Вже кілька тисячоліть шовкові тканини користуються незмінною популярністю, вбрання з них шили, шиють і будуть шити. Тканина мокрий шовк – одна з різновидів цього матеріалу, для неї характерна бархатиста поверхня, власне, в цьому і полягає її відмінність від глянцю класичного шовку.
Ткань мокрый шелк

Опис

Як ви вже зрозуміли, опис тканини мокрий шовк буде відрізнятися від класичного шовкового матеріалу. М’яка замшева поверхню і струмуюча текстура – ось як виглядає ця матерія. Який склад тканини шовк – прочитайте за посиланням.
Тканина мокрий шовк – що це таке по суті, як виробляється матеріал? Неповторний ефект, відбите в назві, досягається завдяки особливій обробці – тчуть полотно методом атласного переплетення, після чого поміщають в хімічний розчин і додатково піддають механічній обробці.
У результаті виходить матеріал бархатистий і дуже ніжний при торканні, він дуже красиво струмує і утворює ефектні складки і драпірування.
Мокрий шовк – що це за тканина складно зрозуміти без наочного прикладу. Давайте подивимося фото з цим матеріалом.
Ткань мокрый шелк
Ціна на тканину мокрий шовк залежить від складу і починається від 170 рублів.
Ткань мокрый шелк

Склад

У складі полотна можуть бути як натуральні, так і синтетичні волокна. Натуральне волокно добувається, як ви розумієте, з залоз шовковичного шовкопряда, а як альтернатива йому, виступає плиэфирное волокно.

Види і застосування

У матеріалу кілька різновидів, це і визначає застосування тканини.

  • Дюпон. Відмітна особливість – приглушений матовий блиск. З цієї матерії шиють весільні і вечірні наряди, а також елітне постільна білизна

Ткань мокрый шелк

  • Шармез. Ця матерія навпаки, відрізняється особливо ефектним сяйвом. З неї шиють самі розкішні вбрання, одяг священнослужителів

Ткань мокрый шелк

  • Шовковий фай – більш повсякденне матерія, підійде для пошиття суконь, костюмів, таких аксесуарів, як краватки і шарфи. Крім того, вона хороша для виробництва військових прапорів, а також інтер’єрного декору

Ткань мокрый шелк

  • Синтетичний матеріал. Мокрий шовк з поліестеру ідеальний для пошиття штор, різноманітних завіс та меблевої оббивки

Ткань мокрый шелк

Властивості

Характеристики тканини такі:

  • Екологічність і натуральність
  • Прекрасна терморегуляція – такий одяг буде зігрівати в холодну погоду і охолоджувати в спеку
  • При правильному догляді (про нього нижче) речі з цієї матерії прослужать вам дуже довго
  • Матерія прекрасно вбирає вологу
  • Володіє хорошою повітропроникністю
  • Має неповторний зовнішній вигляд, одяг з мокрого шовку виглядає дійсно розкішно

Зазначені характеристики подані для класичної матерії, з натуральних волокон. Зрозуміло, полиэфрный матеріал не буде відповідати їм на 100%. Про те, що за матеріал чесуча, читайте в іншій статті.

Догляд

Догляд за натуральним матеріалом досить примхливий.

  • Ткань мокрый шелк«Справжній» матеріал можна прати навіть руками в теплій воді – ви зіпсуєте річ. Довірте догляд професіоналів – здайте наряд в хімчистку
  • Якщо річ пом’ялася – її можна акуратно пропрасуйте – з вивороту, через суху марлю, виставивши на прасці режим «шовк»
  • Ні в якому разі не відпарювати – виріб може дати сильну усадку
  • Не зволожуйте полотно за допомогою пульверизатора – це призводить до появи плям на лицьовій стороні
  • Як відпарити виріб, якщо це дійсно необхідно? Є одна хитрість – віднесіть річ ненадовго в ванну кімнату з включеним гарячим душем. Для ніжного полотна буде досить пари хвилин – все заломи та пом’ятості зникнуть.
  • Поліефірну матерію можна прати, але робити це все одно потрібно акуратно – ніякої машинного прання. Періть руками, в тазику з мильним розчином. Вода – не більше 30 градусів.

 

Відгуки

Які відгуки залишають люди про тканини мокрий шовк?

Ірина, 27 років: Я дуже причеплива до дрібниць, і тому, коли потрібно було вибирати тканину для власного весільного плаття, перебрала гору зразків матеріалів, поки не зупинилася на цьому. На мій погляд – це просто втілення розкоші, але не будемо забувати і про комфорт – матерія натуральна, мені було не жарко, не холодно – ідеально. Ціна, звичайно – ого! Але, повірте, результат того вартий.

Інга, 36 років: Подарувала чоловікові краватку з цієї матерії. Знаєте, захопленню не було меж. Я вважаю, у кожного чоловіка має бути шовкова краватка, а у жінки – хустку, а ця матерія, мабуть, самий ошатний варіант. Але хочу відразу попередити тих, хто не мав з нею справи – ні в якому разі не стирайте, не мочіть, бережіть від дощу, інакше безповоротно зіпсуєте.

Додатково прочитати:

  • Тканина софт – що це таке? Опис та фото у статті;