Постільна білизна з тканини сатин: опис з фото і види постільної білизни з сатину – як вибрати, який найкраще для дітей – все це в нашій статті. Гідну конкуренцію постільній білизні з натурального шовку становлять текстильні вироби з сатину. Цей універсальний і доступний матеріал характеризують різноманітність фактур і забарвлень, що дозволило йому швидко стати безумовним лідером на ринку текстилю.Постельноё белье сатин: фото, описание, состав и виды

Опис, склад і властивості

Сатин – це бавовняна тканина сатинового переплетення. При такій технології нитки основи нерівномірно перекривають нитки утка, тому лицьова сторона виробу має гладку поверхню, на відміну від вивороту. Найчастіше в складі матеріалу міститься 100% бавовна, але можливі і інші варіанти з шовком або синтетичними волокнами в різному співвідношенні.

Короткий опис тканини сатин для постільної білизни: яскрава матерія, з великою різноманітністю забарвлень, щільна, гладкої фактури і з глянцевим блиском.

Її легко можна сплутати з шовком, настільки вона приємна зовні і на дотик.

Безпосередньо постільна білизна сатин відрізняється надзвичайною м’якістю, шовковистістю і легкістю, що чітко передає представлене фото. Класичний сатин має середню щільність 120 ниток на 1 см2, що набагато вище, ніж у інших аналогічних тканин. Але матеріал має безліч більш дорогих, елітних різновидів з щільністю вище цього показника.Постельноё белье сатин: фото, описание, состав и виды

Якісна постільна білизна з сатину характеризується наступними властивостями:

  • повітропроникність;
  • гігроскопічність;
  • теплорегулируемость;
  • гіпоалергенність;
  • екологічність;
  • антибактеріальність;
  • зносостійкість;
  • міцність.

Постільна білизна з сатинового полотна завдяки своїй м’якості і натуральності ідеально підходить для дітей. З цієї тканини також шиють дитячі пелюшки і одяг. Про це докладніше читайте у статті “Матеріали для дитячого кпб” розповімо про матеріали та їх переваги та недоліки.Постельноё белье сатин: фото, описание, состав и виды

Читайте також: Постільна білизна з попліну

Види сатину для постільної білизни

Розрізняють наступні види сатину для постільної білизни:

  • Постільна білизна сатин-жаккард за зовнішнім виглядом може зрівнятися з набивним шовковим полотном. Двосторонній малюнок на тканині створюється особливим переплетенням ниток. Дивно красиве ткане полотно відрізняється високою щільністю волокон (близько 200 на 1 см2).
  • Постільна білизна шовк-сатин має вишуканий зовнішній вигляд та високі експлуатаційні характеристики. Шовк найчастіше використовується не в складі бавовняних волокон, а самостійно, для обробки сатинового полотна.Постельноё белье сатин: фото, описание, состав и виды
  • Постільна білизна з мако-сатин (єгипетський хлопок) – елітна тканина, найдорожчий вид сатинового полотна. Виготовляється з тонкого і довгого єгипетської бавовни, має високу щільність і відрізняється особливою ніжністю матеріалу. Про це матеріалі читайте тут.
  • Постільна білизна сатин-бамбук складається з двох шарів тканини: сатину і бамбука, і поєднує в собі властивості цих двох матеріалів. Володіє хорошою повітропроникністю і високими антибактеріальними властивостями.Постельноё белье сатин: фото, описание, состав и виды
  • Постільна білизна софт-сатин – текстильні вироби, що виготовляються шляхом скручування волокон бавовни та віскози в різному співвідношенні. Поєднує в собі властивості натуральних бавовняних волокон і міцних штучних ниток.
  • Постільна білизна жатий шовк-сатин поєднує в собі властивості цих двох матеріалів. На дотик воно щільне як сатин, але зберігає приємну прохолоду жатого шовку.Постельноё белье сатин: фото, описание, состав и виды
  • Постільна білизна гобелен-сатин – текстильні вироби з сатинового полотна, прикрашені зверху гобеленовими візерунками, м’якими і приємними на дотик. Додають готовому виробу розкішний вигляд.
  • Страйп-сатин відрізняється особливою щільністю і характерним малюнком «в смужку». Часто з такої тканини шиють постіль для готелів.Постельноё белье сатин: фото, описание, состав и виды
  • За зовнішнім виглядом буває сатин класичний, з вишивкою, 3D або 5D-ефектом. Малюнок наноситься на тканину пігментним (поверхневим) і реактивним способом, коли фарба проникає глибоко у волокна. Так роблять постільна білизна королівський сатин, яке не линяє і витримує до 500 прань.

