Шапка, пов’язана англійської гумкою спицями — це зараз дуже модно! Ймовірно, ви знаєте, що в цьому році дуже популярні шапки грубої в’язки, з коміром і без нього. Шапка біні спицями англійської гумкою хороша тим, що вона легко тягнеться, підходить на будь-який розмір голови. Шапка виходить об’ємною і м’якою, узор добре виглядає як лицьової, так і з внутрішньої сторони. Представляємо вашій увазі 5 варіантів шапок, пов’язаних гумкою.

Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

Зміст:

  • 1 З одворотом і без одвороту англійської гумкою
    • 1.1 Як зробити красиву модну маківку
  • 2 Снуд англійської гумкою
  • 3 Шапка з подвійний гумкою — майстер клас
  • 4 Шапка біні французької гумкою
  • 5 Шапка біні простий гумкою 2 на 2
  • 6 Шапка біні бірюзова
  • 7 Шапочка на весну з красивим візерунком
  • 8 Шапка з поперечним візерунком
  • 9 2 шапки біні з рожевої пряжі

З одворотом і без одвороту англійської гумкою

Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантовШапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

Почнемо з найпростішого варіанта чарівної шапочки, яку можна пов’язати на спицях англійській або, як її ще називають — патентної гумкою. Шапка панчоху в’яжеться на кругових спицях, але можна взяти і звичайні, панчішні спиці, а в кінці зашити шов великий голкою c ниткою під колір шапочки. Класична англійська резинка виглядає так:

Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

Основні прийоми в’язання англійської гумкою (рис. 1, рис. 2).

Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

Перший варіант англійської гумки. Щоб зрозуміти принцип в’язки, можна спочатку потренуватися на невеликому фрагменті.

Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

Другий варіант англійської гумки. Майстер клас шапочки з одним відворотом.

Шапочку біні англійської гумкою можна зробити будь-якої довжини. Якщо вам потрібна шапка без підгину — в’яжіть до збавляння петель 19,5-20 див. Якщо ви вирішили зробити шапку з одним підгин — значить до зменшення петлі в’яжемо 25 см від набірного краю. І є ще третій варіант — подвійний підгин, це буде вже шапочка Таккори. В цьому випадку потрібно в’язати 28-30 см до зменшення. Як цікаво зробити верхівку — буде розказано нижче.

Розмір шапки 52-56 см. Щоб не перев’язувати виріб, зв’яжіть зразок 10/10 див. англійської гумкою. Виміряйте, скільки п. вийшло в 1 см, помножте на розмір голови. Так ви визначите точне число п. набірного ряду.

Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

Для шапочки з одним відворотом ми взяли ось таку турецьку пряжу: Alize classic, шерсть з акрилом, 100 гр./240 м. Для виробу достатньо 1 мотка. В’яжемо в 1 нитку, спиці 2,5 або 3 мм. Спиці беріть кругові, але якщо вам зручно на простих — в’яжіть на двох, відмінно підійдуть спиці довжиною 35 див. У кінці роботи зробите шов на потилиці. Теж саме і снуд: в’яжемо на двох звичайних спицях, в кінці зшиваємо по ширині.

Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

Набрати на спиці 68 петель + 1 п. для з’єднання кругом. Якщо ви вирішили в’язати шапку панчіх на кругових спицях: не забудьте позначити кінець ряду шпилькою і при переході з 1-го ряду на 2-ой, щоб не було дірки між петлями, робимо так: 1-ю п. набірного ряду перекидаємо на праву спицю, на неї накидаємо останню п. з правої спиці. Повертаємо 1-ю п. на праву сп. і підтягуємо основну нитку в’язки. У нас на сп. зараз 68 п. Рапорт узору — 2 петлі.

1-й ряд починаємо в’язати так: накид на 1-ю петлю і знімаємо накид разом з петлею (див. рис. 1)., 1 лицьова, знову п. з накидом, 1 лицьова, п. з накидом, і так далі в’яжемо до кінця р. Остання п. — осіб. Вішаємо шпильку.

