Стрічкова, або трикотажна пряжа — це трикотаж, порізаний на смужки, і скручений до центру. З цієї пряжі в’яжуть красиві сумки, рюкзаки, тапочки, пуфики, кошики, килимки, і багато іншого. Пропонуємо вам зв’язати рюкзак гачком з трикотажної пряжі типу Spagetti, майстер-клас додається.

Связать рюкзак крючком из ленточной пряжи — пошагово с фото

Для роботи знадобиться:

  • Пряжа типу “Стрічка” — 2 бобіни за 100 метрів коричневого кольору, 1 бобіна 50 м. малинового кольору, 30 м. кольору беж.
  • Гачок товщиною 8 мм
  • Півкільця — 3 штуки.
  • Шпилька для позначення початку ряду.
  • Основний візерунок для рюкзака з трикотажної пряжі — стовпчики без накиду.

    Связать рюкзак крючком из ленточной пряжи — пошагово с фото

    Позначення:

    СБН — стовпчик без накиду, СП — з’єднувальна петля, ПП — петля підйому, ВП — повітр. петля.

    Робимо петлю амігурумі, кільце провязать 4 СБН, і стягнути.

    Связать рюкзак крючком из ленточной пряжи — пошагово с фото

    1-й ряд: В 1-ю петлю, провязанную з кільця, вставити гачок і пров’язати СП. Потім робимо ПП, і в кожен стовпчик попереднього ряду в’яжемо по 2 СБН разом. Разом — у нас вийшло 8 СБН.

    Связать рюкзак крючком из ленточной пряжи — пошагово с фото

    2-ий ряд: міняємо нитка на малинову. Беремо нитку, вставляємо гачок в ПП, яка була на початку ряду, захоплюємо нитку і пров’язуємо СП. Малиновою ниткою робимо ПП, в кожен стовпчик попереднього ряду пров’язуємо по 2 СБН разом. Повинно вийти 16 СБН.

    Связать рюкзак крючком из ленточной пряжи — пошагово с фото

    3-й р.: пров’язуємо СП з СБН початку ряду. В’яжемо ще 1 ряд малиновим кольором: робимо ПП, і в 1-й стовпчик пров’язуємо 2 СБН разом, 1 СБН, 2 СБН разом, 1 СБН, і так до кінця ряду. Повинно вийти 24 СБН.

    4-й р: міняємо нитку на коричневу. Робимо ПП, і в 1-й стовпчик в’яжемо 2 СБН разом, 1 СБН, 1 СБН, 2 СБН разом, 1 СБН, 1 СБН, і так до кінця р. Вийшло 32 СБН.

    5-й р.: в’яжемо 1 ще ряд коричневим кольором. 2 СБН разом, 1 СБН, 1 СБН, 1 СБН, 2 СБН разом,1 СБН, 1 СБН, 1 СБН, і так до кінця. Виходить 40 СБН.

    6-й р.: малиновим кольором робимо ПП, в кожен стовпчик пров’язати 2 СБН разом, 1 СБН, 1 СБН, 1 СБН, 1 СБН, 2 СБН разом, 4 рази з 1 СБН, так повторювати до кінця ряду. Виходить у підсумку 48 СБН.

    7-й р.: 2 СБН і 5 разів по 1 СБН — повторювати до кінця ряду. Вийшло 56 СБН.

    Связать рюкзак крючком из ленточной пряжи — пошагово с фото

    8-й р: продовжуємо коричневою ниткою. ПП на 1-й стовпчик попереднього р. в’яжемо 2 СБН разом і 6 разів по 1 СБН — повтор до кінця. Вийшло 64 СБН. Дно готове. Далі будемо робити стінки рюкзака без надбавок.

    Связать рюкзак крючком из ленточной пряжи — пошагово с фото

    1-й ряд висоти виробу: робимо ПП і в кожен стовпчик попереднього ряду провяжем 1 СБН.

    2-й р.: ПП і 4 СБН в стовпчики попереднього р., 4-й не довязываем — міняємо нитку на малинову, захоплюємо малинову нитку, і пров’язуємо стовпчик до кінця. Далі в’яжемо 1 СБН малиновим, 7 СБН коричневим, ввязываем півкільце, щоб потім прикріпити до нього лямки. Потім від цього стовпчика гачок через півкільце, 1 СБН, 2 СБН через півкільце, 3 СБН коричневим, потім міняємо нитка на малинову, 1 СБН малиновою, 7 СБН коричневої — повторювати до кінця ряду. Не забудьте залучити півкільце.

