Тканина для покривала на ліжко: з якої зшити, яка краще, розповімо все характеристики видів виробів, вибір і рекомендації матерії на покривало в статті.

Спальня є місцем відпочинку і психологічного комфорту, тому важливо, щоб не тільки постільна білизна відповідала підвищеним вимогам, але і тканина для покривала на ліжко.

Можливо, вам буде цікаво прочитати загальну статтю про матеріали для покривала.Ткань для покрывала на кровать

Покривала на ліжко: види матеріалів

Перш ніж відправлятися в магазин, необхідно вибрати з якої тканини зшийте покривало на ліжко. А для цього необхідно ближче познайомитися з їх властивостями.

Бавовна. Саме назва цієї матерії звучить при відповіді на питання, з якої тканини шиють покривало на ліжко найчастіше. Різноманітні види бавовни дозволяють створювати цікаві та унікальні вироби, які володіють такими властивостями як натуральність, екологічність, повітропроникність, гіпоалергенність та інші. Найчастіше для виготовлення пледів для ліжок використовуються щільні види бавовни, такі як бязь, поплін і сатин.

Читайте також: Розмір простирадла таблиця

Бамбук – покривало на ліжко з натуральної тканини володіє унікальними антибактеріальними властивостями. До переваг матерії можна віднести особливо приємну текстуру, яку можна порівняти з кашеміром і шовком; має здатність до терморегуляції, підтримуючи оптимальну температуру і взимку і влітку; висока повітропроникність і гігроскопічність; зберігає зовнішній вигляд навіть після численних прань.Ткань для покрывала на кровать

Шовк – цей матеріал широко цінувалася у всі часи з-за високої трудомісткості його виготовлення. Крім шикарного і дорогого зовнішнього вигляду шовк володіє унікальними цілющими властивостями, оскільки його волокна складаються з білка і амінокислот. Шовкові тканини покращують стан шкіри, нормалізують травлення, оздоровлюють організм. Речовини, що містяться в шовкових нитках, ведуть боротьбу з пиловими кліщами, які особливо небезпечні для алергіків.

Читайте також: Як прати ковдру з овечої вовни

Атлас – стьобані тканини для покривала на ліжко дуже часто виходять шляхом з’єднання двох атласних полотен. Таким чином, оформляється плед з гладкою поверхнею з двох сторін. Воно має естетичний зовнішній вигляд, відрізняється міцністю, зносостійкістю, представлено яскравими кольорами.Ткань для покрывала на кровать

Віскоза – приємна на дотик синтетична матерія широко використовується при виготовленні пледів і накидок для меблів. Вона пропускає повітря, довго зберігає свій колір і коштує відносно недорого.

Акрил – називають штучної шерстю, але на відміну від натурального матеріалу він не дає усадки, не викликає алергії і мають невелику вагу. Однак такі пледи мають властивість накопичувати статичну електрику, як і інша синтетика. Детальніше про матеріал тут.Ткань для покрывала на кровать

Більш детальну інформацію про тканини для покривала на диван можна отримати з окремої статті.

Ще варіанти на відео:

З якої тканини краще пошити покривало на ліжко

Вибрати тканину для пошиття покривала на ліжко краще використовувати допоможуть наступні рекомендації:

  • відповідність загальному стилю інтер’єру;
  • естетичність і практичність. Ще до покупки виробу потрібно розставити пріоритети: що важливіше легкий догляд і часті прання або вишуканий зовнішній вигляд;
  • тканина для дитячого покривала на ліжко повинна відповідати підвищеним вимогам, яким більшою мірою відповідають бамбук і бавовна;
  • відкривати упаковку перед покупкою, щоб з допомогою тактильних відчуттів зрозуміти підходить ковдру чи ні;
  • купувати тільки у перевірених постачальників, що мають відповідні сертифікати якості;
  • віддавати перевагу натуральним матеріалам;
  • враховувати свої фінансові можливості, щоб потім не переплачувати за догляд за пледом.

Читайте також: Постільна білизна бавовна

Корисні поради та рекомендації з приводу того, як вибрати тканина для постільної білизни, можна знайти в загальному розділі сайту.

А ось і ще ідеї для Вас: