Креповое переплетення – запорука міцності полотна, і, при цьому, ефектного вигляду пошитих з нього виробів. Що за тканина креп-шифон, як виглядає ця матерія і що з неї можна зшити – дізнаємося сьогодні.
Что за ткань креп-шифон

Опис

Тканина креп-шифон – що це таке? На відміну від шифону, матеріал практично непрозорий (не просвічує), а від крепу він відрізняється своєю витонченістю і легкістю. Опис тканини креп-шифон можна дати таке – непрозоре, легке двостороннє полотно з зернистою структурою, злегка шорсткувата на дотик.

Полотно створюється наступним чином:

  • Нитки основи і качка скручуються в протилежних напрямках (вправо і вліво). Скрутка досить щільна, часом, до 3000 обертів на 1 квадратний метр полотна
  • Після скручування використовується полотняне переплетення
  • Далі матеріал потрапляє під вплив високих температур, що забезпечує особливу, «зернисту» структуру цієї тканини

Як виглядає тканина креп-шифон, можна подивитися на фото:

Что за ткань креп-шифон

Тягнеться чи ні ця матерія? Із-за особливостей крепового переплетення, матеріал зовсім не еластичний. Ціна за метр – від 150 рублів (синтетичне волокно), від 1500 рублів (натуральна сировина).

Что за ткань креп-шифон

Склад

До складу матерії входить шовкове волокно – в різній кількості, що і визначає вартість речі з цієї матерії. Деколи шовкові нитки повністю замінюються на синтетичні, при цьому матеріал значно втрачає в ціні. Для виробництва креп-шифону використовують:

  • Шовк
  • Бавовна
  • Віскозу
  • Поліестер
  • Поліамід

Рекомендуємо ознайомитися:

  • Що таке тканина креп-сатин (статті є фото);
  • Крепжоржетовый матеріал і його властивості;
  • Опис і визначення групи креповых матеріалів;

Види

Різновиди матеріалу:

  • Вибілений
  • З напиленням
  • З додаванням люрексу
  • Бабл

Что за ткань креп-шифон

Плюси і мінуси

Щоб скласти уявлення про матерії, варто загострити увагу на її характеристиках, позитивних і негативних властивостях.

Переваги

  • Матерія, хоч і щільний, непрозорий, але при цьому дивно повітряна
  • Полотно двостороннє – лицьову сторону не відрізнити від виворітного
  • Ефектна зерниста фактура
  • Креп-шифон стійкий до механічних пошкоджень і до розривів
  • За допомогою нього можна створювати красиві драпіровки
  • Речі не линяють при пранні
  • Добре забарвлюється, величезна палітра кольорів та цікаві принти
  • Не викликає роздратування на шкірі

Недоліки

  • Не надто зручний в обробці, можуть виникнути складності при розкрою і шиття
  • Може дати усадку при пранні
  • Якщо в складі шовкові волокна – матеріал вимогливий у догляді

Что за ткань креп-шифон

Застосування

Використовується для створення легких суконь, сарафанів, костюмів, спідниць та інших предметів жіночого гардеробу, а також для декоративного оздоблення речей «на кожен день». Прекрасні відгуки про матеріалі креп-шифон залишають власниці пишних форм – одяг з цієї тканини чудово приховують недоліки фігури і роблять образ легким і повітряним.Что за ткань креп-шифон

Что за ткань креп-шифон

Догляд

Почнемо з того, що при сильних забрудненнях краще всього віддавати такі вироби в чистку. Якщо річ потрібно просто освіжити, виперіть її вручну, з додаванням щадного прального порошку. Виріб можна не віджимати, досить просто струснути.

Що стосується прасування, увімкніть праска на режим «шовк», і прогладьте виріб через суху марлю.

Что за ткань креп-шифон

Відгуки

Відгуки людей, що мали справу з цим матеріалом, допоможуть скласти уявлення про те, що за тканина креп-шифон.

Ганна, 32 роки “У мене є чудова блуза з цієї матерії. Величезний плюс такої одягу в тому, що в ній можна виглядати офіційно на роботі, а ввечері, на будь-якому заході, вона здасться ошатною і урочистою.”

Юлія, 30 років “А у мене з креп-шифону літній сарафан. В ньому почуваю себе такою легкою, адже тканина практично невагома, дарма, що щільна. І колір сарафанчика такий яскравий, а після прання – не линяє.”

Краса! Подивіться відео з сукнями для повних жінок:

Что за ткань креп-шифон