Вечірні сукні з цього матеріалу по популярності стоять в одному ряду з нарядами з шовку, шифону, атласу і парчі. Креп-сатин – що за тканина: вона відноситься до шовкових матеріалів, з неї шиють вечірній одяг і вона має високі властивості при носінні, про яких ми поговоримо у статті.

Опис

Що таке тканина креп-сатин? Це матеріал з особливим переплетенням, яке робить його двостороннім .При пошитті речей можна використати цю особливість і створювати комбіновані вбрання, де будуть поєднуватися глянцева, шовковиста лицьова сторона тканини і матова, злегка шорстка виворіт.
Что за ткань креп-сатин

Матеріал креп-сатин стає двостороннім, завдяки особливому методу плетіння – чергування ниток, скручених на праву і ліву сторону (креповая крутка). Для основи береться більш щільна нитка, а для лицьової сторони – тоненька.

Як виглядає матеріал? Зовні він дуже схожий на атлас. Опис у цих двох матерій практично ідентично, але ось склад може відрізнятися.

Тканина креп –сатин можна побачити на фото нижче.

Что за ткань креп-сатин
Подивіться відео (полотно в синьому кольорі):

 

Скільки коштує хороша тканина? Ціна за 1 метр тканини креп-сатин не може бути менше 200 рублів, якщо вам попався варіант дешевше – велика ймовірність, що ви зіткнулися з підробкою. При довжині 1 метр, ширина рулону зазвичай дорівнює 150 див.Что за ткань креп-сатин

Склад

У складі тканини креп-сатин можуть бути як натуральні шовкові, так і штучні волокна. Повністю натуральна шовкова тканина дуже дорога. Щоб зробити матеріал доступним для звичайного покупця, виробники додають синтетичне волокно, наприклад:

  • Ацетатний шовк
  • Синтетичний поліестер
  • Целюлоза
  • Віскоза

Сукні, блуза:

Что за ткань креп-сатин

Види

Види матерії, в залежності від методу фарбування, такі:

    • Гладкоокрашенный. Однотонний матеріал самих різних забарвлень
    • Набивний. На тканину наноситься друкований принт, малюнок може бути «в горошок», «в квіточку» і пр.

Что за ткань креп-сатин

Плюси і мінуси

Поговоримо про характеристики та властивості тканини креп-сатин.

Переваги

  • Прекрасно відштовхує пил і вологу
  • Швидко висихає після прання
  • Не линяє
  • Не схильний до дії ультрафіолетових променів (простіше кажучи, не вигоряє)
  • Не мнеться і чудово прасується
  • З матеріалу виходять красиві драпіровки, без зайвих складок
  • Можна зшити оригінальну двосторонню річ
  • Приємний на дотик і до тіла
  • Не ковзає
  • Виріб з цієї матерії може прослужити довгий час

Недоліки

  • Впоратися з розкроюванні може тільки досвідчений кравець, матерія сильно сиплеться
  • В таких речах може бути душно, не надто добре пропускають повітря
  • У спекотні дні прилипає до тіла і навіть може викликати роздратування на шкірі. Правда, це стосується матерії з синтетичного волокна.

На фото ще приклад використання у верхньому одязі:
Что за ткань креп-сатин

Застосування

Застосування матеріалу – в першу чергу, пошиття костюмів для урочистостей. Вечірні і весільні сукні з цієї тканини виглядають дуже ефектно. Втім, блузи та спідниці на кожен день з креп-сатину теж мають місце бути, але перед покупкою потрібно пам’ятати про те, що проходив у такої речі цілий день, можна відчути себе некомфортно, особливо, в жаркому офісі.

На додаток до вечірнім вбранням можна придбати туфлі жіночі, обтягнуті креп-сатином.

Креп-сатин – ідеальний варіант для створення штор, покривал, різних драпіровок та інших речей для прикраси інтер’єру. Креп-сатин відштовхує пил і дуже ефектно виглядає.

А ще матерія використовується, як підкладкова для верхнього одягу і полотно для постільної білизни.Что за ткань креп-сатин

Догляд

Яка господиня не знає це правило – уважно вивчити перед пранням ярличок вироби. Але що, якщо річ зшита у кравця? Ось деякі правила по догляду, які допоможуть речі довго зберігати ошатний вигляд.

  • Річ при пранні не можна терти і викручувати
  • Прати вручну або в пральній машині на режимі «бережна прання»
  • Використовувати тільки щадний пральний порошок
  • Сушити вироби потрібно при кімнатній температурі, сонячні промені і опалювальні прилади для цієї мети не підходять
  • Гладити річ, не чекаючи, поки вона повністю висохне. Праска використовувати тільки на виворітній, матовою стороні
  • Зберігати виріб далеко від речей, які можуть поставити затяжку (одяг з блискавками, гострими декоративними елементами)
  • Что за ткань креп-сатин

    Відгуки

    Відгуки про матеріалі креп-сатин:

    Анастасія, 27 років “Нам з чоловіком на весілля подарували комплект постільної білизни їх креп-сатину. Нам дуже подобається на ньому відпочивати, така білизна «пестить» тіло і охолоджує його. Комплект вже пережив не одну прання і зовсім не пошарпався, а колір не потьмянів

    Оксана, 34 роки “У мене є вечірнє плаття з креп-сатину – в ньому я відчуваю себе дуже жіночною. Драпірування зриває недоліки фігури, а вигідно підкреслює достоїнства. Правда деколи в цьому вбранні душновато.

    Додатково рекомендуємо прочитати статті:

    • Креп – що це за матеріал?;
    • Крепжоржетовая матерія;
    • Склад креп-шифону;
    • Сатин і його склад;

    В білому кольорі: