Тканина для спідниці: виберемо з якої тканини можна зшити спідницю, скільки потрібно матеріалу для спідниці сонце, стать та інші фасони – вся інформація в статті. На сучасному ринку тканина для спідниці представлена в солідному різноманітності – можна вибрати варіант з кількох десятків запропонованих, враховуючи фасон, стиль, пошиття, призначення нового предмета гардероба.

Якщо немає уявлення про те, з якої тканини можна зшити спідницю перший раз, то перевагу краще віддати шовку, віскозі, джинсової тканини, габардину, трикотажному текстилю. Досвідчені ж господині можуть використовувати шкіру, сатин, шифон, жаккард, оксамит і інші, більш складні у використанні тканинні матеріали. Детальніше про всі матеріали читайте у спеціальному розділі “Тканини для одягу”.Ткань для юбки: из какой ткани можно сшить юбку?

Основні різновиди

Серед найбільш поширених видів текстилю, використовуваного для пошиття, можна виділити:

    • Бавовна. Як правило, застосовується щільний бавовна. Якщо потрібно пишна спідниця з щільної тканини, то краще використовувати саме цей текстиль. Відмінний варіант для літніх моделей. Приємний на дотик, пропускає повітря.
    • Льон. Також підходить для створення літніх або куртки моделей. Матеріал вважається шляхетним, комфортним. Здатний пропускати вологу і повітря.
    • Оксамит. Оксамит для літа практично не використовують. Швидше, це варіант для створення урочистого вбрання. Поверхня оксамиту має густий дрібний ворс, формує красиві візуальні переливи.

Читайте також: Ватин-що це таке

Ткань для юбки: из какой ткани можно сшить юбку?

    • Шовк. Вибираючи, з якої тканини краще шити спідницю-сонце, в останні роки все частіше перевага віддається саме шовку. Це натуральне легке полотно, за допомогою якого можна зробити красиве і легку виріб.
    • Шерсть. Стильний, популярний і, головне, теплий матеріал. Вовняна матерія при пошитті використовується для створення зимових моделей.
    • Стрейч. Тканина для спідниці стрейч використовується досить часто. Текстиль представлений у вигляді синтетичних еластичних матеріалів (лайкра, спандекс, еластан).

Ткань для юбки: из какой ткани можно сшить юбку?

  • Атлас. Гладкий блискучий матеріал, що використовується при пошитті святкових та повсякденних моделей. Має благородний, естетичний зовнішній вигляд, блискучу поверхню.
  • Жаккард. Матеріал, який входить в категорію «еліт». Саме тому дуже важливо розрахувати при пошитті, скільки потрібно тканини на спідницю з жаккарда. У більшості випадків, використовується при створенні моделей на вихід. Відмінно виглядає спідниця в підлогу з цупкої тканини жаккард.
  • Вельвет. Якісний і красивий. Моделі з нього виходять вишуканими, але лаконічними на зовнішній вигляд. Вельвет непогано облягає фігуру, надає виробу скромний відтінок шику.

Читайте також: Для нижньої білизни

Ткань для юбки: из какой ткани можно сшить юбку?
Спідниця з портьєрної тканини, яка буде поєднувати в собі всі переваги обраного матеріалу (оксамит, льон, сатин, жаккард, тафта, атлас тощо), стане відмінним варіантом для вирішення самих різних завдань.

На нашому сайті ви можете переглянути фото спідниці з тонких і щільних тканин, що дозволить зробити правильний вибір на користь того або іншого виду текстилю.Ткань для юбки: из какой ткани можно сшить юбку?

Характеристики та переваги тканинних матеріалів для спідниць

Спідничні текстиль, незалежно від його виду, повинен бути стійкий до стирання і вигорання. Крім того, матеріал повинен володіти такими характеристиками, як повітропроникність, зносостійкість, стійкість до багаторазового розтягування.

При цьому далеко не всі види тканинного текстилю, які використовуються для створення юбочных моделей, повною мірою відповідають цим характеристикам.

Властивості і робочі показники в повній мірі будуть залежати виключно від обраного типу матеріалу, т. к. форма і виконання моделі – це другорядне.

Практично всі види текстилю, використовувані для створення предметів жіночого гардеробу, можуть бути пофарбовані в різні кольори. На нашому сайті можна знайти фото спідниці з тканини в смужку, з різнокольорового текстилю і т. п.Ткань для юбки: из какой ткани можно сшить юбку?

Читайте також: Синтепух відгуки та фото

Як правильно вибрати?

Вибір того чи іншого виду текстилю для пошиття багато в чому буде залежати від того, який саме фасон передбачається використовувати.

    • Наприклад, для моделей сонце або полусолнце підходять шифон, батист, тонкий трикотаж і навіть шерсть.
    • Для «олівців» непоганим варіантом стануть будь-які матеріали, які будуть щільні і не втрачають форму (щільний шовк, трикотаж, твід, вельвет, бавовна, льон). В рамках цього фасону також може бути виконана спідниця комбінована зі шкіри і тканини, але створюють такі моделі зазвичай тільки професіонали.
    • Тюльпан. Для «тюльпана» потрібні матеріали, які будуть створювати м’які складки або будуть добре драпіруватися. Це шовк, бавовна з додаванням штучних ниток, віскоза, сатин.

Ткань для юбки: из какой ткани можно сшить юбку?

  • Спідниця зі складками. При пошитті таких моделей перевага віддається синтетиці і змішаних варіантів.
  • Вузька. Текстиль для таких моделей повинен бути м’яким і еластичним, тому обирають тут зазвичай трикотаж середньої щільності, м’яке мереживо.
  • Пачка. Пошиття здійснюється традиційно з напівпрозорого повітряного текстилю (шифон, сітка, фатин).

Ткань для юбки: из какой ткани можно сшить юбку?

Підберіть собі спідницю по типу фігури і тоді можете визначитися з тканиною: