Щоб наші дітки: дівчатка і хлопчики, не застуджувалися і не хворіли — пора нам брати в руки спиці і нав’язати їм гарних і теплих теплушек. Будемо в’язати на спицях стильний дитячий шарф спицями. Як зв’язати дитячий шарф? Почнемо з найпростішої моделі для початківців.з

Связать шарф спицами для детей

Зміст:

  • 1 Шарф капюшон для дівчинки спицями
  • 2 Косинка для дівчинки схема
    • 2.1 В’яжемо косинку
  • 3 Снуд спицями для дівчинки (мк)
    • 3.1 Зовнішня частина
    • 3.2 Внутрішня частина
    • 3.3 Вушка
    • 3.4 Складання
  • 4 Шарф дитячий для хлопчиків і дівчаток
  • 5 Шапка і шарф для хлопчика
  • 6 Шапка і шарф для дівчинки
  • 7 Комплект для дівчинки: шапка, шарф, спідниця
  • 8 Шапки і шарфи для дітей

Шарф капюшон для дівчинки спицями

Такий шарф капюшон спицями добре носити на тонку шапочку. Перед тим, як почати в’язати такий шарф капюшон для дівчаток, бажано виміряти ріст дитини. Довжина шарфа капюшона — вище коліна. Прикиньте, яку довжину взяти, щоб шарф вийшов трохи вище коліна і додайте ще 27-28 див. на 2 кишені (по 14 см. з кожної сторони). Ще потрібно виміряти відстань від потилиці до початку плеча дівчинки — це капюшон.

На малюнку до майстер-класу кишені входять в довжину шарфа. Виріб зшивається по лінії АВ. Кишені пришиваються з двох боків. Тепер про пряжі. Від товщини пряжі залежить, скільки мотків пряжі піде на шарф. Якщо пряжа такої товщини, як на фото, то це дуже об’ємна нитка, американська пряжа Lion Brand, 100% акрил, 70 м./140 гр., 5-5-6 мотків. Спиці 9 мм. Нижче майстер-клас з іншого пряжею.

Связать шарф спицами для детей

Для роботи знадобиться:

  • Пряжа (90 % вовна, 10 % акрилу, 90 м/105 гр.), 400-400-500 гр.
  • Спиці товщиною 9 мм
  • Голка товста.
  • Связать шарф спицами для детей

    Розміри: 110/116 (5років), 122/128 (6-7 років), 134/140 (9-10років).

    Візерунок: платочная в’язка (лицьовими) і гумка 2 л./2 ізн. на капюшоні.

    Щільність в’язання: 10/10 див. — 12 петель/17 рядів.

    Набрати на спиці 9 мм. 30-32-34 п. (24-26-28 див.)

    В’язати 4 ряди гумкою 2 осіб/2 ізн., з 5 -го ряду — лицьові ряди. Так в’яжемо лицьовими (платочної в’язкої), поки не зв’яжемо 69-72-75 див.

    Потім, продовжуючи наше в’язання, в’яжемо капюшон — справа у нас гумка 2/2:

    1 — й ряд капюшона: 4 ізн. петлі, 26-28-30 лицьові.
    2 — й ряд: лицьові.
    3 — й р.: лицьові.
    4 — й р.: 26-28-30 осіб., 4 ізн.
    5 — й р.: повторювати, як 1 — й.

    Таким чином в’яжемо 48-52-56 див., і далі — знову платочная в’язка 69-72-75 див. Закриваємо всі петлі, складаємо дитячий шарфик навпіл (заштриховане на малюнку), зшиваємо від точки А до Б ниткою під колір виробу. Зшити боковушки шарфа (кишені), зробити помпон і пришити.

    Связать шарф спицами для детей

    Косинка для дівчинки схема

    Зручна та красива косинка на дівчинку і схеми з описом моделі. Косинка в’яжеться в двох варіантах: на 4-6 років і на 8-16 років. На 4-6 років косинка має розмір a) — 80 см. в ширину і 77 у висоту. На вік 8-16 років підійде розмір b) 87,5 см в ширину і 84 у висоту. Косинка прикрашена 16 пензликами з 20 ниток. Пряжу нарізати по 22 см. Довжина пензлика вийде 11 див. Розташувати на всіх 4-х кутах і по 3 штуки на кожній з 4-х сторін.

    Связать шарф спицами для детейСвязать шарф спицами для детей

    У цій роботі використана пряжа Lambswool (50% шерсть, 50% акрил), колір крокус. На розмір a) знадобиться 5 мотків, на розмір b) — 6 моточків.

    Спиці завтовшки 3,5 мм. Щільність в’язання: 10/10 див. одно 21 п./31 ряд.

