Постільна білизна з тканини жаккард з фото, все про види жакардового постільної білизни: з шовком, бавовною, бамбуком, мереживом – ви знайдете докладний опис в нашій статті. Дивлячись на фото постелі з жаккарда, можна сміливо говорити про його вишуканості, елегантності і елітарності. Такий виріб буде мати приємну, гладку фактуру. Зовні воно виглядає дуже дорого і ошатно.

Жаккард являє собою тканину, яка створюється за допомогою спеціального переплетення ниток, за рахунок чого на полотні з цих самих ниток формується зображення. Як правило, для виробництва матеріалу застосовується 100%-ний бавовна, але в останні роки ряд компаній почали додавати до складу віскозу, поліестер та інші штучні нитки, що дозволяє надати тканини відмінні робочі характеристики.

Вироблення жакардових тканин здійснюється з натуральних ниток (бавовна, шовк, вовна), синтетичних і змішаних.

Постельное белье из жаккарда с фото: описание, виды, характеристики

Властивості і характеристики

Тканини для постільної білизни з жаккарда можуть бути різними, але матеріал незмінно буде володіти цілям рядом корисних характеристик:

  • Міцність (щільність становить близько 250 г/кв. м.).
  • Довговічність (переплетення ниток один з одним дуже щільне, що дозволяє отримати дійсно якісний і довговічний виріб).
  • Невелика питома вага (незважаючи на порівняльну жорсткість, постільна білизна з жакарда з мереживом та іншими доповненнями буде легким).
  • Стійкість до температурних перепадів (в порівнянні з іншими благородними тканинами, властивості матеріалу ніяк не залежать від режиму температури в приміщенні).
  • Стійкість до зношування (матеріал не стирається з часом, тому що в момент механічного впливу не відбувається зламу ниток).Постельное белье из жаккарда с фото: описание, виды, характеристики

Читайте також: Розмір простирадла таблиця

Різновиди

Як уже зазначалося, існує кілька видів постільної білизни з жаккарда. Найбільш популярними з них є:

  • Бавовна. Комплект постільної білизни жаккард-бавовна своїм зовнішнім виглядом нагадує гобелен. Має незвичайну фактуру і тканинний малюнок. Матеріал приємний на дотик, гігроскопічний, має багатий і респектабельний зовнішній вигляд.
  • Шовк. Постільна білизна сатин-шовк на сучасному ринку реалізується у двох видах: натуральні тканини (дорого) і штучні (дешевше). Як правило, матеріал використовується виключно для пошиття постільної білизна, тому з вибором моделей проблем не виникає.
  • Бамбук. Постільна білизна сатин-бамбук приваблює потенційних покупців своєю натуральністю. Матеріал довговічний, нескладний догляду, стійкий до різних негативних впливів.Постельное белье из жаккарда с фото: описание, виды, характеристики

Читайте також: Розміри постільної білизни двухспального

Крім цього, можна виділити моделі, зроблені з атласу, сатину, трикотажу, стрейчу, органзи і безлічі інших видів тканин.

До недоліків жакардового постільної білизни можна віднести, за великим рахунком, тільки два основних пункти: високу вартість (натуральні моделі) і певні труднощі у догляді.

При виборі моделей потрібно враховувати популярність бренду і авторитет магазину, де продукція продається. Це пов’язано з тим, що на сучасному ринку досить багато підробок, жаккарда тому, купуючи товар такого типу, потрібно бути впевненим на всі 100% в його якісному походження.Постельное белье из жаккарда с фото: описание, виды, характеристики

Читайте також: Для покривала

Як доглядати?

Краще всього довірити догляд за подібної тканиною фахівцям хімчистки, так як прати жакардову постільну білизну досить складно самостійно. Якщо ж все-таки хочеться це зробити самому, то під час прання жаккарда потрібно користуватися низькою температурою на пральній машинці. Порошок – самий якісний, не містить відбілювача і яких-небудь добавок. Віджим повинен проводитися на центрифузі. Прасування подібних тканин потрібно виконувати з виворітного боку.