Вибираючи матеріал, з якого буде виготовлено, наприклад, постільна білизна, потрібно бути максимально прискіпливим. Поплін в дрібний рубчик – сьогодні ми знаємо, що це за тканина, і що з неї шиють, крім простирадлом і підковдр.Поплин в мелкий рубчик – что это за ткань?

Історія

Тканина поплін в дрібний рубчик має цікаву історію. Слово, від якого походить назва матеріалу – «papalino» – перекладається, як «папський». А все тому, що поплін спочатку призначався для пошиття одягу священнослужителів і оздоблення церкви.

Перша згадка про матеріалі поплін в дрібний рубчик датується 14 століттям, а родина його – Авіньйон (Франція). У нашій же країні матерія з’явилася в 18 столітті, тоді її називали «Європейська бязь».Поплин в мелкий рубчик – что это за ткань?

Опис

Назвою «Європейська бязь» поплін зобов’язаний структурі тканини і способу її виготовлення. Для цього матеріалу використовуються нитки різної товщини: тонка – основа, товста – качок. У результаті виходить полотно з дрібним поперечним рубчиком. Ще одна матерія з цікавим типом плетіння – саржа. На нашому сайті є докладний матеріал про неї.

Опис тканини поплін в дрібний рубчик можна вмістити в кількох словах – матеріал щільний, м’який і приємний до тіла. Родзинкою матеріалу є легкий блиск на поверхні.

Вартість погонного метра – від 100 рублів.

Подивіться на фото – відразу стане зрозуміло, що за тканина поплін в дрібний рубчик.Поплин в мелкий рубчик – что это за ткань?

Дивимося відео:

Склад

Спочатку це виготовлялося полотно з шовкових ниток. Зараз поплін – переважно бавовняне полотно, іноді з додаванням синтетичних матеріалів.

Тип тканини поплін в дрібний рубчик залежить від того, які волокна використовуються при виготовленні полотна, що це значить – дізнаємося нижче.

  • Якщо в складі вовна і шовк – полотно використовується для виготовлення постільної класу «люкс»
  • Чистий бавовна – чудова альтернатива шовку, матерія дешевше, але в якості, при цьому, не втрачає
  • Якщо в складі є синтетика – це значно знижує вартість виробу. Але губляться і позитивні якості. З часом на такому білизна можуть утворитися катишки, матерія менше пропускає повітря.
  • Всі характеристики постільної білизни з попліну дивіться в іншій статті.

    Поплин в мелкий рубчик – что это за ткань?

    Характеристики: плюси і мінуси

    Позитивні якості

    • Полотно дуже міцне, але, одночасно з цим, тонке
    • Довго не зношується і не линяє і не деформується, завдяки високій щільності полотна
    • Добре пропускає повітря і вбирає вологу
    • М’яка і приємна для тіла
    • Завдяки прекрасній терморегуляції, у спеку полотно має властивість охолоджувати тіло, а в холод – зігрівати
    • матерія не примхлива, доглядати за нею – дуже просто
    • Можна підібрати будь-яку забарвлення, з цього полотна роблять постільна білизна з ефектом 3D
    • Натуральний гіпоалергенний матеріал
    • Матерія недорога, її вартість нижча, ніж у схожих тканин.

    Читайте також про переваги перкалі, дізнайтеся все найцікавіше в іншій нашій статті.

    Недоліки

    • Якщо в складі полотна є вовну, воно, при неправильному догляді, може дати усадку
    • Із-за особливостей тканини (той самий рубчик), його досить складно кроїти і шити. У кравчині без певного навику можуть виникнути складності

    Поплин в мелкий рубчик – что это за ткань?

    Види

    • Вибілений. Таке полотно – білосніжного кольору. Білизна досягається в результаті спеціальної хімічної обробки. Орієнтовна вартість від 225 рублів.

    Поплин в мелкий рубчик – что это за ткань?

    • Гладкоокрашенный. На таку тканину, відразу після відбілювання, наносяться яскраві кольори. Ціна від 137 рублів.

    Поплин в мелкий рубчик – что это за ткань?

    • Пестротканный. Така матерія виходить в результаті переплетення ниток різного кольору. У підсумку виходить смугастий або картатий візерунок.
    • Набивний. У цьому випадку, малюнок нанесений на тканину за допомогою спеціального обладнання. (фото)?

    Поплин в мелкий рубчик – что это за ткань?

    Застосування

    У першу чергу, з попліну шиють красиве та міцне постільна білизна. Але на цьому застосування матеріалу не обмежується:

      • Повсякденний та святковий одяг: сукні, сорочки, блузки, дитячі речі
      • Натільна білизна: піжами, нічні сорочки, халати
      • Легку верхній одяг: куртки, піджаки
      • Спортивна форма та робоча уніформа
      • Текстиль для дому: рушники, скатертини, серветки, фіранки.

    Радимо прочитати: де використовується таффета та всі види її застосування.

    Поплин в мелкий рубчик – что это за ткань?
    Поплин в мелкий рубчик – что это за ткань?

    Догляд

    Доглядати за матеріалом не складно:

    • Температура прання – 30 градусів (якщо немає сильних забруднень)
    • Щоб зберегти колір і чіткість малюнка, речі, краще всього, вивертати навиворіт
    • Не потрібно використовувати агресивні чистячі засоби
    • Віджимати тканину потрібно в щадному режимі, а сушити в тіні

    Подивіться таблиці розмірів для дітей:

    • Таблиця розмірів одягу для дітей від 0 до 16 років;
    • Дитячі розміри США на російські (таблиця);
    • Дитячі розміри одягу таблиця за віком та зростання (Росія);

    Поплин в мелкий рубчик – что это за ткань?

    Відгуки

    Давайте прочитаємо відгуки, і остаточно складемо думку, що за тканина поплін в дрібний рубчик.

    Антон, 37 років “Ми з дружиною довго мріяли про білизна з 3D малюнком і, нарешті, купили таке з матеріалу поплін. Дуже вдала покупка виявилася. Малюнок яскравий, чіткий, комплект пережила вже не одну прання, але колір не стає похмурим. А головне – на цьому білизні дуже приємно спати.”

    Аліна, 25 років: “Мені дуже подобаються покривала з цього матеріалу. Я застеляю ліжку будинки тільки такими. Дуже нарядно виглядає – яскраві насичені кольори. А влітку, у спеку, під ними здорово спати – спека дошкуляє набагато менше.”

    Додавши наш сайт в закладки і ви завжди зможете прочитати цікаву статтю.Поплин в мелкий рубчик – что это за ткань?