    В’яжемо косинку

    Спицями 3,5 мм набираємо на розмір a) — 162 п. і на розмір b) — 174 п. В’яжемо візерунок (дивимося діаграму фантазійного візерунка). Починати в’язати з 1 — ї петлі діаграми. Довязываем до висоти а) 77 див. (240 рядів), і b) 84,5 див. (260 рядів), закриваємо всі п. Щоб надати виробу остаточний вигляд, потрібно приколоти його шпильками до паперу або щільної тканини і відпарити через тонку серветку.

    Снуд спицями для дівчинки (мк)

    Дитячий шарф снуд спицями з вушками давно користується заслуженою популярністю. Дитяча мода не відстає від дорослого, який дівчинці не хочеться мати в гардеробі модний снуд у вигляді капора.

    Связать шарф спицами для детей

    Розміри снуда: a) 2 рочки, b) 4 рочки, c) 6 років, d) 8 років.

    Связать шарф спицами для детей

    Для роботи знадобиться:

  • Пряжа Phil Douce (100% акрил, 50 гр./87 м), колір сірий — 3-3-4-4 моточка, рожевий колір — 1 моток.
  • Пряжа Rapido (25 % вовна, 75 % поліамід, 50 гр./40 м.) колір світло-сірий 3-4-4-5 моточків.
  • Спиці товщиною 5 мм і 8 мм
  • 3 гудзики (діам. 22 мм).
  • 4 кнопки (діам. 18 мм.)
  • В’язання:

    • Лицьова гладь.
    • Жаккард для вушок.

    Зразки:

    • Спицями 5 мм. 10/10 див. сірої пряжею — 14 п./23 ряду.
    • Спицями 8 мм. 10/10 див. світло-сірої пряжею 11 п./15 р.

    Зовнішня частина

    Набираємо сірої пряжею на спиці 5 мм a) 46 п., b) 51 п., c) 55 п. d) 59 п. Нам потрібно зв’язати 14-16-18-19 див. лицьовій гладдю.

    Ми повинні видалити з лівого краю деталі (дивіться схему):

  • в’яжемо 32 ряду, в кінці кожного 6 — го ряду робити 1 убавку (2 разом).
  • 36 р., в кінці кожного 4 — го р. робити 1 убавку.
  • 41 р., в кінці кожного 4 — го р. робити 1 убавку.
  • 43 р., в кінці кож. 4 — го р. — 1 убавка.
  • У нас повинно залишитися: 41-42-45-47 п. на спицях. Продовжити прямо.

    Провязав до висоти 24-27-30-33 див., в’яжемо 18 див., роблячи плавний перехід.

    Зробити 1 убавку для всіх розм., потім:

    a,b,c,d в кожному 2 — му р. по 1 убавке (2 вм. л.), в останньому р.: 3 убавки по 1 п.

    Залишилося: 23-24-27-29 п.

    На відстані (висоті): 42-45-48-51 див. закінчуємо все в дзеркальному відображенні.

    Робимо 1 надбавку для всіх розм., потім:

    a,b,c,d в кожному 2 — му р. по 1 надбавку (2 п. з 1), посл. р.: 3 прибавки по 1 п.

    Вийшло: 41-42-45-47 п. Далі в’яжемо прямо: 10-11-12,5-14 див. Потім додаємо зліва:

  • в’яжемо 32 ряду, в кінці кож. 6 — го р. робити 1 надбавку (2 п. із 1).
  • 36 р., в кінці кож. 4 — го робити 1 прибав.
  • 41 р., в кінці кож. 4 — го робити 1 прибав.
  • 43 р., в кінці кож. 4 — го — 1 прибав.
  • В’яжемо до висоти: 84-90-97-102 див. закриваємо 46-51-55-59 п.

    Внутрішня частина

    Набираємо на спиці 8 мм: 36-40-44-47 п. світло-сірої пряжею. Нам потрібно зробити 14-16-18-19 див. В’яжемо гладдю, роблячи від лівого краю:

  • в кожному 6 — му р.: 3 рази по 1 убавке (прибрати всього 3 п.).
  • у кожному 4 — му р.: 5 разів по 1 убав. і 2 р. вище: 1 раз 1 убав. (прибрати всього 6 п.).
  • у кожній. 4 — му р.: 5 разів по 1 убав., і в кожній. 2 — ом: 3 рази по 1 уб. (прибрати 8 п.).
  • у кожній. 4 — му р.: 3 рази по 1 убав., і в кожній. 2 — ом: 7 разів по 1 уб. (прибрати всього 10 п.).
  • Залишилося: 33-34-36-37 див. Продовжуємо прямо. Доходимо до висоти 24-27-30,5-33 см від початку в’язання, робимо від лівого краю 1 раз 1 убавку. Нам потрібно провязать 18 див., зробивши 15 убавок для всіх розмірів. Залишилося: 18-19-21-22 п.

