Меню

В’язання в техніці Entrelac

Нещодавно почала в’язати в техніці энтрелак, виявилося, дуже цікаве полотно виходить. Захотілося дізнатися побільше і поділитися з колегами з Ярмарку Майстрів інформацією, здобутою на просторах інтернету.

Вязание в технике Entrelac

Энтерлак (точніше: энтрелак) — дуже цікава техніка в’язання, міцно увійшла в моду в останні роки. Корінням ця техніка відходить у минуле і вперше була використана при виготовленні панчоху.

Вязание в технике Entrelac

Вязание в технике Entrelac

Саме слово «Entrelacs» французьке, перекладається як: плетений візерунок, завитки, ліпні прикраси. Перше значення слова розкриває особливості в’язання в цій техніці.

Вязание в технике Entrelac

Візерунок складається з досить чітких геометричних фігур, зовні дуже схожий на візерунок, пов’язаний в техніці печворк, але, на відміну від печворку, виконується частковим в’язанням.

Вязание в технике Entrelac

Ще одна особливість — річ в’яжеться вся цілком, без відриву нитки (хоча виглядає, як клаптева), отже, у разі помилки, зміненого настрою чи іншій потребі її можна розпустити і перев’язати, та нитки при цьому не постраждають.

Вязание в технике Entrelac

Можна сказати, що энтрелак — це в’язання квадратиками, які не треба зшивати.

Вязание в технике Entrelac

Чомусь вважається, що процес в’язання в цій техніці більш трудомісткий і довгий, але результат вартий того: в’язання в цій техніці дає дуже цікаву структуру поверхні, якщо в’язати невеликими квадратиками, вона чимось нагадує плитку шоколаду.

Вязание в технике Entrelac

Энтрелак — це кольорове в’язання без протяжек з виворітного боку полотна, не обмежене раппортом. Техніка энтрелак підходить і для одноколірного, і для виконання багатоколірного. Саме можливість чергування кольору ниток дала нове життя цієї, загалом-то, старій техніці.

Вязание в технике Entrelac

Вязание в технике Entrelac

Вязание в технике Entrelac

Вязание в технике Entrelac

Вязание в технике Entrelac

Вязание в технике Entrelac

Вязание в технике Entrelac

Вязание в технике Entrelac

Вязание в технике Entrelac

Вязание в технике Entrelac

Вязание в технике Entrelac

Вязание в технике Entrelac

Вязание в технике Entrelac

Вязание в технике Entrelac

Вязание в технике Entrelac

Вязание в технике Entrelac

Вязание в технике Entrelac

Вязание в технике Entrelac

Вязание в технике Entrelac