому сайті ви можете вибрати підходящу модель, щоб робота на вишивальної машини приносила вам радість творчості і комфорт.