Выбор нити для швейной машиныПеред тим, як приступити безпосередньо до шиття, будь-який сучасний фахівець у даній сфері діяльності ретельно замислюється про те, як правильно підібрати нитки для швейної машинки, щоб вони найкращим чином підійшли для конкретного виробництва. Насправді нитки являють собою найважливіший компонент, що надає безпосереднє вплив на роботу швейних пристроїв.

Основні різновиди швейних ниток:

  • армовані;
  • бавовняні.

Перед тим, як визначитися з видом нитки, в обов’язковому порядку необхідно відштовхуватися від використовуваних голок і тканини. В основному нитки відрізняються між собою по товщині. Це умова необхідно враховувати для того, щоб в кінцевому підсумку були отримані найбільш рівні та привабливі рядки. Якщо вибір ниток для швейної машини був зупинений на еластичному тонкому варіанті, то вона буде досить просто проходити через вушко обраної голки.

Маркування армованих ниток

Тільки фахівці у всіх без винятку випадках можна розпізнати маркування нитки. Відповідна інформація традиційно наноситься безпосередньо на котушку. Найбільш поширеними маркуваннями є ЛХ, ЛЛ, а також ЛШ. Перший варіант означає, що представлена нитка була зіткана з бавовни і лавсану. ЛЛ виготовляється з лавсану і льону. Що стосується ЛШ, лавсан у даному випадку доповнюється натуральним шовком. Робити ставку на той чи інший варіант необхідно відштовхуватися від тих предметів, які будуть виготовлятися на швейній машинці.

Особливості синтетичних ниток

Поняття того, які нитки походять для швейної машинки, є досить багатогранним. Кожен тип тканини володіє своїми технологічними особливостями, які можна досить довго описувати. Детальніше слід цікавитися синтетичними варіантами. На їх котушках зазначено, що вони на сто відсотків складаються з поліестеру. Цей варіант характеризується найкращою кручені. В результаті В порівнянні з натуральними нитками вони набагато менше «мохнатятся».