    На висоті 42-45-48,5-51 див. закінчуємо і відзначаємо для себе одну половинку внутрішньої частини шпилькою. Від цього місця в’яжемо в дзеркальному відображенні (тобто де прибрати — там додати).
    Доходимо до висоти 84-90-97-102 див. і закриваємо остаточно 36-40-44-47 п.

    Вушка

    Перша частина вушка:
    Набираємо спицями 5 мм. 13 п. світло-сірого кольору, в’яжемо гладдю 8 рядів, далі, закриваємо з щовесни. сторони: 1 раз 1 п., у кожній. 2 — му ряду — 2 рази 1 п., 1 раз 2 п. Закриваємо ост. 3 п. Робимо аналогічно другу деталь.

    Друга частина вушка:
    Все те ж саме, тільки пряжею сірого кольору, частина вушка однотонна. Аналогічно робимо другу. Зшити вушка попарно.

    Збірка

    Внутрішню частину скласти вдвічі, виворотом вгору. Зшиваємо голкою ниткою під колір виробу між точкою і точкою B. Потім зшити зовнішню і внутрішню частину обличчя до обличчя. Пришити кнопки на однаковій відстані, а також 3 гудзики на зовнішній частині снуда. Зробити відворот в 6 п. світло-сірого кольору. Пришити вушка на відстані 9-10 див. одне від іншого.

    Ось такий же варіант снуда, але однотонний. Принцип в’язки той же.

    Связать шарф спицами для детей

    Цей снуд можна зв’язати ще ось по такій схемі:

  • В’яжеться на 2 — х спицях на 3-4 роки платочної в’язкої знизу, далі — зменшення з двох сторін.
  • На кругових спицях на дитини від 1 до 2,5 років. Робимо збавляння для личка.
  • Связать шарф спицами для детейСвязать шарф спицами для детей

    Шарф дитячий для хлопчиків і дівчаток

    В’язання дитячого шарфа — заняття приємне і потрібне. Ось такий симпатичний шарф підійде для хлопчика і для дівчинки. Шарф для віку: від 3 — х до 6 міс., — на 1 рік — на 1,5-2 роки. Довжина шарфа для малюка: 10/99 див., — 10/103 див., — 10/107 див.

    Связать шарф спицами для детей

    Для роботи знадобиться:

  • Пряжа Partner (50 % поліамід, 25 % вовни, 25 % акрил, 50 гр./66 м.), 3 мотка.
  • Спиці товщиною 5,5 мм
  • 1 дод. спиця.
  • Товста голка.
  • Связать шарф спицами для детей

    Візерунок: фантазійний (див. фото).

    Розмір 10/10 див. відповідає 24 п./21 р.

    Набираємо 24 п. на спиці 5,5 мм., в’яжемо за схемою фантазійного візерунка. Дов’язати до висоти 208 рядів (99 див.), 216 р. (103 див.), 224 р. (107 див.), і закрити всі петлі. Скласти і відпарити через серветку.

    Шапка і шарф для хлопчика

    Таку симпатичну шапку і шарф спицями для хлопчика можна зв’язати за пару вечорів. Шарф снуд в’яжеться на спицях товщиною 2,5 мм. Розміри — від 3 — х до 12 років. Схема в’язання жаккарда додається.

    Связать шарф спицами для детейСвязать шарф спицами для детей

    Связать шарф спицами для детей

    Шапка і шарф для дівчинки

    Шапочка і шарф для дівчинки. Вязання спицями для дітей — заняття корисне. Візерунок тут дуже простий: через кожні 3 ряди йде зсув на одну петлю. В’яжіть на кругових спицях, або на звичайних, і потім зшийте і пришийте помпони. На фото — як виглядає візерунок на товстих спицях, ми ж будемо в’язати на тонких — 3 мм.

    Связать шарф спицами для детейСвязать шарф спицами для детейСвязать шарф спицами для детей

    Комплект для дівчинки: шапка, шарф, спідниця

    Розміри для в’язання цих дитячого комплекту: 116-128 і 134-146.

    Связать шарф спицами для детейСвязать шарф спицами для детей

    Шапки і шарфи для дітей

    Связать шарф спицами для детейСвязать шарф спицами для детейСвязать шарф спицами для детей

    На відео: двостороння гумка — візерунок для шарфа.

    Візерунок спицями двосторонній для шарфа

    Связать шарф спицами для детей
    Watch this video on YouTube Вязання спицями для дітей