Може чи матеріал бути теплим, щільним, але при цьому ніжним і екологічним? Тканина футер 3х нитка з начосом повністю відповідає всім вищезгаданим характеристиками, і в доповнення до них володіє цілим переліком чудових властивостей.
Ткань футер 3х нитка с начесом

Опис

Що за тканина футер трехнитка? Це щільна тканина з гладкою лицьовою стороною, що зовні нагадує кулірну гладь, і густим начосом з вивороту. Але, не дивлячись на щільність матерії, тіло в ній дихає, так як вона виготовляється, в основному, з бавовни.
Пухнаста виворіт виходить завдяки особливому методу переплетення – до ниток основи петельними протяжками кріпляться додаткові, футерные нитки. Така характерна петля, після додаткової обробки, і утворює начіс.
Щоб зрозуміти, що за тканина футер 3 нитка з начосом, досить розглянути фото вироби з цього матеріалу. Подивіться уважно на ворс – з таким утеплювачем ви не замерзнете навіть в найлютіший мороз.
Ткань футер 3х нитка с начесом Ткань футер 3х нитка с начесом
Вартість цього трикотажу – від 450 рублів за метр.
Ткань футер 3х нитка с начесом

Склад

Футер 3х нитка в складі може мати як натуральні, так і додаткові, синтетичні волокна. Основа – завжди 100% бавовна. Так як цей матеріал, за великим рахунком, використовують для пошиття утепленою, а іноді і верхнього одягу, для додання матеріалу більшої міцності, зносостійкості та інших необхідних якостей, до складу додають такі волокна:

  • Шерсть. Наявність вовни у складі робить матеріал ще більш теплим. Тканина залишається на 100% натуральної, але, так як шерсть може викликати неприємні відчуття при носінні, з такого матеріалу шиють, як правило, тільки верхній одяг
  • Поліестер або лайкра. Подібні добавки, в різному процентному співвідношенні, надають матерії більшу міцність і стійкість до зношування. До того ж, речі з синтетичним волокном еластичні і мають ошатний зовнішній вигляд. Про те, що за тканина футер з лайкрою, читайте в іншій статті.

Властивості

Щоб зрозуміти, що це за матерія, потрібно мати уявлення про її властивості.
Плюси

  • Матеріал дуже теплий, до речі з нього вам не страшні навіть сильні холоди
  • Він приємний на дотик і до тіла, затишний, не викликає роздратування і алергії
  • Міцний, зносостійкий, добре тримає форму
  • Повітропроникний і гігроскопічний

Мінуси

  • Такі речі погано переносять вплив ультрафіолету
  • Якщо виперіть річ з трехниточного футера в занадто гарячій воді – виріб може дати сильну усадку

Ткань футер 3х нитка с начесом

Застосування

Що ж шиють з матеріалу футер трехнитка?

  • Теплі толстовки, светри, жакети
  • Зручні повсякденні брюки, спідниці та сукні
  • Спортивні костюми
  • Теплий одяг для малюків
  • Домашні речі – халати, піжами
  • Верхній одяг – куртки, вітровки
  • Рекомендуємо дізнатися, що це за матеріал футер спів, в іншій статті.

    Ткань футер 3х нитка с начесом Ткань футер 3х нитка с начесом

    Догляд

    Доглядати досить просто. Ми наведемо тут загальні правила, але радимо перед пранням вивчити ярличок вироби.

  • Машинне та ручне прання в теплій воді 30-40 градусів
  • Перед пранням виріб потрібно виверніть на лицьову сторону і застебнути всі блискавки і сховати фурнітуру. Все це для того, щоб не пошкодити ніжний бавовняний ворс
  • Допускається віджим в пральній машині
  • А ось сушка – лише в природних умовах. Прямих сонячних променів, як і опалювальних приладів, потрібно уникати
  • Прасування з лицьового боку, в режимі «Бавовна»
  • Відгуки

    Юлія, 29 років: Подарувала чоловікові спортивний костюм з футера. Тепер для нього ця річ – номер один. У цьому костюмі він і на пробіжку, і на дачу, і на всі вилазки на природу. А верх від спортивного костюма використовують замість куртки-ветровки. Потрібно купити другий такий же костюмчик, тепер вже для себе

    Євгенія, 34 роки: Купила синові толстовку з цієї матерії, а собі теплий халат. Так здорово, коли домашні речі настільки теплі і затишні, це такий великий плюс до комфорту, який так необхідний, коли повертаєшся дощовим ввечері з роботи! Син теж дуже задоволений, крім того, футер щільний, його складно порвати.