Інтерлок – що за тканина: це різновид трикотажної тканини, яка широко використовується при пошитті одягу для дорослих і дітей. По-іншому її назва звучить як «двуластик», що пояснюється зовнішнім виглядом полотна, що має з обох сторін абсолютно гладку поверхню.
Фото поблизу:

Что за ткань интерлок?

Тканина інтерлок: опис матеріалу

Інтерлок тканина – що це таке, підкаже її складу. Опис тканини інтерлок можна дати наступне: натуральний бавовняний матеріал, за зовнішнім виглядом гладкий і шовковистий з обох сторін. При виробництві використовується двостороннє переплетення (interlock), в результаті якого формується різниці між лицьового і виворітного стороною.

Інтерлок трикотаж – це: будь-трикотаж виходить шляхом утворення петель і переплетення їх між собою. За способом в’язання інтерлок відноситься до подвійного трикотажу, при виготовленні якого використовується два ряди голок в’язальних. Для цього використовуються спеціальні в’язальні машини, після яких полотно виходить щільним і товстим, воно практично не тягнеться. Ластики в такому трикотажі непомітно з’єднуються з вивороту, в результаті чого полотно з обох сторін має однаково привабливий вигляд. Що це за тканина інтерлок виразно передає фото.

Что за ткань интерлок?

Склад і властивості

Склад тканини: 100% бавовна. Дуже рідко зустрічається матеріал з додаванням синтетичних волокон.

Характеристика, властивості:

  • гігроскопічність;
  • гіпоалергенність;
  • хороша теплоізоляція;
  • зносостійкість;
  • міцність.

Прочитайте також: “Тканина футер з лайкрою: опис та відгуки” – дуже цікава стаття.

Матеріал інтерлок – його щільність становить не нижче 180 г/м2. А це і є відповідь на питання: тягнеться тканина інтерлок чи ні. Така висока щільність не дозволяє їй розтягуватися. Вироби з такого матеріалу добре тримають форму і не деформуються при пранні і носіння. На додаток до опису тканини інтерлок ми надамо відгуки, але вони знаходяться нижче в окремому розділі.

Плюси:

  • Тягнеться;
  • Щільний і стійкий в носку;
  • Тримає форму;
  • Легка прання та прасування;
  • Колір зберігається при тривалому носінні;
  • 100% натуральний і тому гіпоалергенний;
  • Не мнеться;
  • Відмінна теплопровідність;

Мінуси:

  • Потрібно бути обережним при пранні, а особливо з температурою води. Не дотримання правильного режиму може спричинити усадку.
  • Речі не підходять для літнього періоду.

Дивіться розмірні сітки:

  • Американські розміри дитячого одягу;
  • Розмір голови новонародженої дитини;
  • Розмірна сітка дитячого одягу за віком;

 

Что за ткань интерлок?

Види матеріалу

В залежності від якості інтерлок підрозділяють на категорії:

  • спів;

Звідси виникає питання: інтерлок спів – що за тканина і як вона виглядає, докладніше про нього в статті за посиланням. Це все той же трикотаж найвищої якості. При його виробництві використовуються якісні нитки, в результаті чого полотно виходить ідеально гладким, без ворсинок і нерівностей.

  • ринг – її відрізняє гладка поверхня, так як волокна середньої якості (вони пухкі).
  • оппененд – найнижче за якістю волокно, вартість вироби з нього буде нижче. На матеріалі можуть бути нерівності і шорсткості. Якщо в магазині ви побачили позначку “спів”, а є начісування, то це низькосортний «оппененд», зі слабкою скручуванням волокон.

Можливі і такі значення в магазинах:

  • Бавовна – це 100% натуральний матеріал.
    Набивний – це позначення нанесення малюнка, а не назва полотна.
    З лайкрою – деякі виробники можуть додати її в склад.

Радимо прочитати, що таке рібана і які властивості має цей матеріал.

Вартість: інтерлок і його приблизна ціна за метр від 210 руб. Дивіться фото:

Что за ткань интерлок?

Де використовується

Застосування – давайте розглянемо всі напрямки, і зрозуміємо, що шиють з “двухластика”.

  • Спортивний одяг. Щільний і міцний матеріал широко застосовується при пошитті спортивних костюмів.
  • Домашній одяг. Піжами, халати, нічні сорочки, костюми.
  • Повсякденний одяг. Підходить він і для виготовлення шкільної форми, сорочок та іншого трикотажного одягу.
  • Для новонароджених з нього шиють повзунки, сорочечки і шапочки (дивіться статтю “тканини для дітей”). З щільного подвійного трикотажу виходять гарні жакети, костюми, брюки.
  • Что за ткань интерлок?

    Тканина інтерлок: відгуки

    Інтерлок – що за тканина, читаємо відгуки:

    Ольга: У мене у дочки дуже багато костюмів і платишек з цього материальчика! Найголовніше – його легко прати і він гіпоалергенний. Зараз в магазинах багато різноманітного одягу з нього, що не може не радувати! Я і собі пару таких толстовок прикупила, не можу натішитися!

    Тамара: Я нещодавно для себе відкрила цю красу. І тепер всі піжами у мене виключно з неї. Я, як власниця чутливої шкіри, можу спокійно її радити тим, у кого така ж проблема. Ніяких подразнень і неприємних відчуттів на шкірі уві сні!
    P.s. раджу прати такі вироби на делікатному режимі, не повторюйте моїх помилок!!)))

    Поради щодо вибору

    Відмінність интерлока від кулирки:

    Часто перед покупцями постає питання: що краще інтерлок або кулірка? Кулірка – це теж натуральне бавовняне полотно, але по щільності воно дуже тонке. А це означає, що якщо при пошитті виробів потрібно більш щільна і міцна тканина, то слід вибирати двуластик, а якщо підійде і тонкий матеріал, то краще купити кулирку. Про те, що таке тканина кулірка ми докладно розповімо в іншій статті.

    Догляд

    Щоб тканина інтерлок не сідала при пранні:

    • Прання не вище 40°С – температурний режим важливо дотримуватися.
    • Можливе як ручне прання, так і машинне (делікатний режим);
    • Мінімальний віджим;
    • Використовуємо порошки, які не містять хлорвмісних відбілювачів;
    • Гладимо з вивороту;
    • Складаємо акуратно або розвішуємо на плечиках;

    Дана тканина вимагає особливого догляду. Підходить прання вручну або в пральній машині на делікатному режимі при низьких температурах. Детальніше про особливості догляду в спеціальній статті: “Перемо бавовняні матеріали”.

    На відео ще більше інформації про цей матеріал: