Бавовняний трикотаж, незмінно екологічний і комфортний, все ж може бути різної якості. Футер спів – що за тканина, і яка у неї відмінна особливість, яка ставить цей матеріал в один ряд з іншими тканинами класу Люкс – розповімо в цій статті.
Что за ткань футер пенье

Опис

Опис тканини футер спів таке – міцна, щільна тканина з гладкою лицьовою стороною і ніжним начосом з вивороту. Дуже теплий, затишний матеріал.
З тканиною футер все зрозуміло, а ось спів – що це?
Бавовняні волокна бувають різної довжини і якості. Полотно із самих коротких волокон називається «Open End», з середніх – Карде, а із самих довгих і міцних – Спів. Таким чином, пояснюючи, що за тканина футер спів, можна сказати, що це бавовняний трикотаж найкращої якості.

Детальний опис тканини футер з начосом, читайте в іншій статті.

Ціна починається від 200 рублів за метр.
Что за ткань футер пенье
Давайте подивимося наочно, що це – матеріал футер спів. Представляємо вашій увазі підбірку фото як самого матеріалу, так і виробів з нього.

Что за ткань футер пенье

Склад

100% бавовна якості спів. Допускається додавання незначної кількості синтетичних волокон або вовни – щоб додати матерії додаткових позитивних якостей.

  • Поліестер або лайкра роблять зовнішній вигляд виробу більш ошатним, крім того, матеріал стає більш еластичним і зносостійким. Про те, що таке футер з лайкрою, читаємо в іншій статті.
  • Шерсть додається, щоб зробити речі з цієї матерії ще тепліше.

Види і застосування

  • Однонитковий. Тонка тканина з ледь помітним ворсом з вивороту. З однонитки шиють речі для новонароджених, пелюшки і комфортне нижня білизна. Ця тканина завжди на 100% натуральна, а якість бавовни забезпечує таким речам довгий термін служби і додаткову щільність і міцність.

Что за ткань футер пенье

  • Двуниточный. Одяг з футера двуніткі ви, напевно, не раз зустрічали чи вона вже є у вашому гардеробі – складно пройти повз і не купити м’які, затишні і теплі предмети гардероба. Тут частенько в хід йдуть синтетичні добавки, але кількість їх не велика, а значить речі не втрачають своєї екологічності, властивої натуральним тканинам. З двуниточной матерії шиють повсякденний одяг – плаття, толстовки, светри, штани, спідниці. Хороша з неї і спортивна, і дитяча, і домашній одяг – як бачите спектр застосування досить широкий. Якщо вас зацікавив цей матеріал, пропонуємо прочитати про те, що за тканина футер двунітка спів в окремій статті на нашому сайті.

Что за ткань футер пенье

  • Трехниточный. Ця матерія – найщільніша, начіс у неї довгий і густий. Саме в трехнитку найчастіше додають шерсть, адже шиють з неї навіть верхній одяг. А також спортивні костюми і теплі домашні халати і піжами.

Что за ткань футер пенье

Властивості

У матеріалу з волокна класу люкс безліч прекрасних властивостей:

  • Гігроскопічність та повітропроникність
  • Щільність, міцність, зносостійкість
  • Стійкість до розривів і потертостей
  • Простий догляд
  • Екологічність і гіпоалергенність
  • Ці затишні речі, приємні для тіла і напомацки, а головне – дуже теплі

Є у матеріалу і слабке місце – він дуже чутливий до потрапляння ультрафіолетових променів і впливу високих температур.

Догляд

Після того, як ви надягнете вироби з футера спів, вам захочеться продовжити термін його служби на максимально довгий час. Наші поради по догляду вам у цьому допоможуть.

  • Прання при температурі 30-40 градусів, в залежності від щільності полотна
  • Виверніть перед пранням річ на лицьову сторону і застебніть всі блискавки. Інакше можна пошкодити начіс
  • Допускається як ручне, так і машинне прання
  • Віджати виріб можна в центрифузі пральної машини
  • Не в жодному разі не сушіть такі речі під прямими сонячними променями або з допомогою опалювальних приладів
  • Прасування з лицьового боку, режим праски – «Бавовна». Якщо потрібно погладити виворіт, виставляємо «Шовк»

Відгуки

Люди, які мали справу з цим матеріалом, залишили відгуки та розповіли, що за тканина футер спів.

Наталя, 29 років: Коли дізналася, що вагітна, вирішила сама готувати придане малюкові. Люблю шити, та й просто приємно щось майструвати під час радісного очікування. З цієї матерії у мене всі теплі повзунки, сорочечки, чепчики і пелюшки. Я впевнена, що синові буде комфортно і затишно в цих вещичках

Марія, 43 роки: У мене з цієї матерії прекрасний спортивний костюм. Речі вже 7 років і навіть при тій умові, що я ношу одяг акуратно – це дивно. Постійні прання анітрохи не вплинули на форму, ворс начіс не протерся – можна ще сім років носити.