    Связать рюкзак крючком из ленточной пряжи — пошагово с фото

    3-й р.: ПП і 3 СБН коричневою, 3 СБН малиновою, 5 СБН коричневою, 3 СБН малиновою, і так до кінця р., врешті — 2 СБН коричневою.

    4-й р.: ПП, 2 СБН коричневі, 2 СБН малинова, 1 СБН корич., 2 СБН малин., 3 СБН корич., 2 СБН малин., 1 СБН корич., 2 СБН малин. — повторювати до кінця ряду.

    5-й р.: ПП, 1 СБН корич., 2 СБН малин., 3 СБН корич., 2 СБН малин., 1 СБН корич., і повтор.

    6-й р.: ПП, 2 СБН малин., 2 СБН корич., 1 СБН малин., 2 СБН корич., 3 СБН малин., 2 СБН корич., 1 СБН малин., 2 СБН корич., і так до кінця р.

    7-й р.: ПП, 1 СБН малин., 2 СБН коричн. 3 СБН бежевою, 2 СБН корич., 1 СБН малин., і повтор до кінця.

    8-й р.: ПП, 2 СБН корич., 5 СБН бежевою, 3 СБН корич., 5 СБН беж., 3 СБН коричн., повтор.

    9-й р.: ПП, 3 СБН корич., 3 СБН беж., 5 СБН корич., 3 СБН беж., 5 СБН корич., повтор.

    10-й р.: ПП, 4 СБН корич., 1 СБН беж. 7 СБН корич., 1 СБН беж., повтор.

    Далі в’яжемо коричн. кольором до потрібної висоти (10-12 рядів).

    Связать рюкзак крючком из ленточной пряжи — пошагово с фото

    Нагорі в одному з рядів робимо дірку для шнурка: провязать 12 отворів (ВП), а в слід. ряду над ВП в’яжемо СБН. Оптимально добре підходить 12-14 отворів. Не забудьте залучити півкільце 3 СБН.

    Протягуємо через півкільце бежеву нитка, робимо шнур з повітряних петель — 50-60 ВП. Далі робимо 2 зав’язки з китицями — нарізаємо бежевою нитки 10-15 штук по 25 див., і 1 смужку 40 см. для зав’язки пензлика.

    Связать рюкзак крючком из ленточной пряжи — пошагово с фото

    Ще 2 мотузки потрібно скрутити з коричневої пряжі, протягнути їх в півкільця, і зав’яжіть на вузол. Рюкзак готовий. Можна вшити всередину підкладку.

    На відео: рюкзак гачком з пряжі спагетті своїми руками.

    Рюкзак з трикотажної пряжі з жакардовим візерунком. В’язання гачком. Backpack knitted of yarn

    Связать рюкзак крючком из ленточной пряжи — пошагово с фото
    Watch this video on YouTube

    Рожевий рюкзак гачком з стрічкової пряжі

    Ще один симпатичний рюкзак гачком своїми руками. Гачок товщиною 9 мм Прикрашений квіткою з стрічкової пряжі. Рожевий рюкзак гачком — схема в’язання прикладена.

    Связать рюкзак крючком из ленточной пряжи — пошагово с фото

    Схема, за якою в’яжеться такий оригінальний рюкзак.

    Связать рюкзак крючком из ленточной пряжи — пошагово с фото

    Спочатку в’яжеться ось така фігура гачком, а потім її краї надвязываются праворуч і ліворуч, як показано помаранчевим кольором на схемі нижче:

    Связать рюкзак крючком из ленточной пряжи — пошагово с фото

    Далі обв’язується по всьому периметру фігури кольоровий пряжею. Напрямок в’язання вказано стрілкою.

    Связать рюкзак крючком из ленточной пряжи — пошагово с фото

    Ще одна невелика обв’язка:

    Связать рюкзак крючком из ленточной пряжи — пошагово с фото

    На фото показано, як потрібно зшивати.

    Связать рюкзак крючком из ленточной пряжи — пошагово с фото

    Зшиваються боку, і виходить рюкзак з пряжі спагетті з денцем, і кришкою.

    Связать рюкзак крючком из ленточной пряжи — пошагово с фото