2-й р.: все навпаки: *п. з накидом в’яжемо разом виворітною (рис 2), до лицьової додаємо накид*, п. з накидом разом виворітної, до лицьової — накид, повторити від* до * до кінця р. В кінці р. п. з накидом.

3-й р.: накид на 1-ю п.(тугіше, щоб не було дірок), п. з накидом разом лицьова, накид і зняти, п. з накидом разом осіб. — і так до кінця р.

4-й р.: як 2-й.

5-й р: як 3-й.

Тобто принцип в’язання такий: в подальших рядах одиночної лицьовій додаємо накид, а петлю з накидом пров’язуємо, як 1. У парних рядах петлю з накидом в’яжемо, як виворітну, в непарних — як осіб.

Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

Довязываем до того моменту, коли висота шапки вже 25-26 див. Далі будемо робити маківку.

Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

Якщо хочете зробити подвійний відворот — вам потрібно продовжувати в’язати до зменшення, щоб висота становила 28-30 див.

Збавляння.

1-й р: позбавляємося від накиду по всьому ряду: осіб. з накидом пров’язати лицьовими.
Далі, 3 ряду простий гумкою 1*1 п.

Наступний р.: скорочуємо виворітні петлі (2 осіб. разом, 1 осіб., 2 осіб. разом, 1 осіб. і так далі до кінця р.).

Далі, 2 ряди тільки осіб. п.

Слід. р. : 2 п. разом, 2 п.

І в кінці в’язання повинно залишитися 8 п., відрізаємо нитку і протягуємо через ост. п. затягнути Нитку. Шов зшити на потилиці.

На відео: шапка біні англійської гумкою:

Як зв’язати шапку Таккори? Які помилки не слід допускати при в’язанні англійської гумки?

Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов
Watch this video on YouTube

Як зробити красиву модну маківку

Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

Фото номер 1. Шапочка біні не висока.

Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

Фото номер 2. Шапочка біні висока, з витягнутою верхівкою.

Ця шапка біні гумкою 1 до 1, або англійської гумкою. В’яжеться вона з об’ємної пряжі круговими спицями товщиною 5 мм На шапку розміром 52-56 набираємо 82 петлі. В’яжемо до маківки (початок убавленій) потрібну вам довжину. Може бути варіант з одним або двома вилогами, або зовсім не загинаючи низ. Все кількість п. ділимо навпіл (82 : 2 = 41 п.), відзначаємо шпильками або маркерами. Виділяємо маркерами на кожній з двох сторін шапки центральні 11 п. Ставимо маркери перед 1-ою петлею і після останньої п. з 11-ти п. на обох сторонах.

Далі починаємо робити убавки.

Важливий момент: якщо ви не хочете, щоб шапочка була не висока — убавки робити в кожному ряду (фото № 1). Якщо ж вам хочеться витягнутої маківки — убавки робити через ряд!

Ми робимо витягнуту маківку. В’язання по колу. Спочатку зменшуємо перед першою з одинадцяти п. (Переміщуємо цю першу п. так, щоб вона була щоразу поверх попереднього, пров’язуємо разом). Далі в’яжемо до гследующего маркера (11-ти п.) знову робимо убавку на початку і в кінці цих 11-ти п. Наступний ряд: в’яжемо без убавленій. Наступний ряд: знову убавки на початку і в кінці 11-ти п. Поступово петлі у нас збавляються, а центральна доріжка так і залишається незмінною. Довязываем до тих пір, поки не залишиться по 11-ть п. з одного і з іншого боку. Закриваємо по 2 разом, залишається 11 п.

Відрізаємо нитку, збираємо в одній точці всі петлі і стягуємо.

На відео: як в’язати шапку гумкою 1х1 і робити красиву маківку:

В’язана шапка з красивою верхівкою…В’язання спицями…

Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов
Watch this video on YouTube

Снуд англійської гумкою

До такої шапочці відмінно підійде снуд, пов’язаний англійської гумкою. Розмір снуда — 24/60 див. В’яжемо в поперечному напрямку, потім зшиваємо початок і закритий край. Схема в’язання — трохи вище.

Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

Шапка з подвійний гумкою — майстер клас

Відмінна шапочка сподобається тим, хто не любить великі, об’ємні шапки. Шапка пов’язана початку подвійний гумкою 1х1, а велика частина зроблена полупатентной гумкою. Дуже вдале поєднання: початкова гумка виглядає акуратно і не розтягується, а полупатентная гумка дає потрібний обсяг.

Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

Для роботи знадобиться:

  • Пряжа Drops Cloud (альпака і поліамід, 50 гр. / 80 м.) — 1,5 мотка з помпоном.
  • Кругові спиці товщиною 5 і 7 мм.
  • Ножиці.
  • Щільність в’язання гумки 1х1 — 10/10 п. рівні 15 п./22 р. спицями 5 мм.

    Полупатентной гумки — 10/10 п. рівні 12 п./17 р. спицями 7 мм.

    Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

    Набираємо 56 п. на спиці товщиною 5 мм і в’яжемо по колу 20 рядів простий гумкою 1х1. Доходимо до 21 р. В 21 р. потрібно скласти навпіл гумку і пров’язати разом з 1-м поруч, підчепивши його за п. набірного (початкового) краю. Тут важливо дивитися за тим, щоб виріб не перекашивало і щоб не пропустити ні однієї п. з початкового р. Врахуйте те, що повинно бути чергування: осіб., ізн. Не заплутатися під час набору п.

    Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

    Подвійна гумка буде щільно прилягати до голови і не буде сильно розтягуватися.

    Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

    Виходить акуратний низ шапочки.

    Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

    Ми зробили 21 ряд.

    У 22-му ряду спиці міняємо на 7 мм. і переходимо на полупатентную гумку. Додавати п. не потрібно, так як ми змінили спиці на великі, і поміняли візерунок. Полупатентной гумкою ми повинні пров’язати 36 р. Схема в’язання для полупатентной гумки виглядає ось так:

    Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

    Англійська резинка.

    Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

    Полупатентная гумка.

    Як бачите, полупатентная гумка ненабагато відрізняється від англійської, хіба що якщо дивитися на світ, то побачиш більше переплетених ниток.

    В’яжеться полупатентная гумка так:

    Петель має бути непарна кількість.

    1-й р.: 1 ізн., 1 осіб., в кінці р. — 1 ізн.
    2-й р.: як дивиться в’язка (1 осіб., 1 ізн.), в кінці — 1 осіб.
    3-й р.: 1 ізн., 1 осіб. (вводимо спицю в п. попереднього р. і виконуємо її осіб.), в кінці — 1 ізн.
    4 – й р.: як дивиться в’язка (1 осіб., 1 ізн.), в кінці — 1 осіб.

    Повторюємо 3-й і 4-й ряди.

    Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

    Ось так виглядає ця гумка.

    Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

    У 37 – му ряду пров’язати лицьову п. і виворітну разом з нахилом вліво. На спицях залишилося 28 6п. У 38 — му р. весь р. виконується осіб. по 2 п. разом.

    Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

    Останні 14 п. верхівки стягуємо і закріпимо кінець нитки усередині в’язання.

    От і все. Ще один майстер клас з в’язання шапочок закінчений.

    Шапка біні французької гумкою

    Ще один варіант в’язання гумкою, схожою на англійську — шапка біні французької гумкою спицями. Існує так багато всіляких варіантів гумок, але красивіше все-таки виглядають гранчасті гумки: наприклад, польська, французька.

    Для такої шапочки 54-56 розміру з пряжі DROPS LIMA — 50 гр./100 м. (70 % вовна, 30 % альпака) знадобиться 2 мотка пряжі.

    Щільність в’язання: 22 п. / 30 р. відповідають 10/10 див. на спицях 3,5 мм.

    Спиці: прості спиці 2,5 мм. і 3,5 мм. Довжина спиць — 40 див. Можна в’язати на кругових, якщо вам так зручніше.
    Для того, щоб дізнатися, скільки нам потрібно набрати п., в’яжемо невеликий фрагмент на спицях 3,5 мм.

    Кількість петель має ділитися на 4, так як ми в’яжемо французької гумкою, у якій раппорт — 4 петлі.
    Нитки у нас тонкі, на спиці 2,5 мм. набрати потрібно 108 п. В кінці роботи ми просто зшиємо шапку на потилицю.

    Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

    Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

    Набрали на спиці 2,5 мм. 108 п. і в’яжемо 3 див. гумкою 1 осіб. / 1 ізн. Далі переходимо на спиці 3,5 мм. і візерунок “французька гумка”.

    1-й р.: 3 осіб., 1 п. зняти на праву спицю, нитка перед роботою (дивимося схему), 3 осіб., 1 п. зняти нитка перед роботою, 3 осіб., 1 п. зняти, і так до кінця р., Остання п. — ізн.

    Перевернули в’язання.

    2-й р.: 1 осіб., 1 п. зняти нитку перед роб., 3 осіб., 1 п. зняти, 3 осіб., 1 п. зняти, і так далі до кінця р. В кінці останні — 2 осіб.
    3-й р.: як 1-ї,
    4-й р.: як 2-ой.

    Через 20 см від набірного краю починаємо збавляння. Збавляти будемо через ряд.
    Збавляння. У нас вийшов візерунок з витягнутими п. осіб.

    Нам потрібен непарний р. В’яжемо: 1 осіб., 2 разом ізн., 1 ізн., 1 осіб., 2 разом ізн., 1 ізн, 1 осіб., 2 разом ізн., 1 ізн., і так далі до кінця р.

    Наступний р.: без убавленій.

    Наступний ряд: 1 осіб, 2 разом ізн., 1 осіб., 2 вм. ізн. і так далі до кінця р.

    Слід. р.: без убавленій.

    Наступний ряд: п. осіб. в’яжемо разом з ізн. Залишаються тільки осіб.

    Дивимося, чи достатньо ми вже зняли п. Якщо достатньо, то збираємо всі п. у купу і протягуємо через п. нитку і стягаємо міцніше.

    Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

    Шапка біні простий гумкою 2 на 2

    Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантовШапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

    Шапка панчоху спицями гумкою 2х2 — відмінна можливість зв’язати собі шапочку за 1 вечір. Гумка 2 на 2 — в’яжеться без проблем, якщо взяти тонкі спиці — виріб буде схоже на магазинний варіант.

    В’язання шапки візерунком гумка 2 * 2.Knitting hats pattern gum 2 * 2

    Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов
    Watch this video on YouTube

    Шапка біні бірюзова

    Шапочка пов’язана на основі гумкою 2х2. Пряжа — шерсть з Перу. Візерунок з раппортом 24 п. Виконується на кругових спицях 4 мм. Пряжа Merino suave — 2 моточка. Набрати 120 п., замкнути коло і в’язати 8 р. гумкою 2на2. Потім в’язати за схемою основного візерунка 3 рази (ряд 1-20). Бути може ви хочете не довгу шапку — тоді візерунок можна повторити тільки 2 рази. Потім в’яжемо схему убавленій, де рожева порожня клітинка означає, що тут немає п. Затягуємо залишилися п. Ховаємо хвостик.

    Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантовШапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантовШапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

    Схема основного візерунка.

    Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

    Схема убавленій для шапочки.

    Шапочка на весну з красивим візерунком

    Мила шапочка з гарним візерунком. Раппорт становить 42 п., 40 p.

    Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантовШапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантовШапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантовШапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

    Шапка з поперечним візерунком

    Цікавий і ось такий варіант шапки біні — з поперечними смужками.

    Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантовШапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантовШапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов

    2 шапки біні з рожевої пряжі

    Шапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантовШапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантовШапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантовШапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантовШапка бини спицами английской резинкой — 10 лучших вариантов Вязання спицями для жінок