Для офісної одягу або шкільної форми краще всього використовувати матеріал дихає і зносостійкий. Що за тканина креп-костюмка – це як раз та матерія, яка володіє і зносостійкістю, і повітропроникністю, і ще рядом властивостей, про які ми розповімо в цій статті.
Что за ткань креп-костюмка

Опис

Тканина креп-костюмка, що це таке? Це полотно з шорсткою фактурною поверхнею. Цей ефект досягається щільною креповой скручуванням або мелкоузорчатым переплетенням.
Креповая скрутка – процес, при якому нитки основи і качка скручуються в праву і ліву сторону, а число кручений може досягати 3000 на 1 кв. м. матеріалу. Після скручування нитки перехрещуються, в результаті чого стають особливо щільним і пружним.

Що таке мелкоузорчатое переплетення – це ще один спосіб створення матеріалу креп-костюмка. Щоб на поверхні тканини вийшов візерунок, використовуються додаткові нитки основи і качка, які відрізняються від основних ниток.

Що за тканина костюмний креп – опис матеріалу можна дати таке: матерія дуже щільна, з шорсткою поверхнею і зернистою структурою.
На фото можна подивитися, як виглядають вироби з костюмки і сама тканина.
Что за ткань креп-костюмкаЧто за ткань креп-костюмка
Вартість – від 230 рублів
Что за ткань креп-костюмка

Склад

У складі можуть бути як натуральні, так і синтетичні волокна. Спочатку креп виготовлявся з шовку, зараз використовуються також бавовна, шерсть, акрил, поліестер, віскоза

Властивості

Крім того, що за тканина креп-костюмка, кравчинь зазвичай хвилює, тягнеться чи ні цей матеріал. В нашому випадку, запас еластичності матеріалу у невеликий, що не дивно при тому, що щільність у костюмного крепу досить висока. Однак, костюмний креп все ж тягнеться, що дозволяє речам з неї чудово сідає по фігурі і утворювати красиві драпіровки. Крім еластичності, матерія володіє і іншими позитивними властивостями:

  • Міцність і щільність
  • Зносостійкість
  • Повітропроникність
  • Гігроскопічність
  • А ще креп костюмка майже не мнеться

Втім, є і недоліки:

  • Труднощі в догляді
  • Матеріал дуже чутливий до впливу прямих сонячних променів
  • Кольори, в які пофарбоване полотно, з часом втрачають свою насиченість

На відео ви можете спостерігати, як себе веде полотно при механічному впливі на нього, і переконатися в тому, що він практично не мнеться.

Застосування

Раніше костюмного крепу шили, переважно, строгі костюми та шкільну форму. Зараз же сфера застосування розширилася – з цієї матерії виробляють м’які іграшки, використовують її в якості меблевої оббивки і навіть шиють постільну білизну.

Что за ткань креп-костюмкаЧто за ткань креп-костюмкаЧто за ткань креп-костюмкаЧто за ткань креп-костюмка

Догляд

Доглядати за виробами, пошитыми з цієї матерії, як ми вже говорили, не просто. Власне, цей процес краще довірити фахівцям і віддати річ в хімчистку.

Якщо такої можливості немає, можна прати вручну при температурі не більше 30 градусів, з використанням м’якого прального порошку.

Гладити тільки з вивороту, температура праски – не вище 140 градусів .
Зберігання – на «плічках».
Что за ткань креп-костюмка

Відгуки

Що це за розповідь про тканини, який не буде підкріплений відгуками людей? Ось і ми, для того, щоб ви остаточно розібралися, що за тканина креп костюмка, зібрали відгуки про неї.

Вікторія, 37 років: Шила доньці шкільну форму з цієї тканини, і залишилася задоволена. Що потрібно від шкільної форми? Щоб вона якомога менше м’ялася, довго носилося, а головне – щоб дитині в ній було комфортно. Костюмка відповідає всім цим параметрам

Наталя, 27 років: Я викладач в інституті, і, як ви розумієте, мені завжди потрібно виглядати строго і солідно. Костюмів у мене багато, тканина для їх пошиття використовувалася різна. Про костюмном крепі можу сказати наступне – носити мені подобається, але все перекреслюють проблеми з доглядом. Віддавати річ в хімчистку кожен раз досить накладно, але після звичайного прання річ втрачає весь вигляд.

Вас також може зацікавити:

  • Костюмний барбі матеріал – фото, опис, відгуки;
  • Пліс – властивості та характеристики;
  • Коттон-меморі – історія та застосування;
  • Твіл сатин – догляд, відгуки;
  • Відгуки про тканини креп-стрейч;

Что за ткань креп-костюмка