    Читайте також: Тканина для купальника

    Переваги і недоліки білизна сатин

    Серед достоїнств текстильних виробів з сатину можна відзначити:

    • матова виворітна сторона дозволяє не з’їжджати простирадлі з ліжка, при цьому блиск лицьовій поверхні забезпечує гарний зовнішній вигляд виробу;
    • витримує велика кількість прань, його легко прати та прасувати, практично не мнеться під час експлуатації;
    • не містить токсичних для організму речовин, перешкоджає накопиченню в ковдрі пилових кліщів та інших комах;
    • підходить для людей з чутливою шкірою і для дітей.

    Недолік тканини полягає в його ціні та необхідності особливого догляду для виробів з вишивкою.

    Постельноё белье сатин: фото, описание, состав и виды

    Постільна білизна сатин: як вибрати

    При виборі якісного текстилю з сатинового полотна слід звернути увагу на щільність матеріалу. Цей показник може варіюватися від 120 до 180 ниток 1 см2. Чим вище щільність тканини, тим більшою зносостійкістю і довговічністю володіє виріб.

    Щоб не придбати підробку потрібно знати, скільки коштує комплект або метр тканини. Двоспальний комплект якісної білизни не може коштувати дешевше 2,5-3 тисяч рублів. Ціна метра сатину залежить від його щільності і різновиди тканини і варіюється від 100 до 600 рублів при ширині 150 див. Який матеріал краще купити залежить від особистих уподобань, адже кожен з його видів по своєму цікавий і унікальний. Прочитати про всі види матеріалів для постільного комплекту можна в спеціальному розділі “Як вибрати кпб?”.
    Тепер поговоримо про ціну. Вартість кпб з тканини сатин дуже різна – від 600 до 3000 рублів.
    Постельноё белье сатин: фото, описание, состав и виды
    Постельноё белье сатин: фото, описание, состав и виды

    Цікаве

    Інша назва сатину звучить як «бавовняний шовк». Сатинова тканина поєднує в собі властивості цих двох матеріалів: затишок бавовни і блиск шовку.

    Читайте також: Матеріал для дитячої постільної білизни

    Постільна білизна Сатин – відгуки

    Алла “Можу сказати, що постільна білизна з сатину заслуговує лише добрих відгуків. По догляду все зрозуміло-стираємо на 60 градусів, гладимо на 2 або 3 режимі. Колір залишається таким, як був при покупці. Купую усім у подарунок тільки якісний товар.”

    Людмила Іванівна “Сатин і його якість постільної білизни залежить ще і від виробника і відгуки в цьому випадку краще залишати про них. Я от раніше купувала, не дивлячись на цей фактор, а тепер намагаюся звертати увагу, де виробляють ці комплекти.”

    Валя “А у нас давно комплектик евроразмера, все влаштовує, купуйте тільки у перевірених фабрик, наприклад, іванівських)”

    Саша “Китайський матеріал сам по собі не поганий, тільки теж є різні фабрики. Ми купували вже давно, з кольором при правильному догляді все залишилося як є.”

    Інна “Сама тканина сатин для постільної білизни має тільки позитивні відгуки, а це пов’язано з тим, що це бавовна. Що ми знаємо про бавовняних матеріалу? Вони натуральні. Шкірі буде приємно спати на такому полотні, в самому приміщення хапаха ніякого не буде.
    Всім Рекомендуємо!”

    Марія “У співвідношенні ціна, якість, склад, відгуки – постільна білизна з сатину мають адекватну вартість. Рада, що у вашій статті є фото і опис цього бавовняного матеріалу.”

    Сім’я Волкових “Купили кпб двокольорове сімейне. Чомусь після першого прання вже і вицвів…а потім прочитали це Китай! Гроші нам не повернули, будьте уважнішими.”

     

    Догляд

    Про те, як прати і прасувати постільна білизна з сатину можна дізнатися в нашому спеціальному розділі.