Не знаю, як ви, а ми вже відкрили сезон теплих і затишних свитетов!

Тому пропоную подивитися варіанти різної фантазійної пряжі.

Насправді, її величезна кількість, і завдяки тій чи іншій фактурі або окрасу, виріб приймає абсолютно індивідуальний і неповторний вигляд.

Давайте подивимося основні підвиди фантазійної пряжі:

1. Стрічкова пряжа.

Як правило, з бавовни, акрилу або віскози. Вовняну не зустрічала.

Полотно виходить цікаве за рахунок плоскої нитки.

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

2. Пряжа трикотажна.

Дуже відома останнім часом за рахунок простоти створення з нього різних речей для дому.

Впорається навіть починаюча в’язальниця. Напевно, ви бачили кошички, килимки і сумочки з цієї самої пряжі 🙂

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

3. Синель.

Дуже люблять виробники даної пряжі трактувати її як «дитяча». Вона дійсно підходить для дітей за рахунок своєї м’якості. Як правило волокна складаються з бавовни та акрилу або тільки з акрилу. Пряжа з якісної синіли відмінно поводиться після прання, не заказытвается і носиться довго. Синель більш низької якості часто лізе і з’являються залисини, як ніби виріб пожував моль. Ще таку пряжу іноді називають «плюшевою» і плетуть з неї іграшки.

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

4. Помпонная пряжа.

Дуже часто використовують в основному для дитячих речей: пледи, комбезы, шапочки, кофтинки та ін. Пряжа легко в’яжеться гачком, виходить полотно з окремих помпончиков, але так само цікаве полотно виходить, якщо в’язати товстими спицями.

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Один російський дизайнер знайшов їй застосування і тепер в’яже красиві сукні з цієї самої пряжі. Я теж в’язала. Дуже швидко і цікаво виходить.

5. Ворсова пряжа.

Як правило, являє собою імітацію під хутро. З неї часто в’яжуть шубки, пончо, використовую для оздоблення країв виробів або просто в’яжуть іграшки і текстиль для дому.

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Всім відома «травичка» так само відноситься до ворсової фантазійної пряжі.

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

6. Об’ємна (товста) фантазійна пряжа.

Дуже популярна останнім часом. Прийшла до нас з Америки. В минулому році дуже модними були пальто з товстої пряжі.

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Зараз якось все стихло, але ось текстиль для дому і досі актуальний.

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

7. Букльована пряжа.

Дуже цікава пряжа, фактурна і приємна на дотик. Як і ворсова пряжа імітує хутро, ближче до каракулю, але є окремо виділеної, оскільки переплутати її не можна ні з однією іншою. Особливість цієї пряжі, як і будь-який інший фактурної полягає в тому, що виглядає вона краще всього в моделях простих, нехитрих. Візерунок толком видно не буде, тому букле відмінно підходить для початківців в’язальниць.

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Дуже часто буклированную пряжу використовують для створення верхнього одягу. Дуже ефектно виглядає.

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

8. Твідовий.

Англійська класика — пряжа з твіду. Пряжа являє собою однотонне волокно з різнобарвними вкрапленнями. Справжній твід коштує чимало, як і будь-яка інша якісна пряжа, але можна з упевненістю сказати, що ця пряжа з історією.

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

9. Люрекс.

Дуже ошатна пряжа. В основному використовують для створення святкових нарядів або як доповнення до основної пряжі. Допоможе прикрасити будь-яке вбрання! Синтетична Пряжа, тому нерідко буває колючим, але кольори у неї, як правило, всі яскраві, блискучі і доглянуті!

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

10. Найближчий побратим пряжі з люрексом — пряжа з паєтками та бісером. Пару років тому була дуууже модною. Знову ж потім трошки все стихло, але речі з такої пряжі можна робити дуже гарні і охайні. В основному бісер в пряжу в’язальниці додають самостійно.

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

11. Пряжа-стрічка, рюшів.

В основному використовують для обробки і створення дитячих речей, в основному, спідничок для дівчаток. Пряжа дуже легко в’яжеться і лягає як рюшка.

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

12. Пряжа-шнурок.

Сама назва пряжі говорить за себе. Пряжа як правило являє собою порожнистий шнурок. Він може бути як з синтетичних волокон, так і з натуральних.

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

З синтетики в основному в’яжу килимки.

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

А пряжу-шнурок з натуральних волокон використовують для одягу і аксесуарів.

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

13. Фантазійна пряжа з включеннями з вовни.

Дуже цікава пряжа. Як правило, однотонна, але і меланжева буває. Ефект створюється за рахунок вкраплень з пряжі іншого кольору або відтінку.

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

14. Пряжа з різною товщиною нитки.

Шикарна пряжа, в основному ручного прядіння. Головне, щоб модель з цієї пряжі була простого крою, інакше буде масло масляне. Не втомлююся милуватися такою пряжею, оскільки рідко вона буває однакова.

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виды фантазийной пряжи: выбираем подходящий материал для вязания

Виробництво не стоїть на місці і стільки всього цікавого і нового провадиться, що могла якийсь підвид не врахувати. Заздалегідь прошу вибачення і буду рада, якщо ви доповніть.

Сподіваюся, моя публікація вас надихне і принесе масу нових ідей.

Всім натхнення та теплого осіннього настрою! 🙂

Ваш Sviteroff

Всі фото з Інтернету