Тканина для покривала: стьобані, меблеві, натуральні, пухнасті матеріали -розглянемо яка краще і більше підходить, рекомендації як вибрати і чим краще накрити меблі.

Важливою складовою будь-якого інтер’єру є текстиль. Декоративні подушки, штори, накидки на ліжка, дивани і крісла носять не тільки практичний характер, але і виконують естетичну функцію, роблячи простір кімнати водночас елегантним, затишним і теплим. Про те, яка тканина для покривала, найчастіше використовується сьогодні, розповімо в нашій статті.Ткань для покрывала

До вимог, які пред’являються до таких виробів відносяться висока щільність, здатність викликати приємні тактильні відчуття і відповідність інтер’єру приміщення. Всім цим вимогам повністю відповідає стьобана тканина для покривала. Такі вироби складаються з декількох шарів. Між полотнами матерії прокладається синтепон або інший матеріал. Таким чином, виріб стає м’яким і щільним, ефектно прикрашає ліжко або диван. Це може бути покривало з натуральних тканин, бавовни, сатину, атласу, жаккарда, гобелену та інших матерій.

Читайте також: Розмір простирадла таблиця

Про те, які матерії більше підходять для ліжка, можна прочитати в окремій статті.Ткань для покрывала

Тканина для покривала: види матеріалу

Для правильного вибору необхідно знати про властивості основних матеріалів, їх переваги та недоліки. Це дозволить правильно вирішити, покривало з якої тканини краще підійде для того чи іншого інтер’єру.

  • Бавовна – натуральне полотно з рослинних волокон бавовнику. При виготовленні матерії використовують різні види переплетень, завдяки чому існує безліч різновидів бавовни. Для покривал зазвичай використовуються щільні матерії бязь, сатин або поплін.
  • Якщо стоїть питання про те, яку вибрати тканину для дитячого покривала, то відповідь буде однозначною. Бавовна в цьому випадку має вагомі переваги:

    • всесезонність;
    • натуральність;
    • екологічність;
    • повітропроникність;
    • гігроскопічність;
    • невибагливість в догляді;
    • гладкість поверхні.

    До недоліків відноситься тільки висока сминаемость матерії і схильність до усадки при пранні.

    Про те, які підходять матеріали для покривала на диван, ми розповімо в спеціальній статті.Ткань для покрывала

    Читайте також: Холкон: що це таке в матраці

     

    2. Жаккард. Покривало або сама меблі з портьєрної тканини жаккард може мати у складі вовняні, шовкові і бавовняні нитки, або ж об’єднані з поліестером. До переваг жаккарда можна віднести:

    • міцність і довговічність;
    • несминаемость;
    • стійкість до розтягування і усадки;
    • практичність, простота в догляді;
    • стійкість до перепадів температур.

    Ткань для покрывала
    Таке вироби з жаккарда буде відмінно поєднуватися зі шторами з цієї матерії.

  • Гобелен. Коли мова заходить про те, яка тканина краще підходить для покривала, першим в голову приходить гобелен. Такі вироби використовували ще в стародавньому світі, але і сьогодні вони користуються не меншим попитом. Їх відрізняє естетичний зовнішній вигляд, міцність, насиченість кольору. До того ж гобелен часто просочують спеціальним складом, який відштовхує пил і бруд.
  • Велюр. Покривала з цупкої тканини велюр виглядають в інтер’єрі просто чудово, завдяки бархатистою поверхні з м’яким ворсом. Це приємна на дотик матерія завдяки високій щільності надійно захищає диван або ліжко від забруднень, вона не деформується, не стирається з часом.
  • Велсофт або мікрофібра – пухнаста тканина для покривала. Це синтетика нового покоління. Вона дарує приємні тактильні відчуття, м’яка, легка, практична гіпоалергенна і відмінно виглядає в інтер’єрі приміщення.
  • Читайте також: Розміри постільної білизни двухспального

    Ці та інші кращі тканини на покривало представлені на фото.Ткань для покрывала

    Тканина для дитячого покривала

    Незважаючи на те, що така накидка на ліжку виконує в дитячій кімнаті швидше декоративну функцію, матеріал, з якого вона виготовлена, як і постільна білизна, повинен володіти певними властивостями:

    • гіпоалергенність;
    • гігроскопічність;
    • екологічність;
    • несминаемость;
    • простота у догляді.

    Ткань для покрывала
    При виборі матеріалу перевага віддається або натуральним бавовняним полотен з високою щільністю (бязь, сатин), або м’якого трикотажу (фліс, велсофт).

    А про те, як вибрати матеріал для постільної білизни можна прочитати в загальному розділі сайту.